یکی از انواع گردشگری، گردشگری فرهنگی به شمار می رود که عبارت است مسافرت افراد از محل سكونت خود به مكان هایی كه جاذبه های فرهنگی دارند. اين جا به جایی به قصد كسب اطلاعات و تجارت برای ارضای نيازهای فرهنگی گردشگران انجام می شود. گردشگری فرهنگی با گردشگری قومی و تنوع قومی عجين است و به طور كلی به تأثير آن بر توسعه‌ی جوامع مربوط می شود. گردشگران فرهنگی با انگيزه هایی چون، علاقه به تاريخ، شناخت روحيه های ملت ها، افزايش دانش فرهنگی و پژوهش درباره‌ی يك موضوع تاريخی به مسافرت می پردازند. در واقع كنجكاوانه و هوشمندانه ای به شمار می رود كه در پی كشف فرهنگ های متنوع همراه با حفظ و نگهداری منابع فرهنگی است. گردشگری فرهنگی انواع مختلفی دارد که یکی از آنها دیدار از جاذبه های فرهنگی مانند موزه ها، آرامگاه افراد مشهور و … می شود. در دهه های ١٩٦٠ و ١٩٧٠ ميلادی گردشگری به عنوان يكی از عوامل نوسازی در كشورهای در حال توسعه در نظر گرفته می شد. یکی از جاذبه های گردشگری فرهنگی ایران، آرامگاه شیخ حسن جوری به شمار می رود که در شهرستان میامی استان سمنان قرار گرفته است.

معرفی آرامگاه شیخ حسن جوری

معرفی آرامگاه شیخ حسن جوری

شهرستان میامی از شهرستان های قدیمی استان سمنان به شمار می رود که سالانه افراد زیادی برای سفر به آنجا می روند. میامی از جنوب و غرب با شهرستان شاهرود از شرق با شهرستان داورزن از شمال با شهرستان جغتای و گرمه همسایه است. مرکز این شهرستان شهر میامی به شمار می رود که از شمال به ایستگاه راه آهن بکران و ایستگاه راه آهن جیلان، از جنوب به کوه قبله، از مشرق به روستای ابراهیم آباد و از مغرب به آب مرجان محدود می شود. شهر میامی در شمال کویر واقع شده و با حرکت به سمت جنوب به غیر از بیارجمند که مرز کویر محسوب می شود، هیچ شهر دیگری در آن قسمت وجود ندارد. در این شهرستان می توانید جاذبه های گردشگری گوناگونی را بیابید که یکی از آنها آرامگاه شیخ حسن جوری به شمار می رود. آرامگاه شیخ حسن جوری در ۸۵ کیلومتری شهر میامی، بر روی تپه ای در ۲ کیلومتری روستای کلاته میرعلم فیروزآباد حوالی روستای فرومد قرار دارد. حسن جوری یکی از رهبران قیام سربداران محسوب می شود و از شاگردان شیخ خلیفه مازندرانی بود. ایشان یکی از افراد تاثیر گذار در ایران به شمار می رود که بر ضد حکومت مغولی به جنگ می پرداخت. او در سال ۷۴۳ هجری به دستور امیر وجیه‌الدین مسعود، پادشاه سربداران و به ضرب شمشیر یکی از سربداران به نام نصرالله جوینی به قتل رسید.

معماری بنای آرامگاه شیخ حسن

معماری بنای آرامگاه شیخ حسن

این آرامگاه که بر روی تپه ای قرار دارد و از ساختمانی با پلان مربع و سه درب ورودی تشکیل شده است، برای ساخت این بنا از خشت خام و آجر استفاده کرده اند. سقف این بنا را گنبدی مدور شکل تشکیل می دهد که زیبایی خاصی به آن بخشیده است. لازم به ذکر است که در این بنا نمی توانید شاهد تزئینات خاصی باشید. قبر ایشان در داخل بنا و در زیر گنبد بنا قرار گرفته است. در قسمت پایین بنا و گرداگرد آن آجر چینی شده است که می توان آن را تنها تزئینات به کار رفته در این بنا دانست. لازم است این نکته را بیان کنیم که در گذشته بنایی بر روی مقبره قرار داشت که به مرور زمان تخریب شده بود و بنای جدید را با توجه به الگوی بنای قدیمی ساخته اند. اگر تمایل دارید در مورد نحوه دسترسی به این مکان بیشتر بدانید بهتر است این مطلب از مجله مستر بلیط را از دست ندهید.

معماری بنای آرامگاه شیخ حسن

راه های دسترسی به آرامگاه شیخ حسن

برای اینکه این محل را ببنید باید به شهرستان میامی در استان سمنان سفر کنید. این سفر را می توانید با خرید بلیط اتوبوس تهران میامی از مستر بلیط را شروع کنید. زمانی که به شهر میامی رسیدید با استفاده از خودور های حمل و نقل عمومی به سمت روستای فیروز آباد حرکت کنید. اگر با خودور شخصی به سفر می روید می توانید از طریق جاده گرمه شاهرود به این منطقه بروید.

بازدید از آرامگاه شیخ حسن جوری

برای دیدار از این محل نیازی نیست هزینه ای بابت آن پرداخت کنید. از آنجایی که این مکان در میان بیابان ها و بر روی تپه ای قرار دارد باید مقداری از مسیر را پیاده طی کنید. همچنین بهتر است در فصول خنک سال این منطقه را برای سفر انتخاب کنید تا دچار مشکل نشوید. پس از دیدار از این مکان می توانید به روستاهای اطراف سری بزنید و از آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی آنها دیدار کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *