قلعه کردشت

قلعه کردشت؛ تاریخچه + راه های دسترسی

قلعه کردشت کجاست؟ در آذربایجان شرقی در روستای کردشت و در ساحل رود ارس یکی از قلعه های تاریخی به نام قلعه کردشت واقع شده است، این قلعه از لحاظ ارزش و همچنین اهمیت تاریخی و نظامی خصوصا در زمان حکومت عباس میرزا قاجار نائب السلطنه فتحعلی شاه در آذربایجان شرقی بسیار مورد توجه بوده و در زمان مبارزات عباس میرزا علیه تجاوز روسیه تزاری از این قلعه استفاده کرده است. در مجله مستر بلیط با این قلعه تاریخی بیشتر آشنا خواهید شد.

 

تاریخچه قلعه کردشت

قلعه نظامی عباس آباد کردشت سربازان متعددی را در خود جای داده بود و برای آسایش و رفاه سربازانی که در آن جا مستقر بودند همواره برای مقابله با قوای مهاجم روسیه آماده بودند. سربازانی که در این قلعه مستقر بودند بارها از رود ارس گذشته و به ساخلوی( پادگان) سربازان روسی شبیخون زده اند.

هنگامی که در سال ۱۲۴۳-ه-ق(۸۴۱م) سپاهیان روسی از رود ارس عبور کردند و مناطق نخجوان، جلفا، مرند، اصلاندوز را به تصرف خود در آوردند و به سمت تبریز روانه شدند، در آن زمان قلعه کردشت توسط قوای دشمن سقوط کرد و بعد از این که قلعه به تصرف دشمن در آمد، مدتی بعد از این ماجرا و در ایام برقراری متارکه و صلح ترکمنچای که میان ایران و روس برقرار شد، قلعه کردشت مدتی در اختیار و استفاده سربازان روسی قرار گرفت اما به تدریج قوای روسی آن جا را تخلیه کرده و قلعه کردشت مورد انهدام و ویرانی قرار گرفت و بخشی از قلعه به غارت رفت.

البته بعد از این که سربازان روسی قلعه را ترک کردند و امور قلعه را به نیروهای دولتی واگذار نمودند باز هم این قلعه بارها مورد استفاده امرای محلی و حاکمان قره باغ قرار گرفت و سرانجام در اواخر دوران حکومت قاجار و اوایل حکومت پهلوی این قلعه خاصیت نظامی خاص خود را از دست داد.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

کردشت را سرتاسر کوه های بسیار بلند و صخره ای از شمال و جنوب فرا گرفته است. بنابراین تنها معبر قابل توجه در کنار ارس از این روستا عبور می کند. چیزی که به نظر می رسد، قبل از این که از قلعه کردشت استفاده نظامی شود این قلعه در دوران قاجار وجود داشته است و بنای آن به سده های نخستین اسلامی برمی گردد.

قلعه کردشت در بالای تپه صخره ای بنا شده است و در سمت چپ جاده کردشت به خروانق قرار دارد. درب ورودی آن در جبهه شمالی قرار دارد و در ارتفاعات این قلعه دیوارهایی ساخته شده از جنس سنگ و آجر است و در فاصله نزدیک به یکصد متر از یکدیگر ۶ برج نگهبانی قرار دارد که هم اکنون نیز برخی از قسمت های این برج پابرجا است.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

این مکان تاریخی نماد قسمتی از تاریخ ایران است که طی آن رشادت های ایرانیان و سردار قاجار و همچنین عدم لیاقت شاه و سردمداران راه به جایی نبرد و کشوری مانند ایران قسمت عمده ای از خاک و ملت خود را از دست داد.

این منطقه دارای آب و هوای گرم و مرطوب است، تابستان های این منطقه بسیار طولانی و گرم و همچنین زمستان های ملایم و خنک است. مستر بلیط پیشنهاد می کند در فصول مناسب به سفر بپردازید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل جلفا شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

راه های دسترسی به قلعه کردشت

روستا کردشت تا ورزقان ۶۶ کیلومتر فاصله دارد و تا اهر نیز ۱۲۶ کیلومتر و تا جلفا نیز ۷۰ کیلومتر است. این روستا در غرب اهر و ورزقان همچنین در شرق جلفا واقع گشته است. علاقمندان می توانند بلیط اتوبوس جلفا را تهیه کرده و به این شهر سفر کنند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *