امروزه پارک هایی در شهرها وجود دارند که با نام پارک های جنگلی شناخته می شوند. می توان گفت جنگل ها دارایی های با ارزش اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به شمار می روند، جنگل ها چیزی بیش از مجموعه ای از درختان هستند و می توانند به عنوان میراث طبیعی نقش مهمی را ایفا کنند. جنگل یک عنصر ذاتی از منظر وجود انسان است و بسیاری از کارکردهای اکوسیستم را فراهم می کند. به طور سنتی، کارکرد اصلی جنگل ها تولید چوب بوده است، اما امروزه در بیشتر مناطق دنا، بکارگیری آن ها با هدف گردشگری، تمرکز اصلی راهبرد های مدیریت جنگل در سطح ملی و منطقه ای است. جنگل ها به عامل بسیار مهمی برای ایجاد و احیای محصولات گردشگری تبدیل شده اند. با توجه به رشد روز افزون شهرنشينی که ساختار اكولوژيكی شهرها را دست خوش تغييرات وسيعی نموده، نياز به ايجاد فضا های سبز كلان به عنوان مهم ترين تعديل كننده های زيست محيطی شهری ضروری است و ايجاد پارک های جنگلی شهری جزء اين فضاهای سبز به شمار می آيند. در ایران از این گونه پارک های جنگلی زیاد است و یکی از آنها که در شهر ملایر قرار دارد، پارک جنگلی سیفیه به شمار می رود. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این پارک اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم.

معرفی پارک جنگلی سیفیه

معرفی پارک جنگلی سیفیه

ملایر از جمله قدیمی ترین شهرستان های ایران به شمار می رود که در تمامی دوران های تاریخی دارای اهمیت بالایی بوده است. این شهرستان در استان همدان واقع شده است و به شهرستان های نهاوند، تویسرکان، همدان، اراک، بروجرد محدود می شود. در این شهرستان می توانید جاذبه های گردشگری متعددی را بیابید که یکی از آنها پارک جنگلی سیفیه نام دارد. این پارک یکی از قدیمی‌ ترین پارک های کشور محسوب می شود، که در سال ۱۳۰۴ توسط عبدالمحمد میرزا سیف‌الدوله یکی از نوه‌ های فتحعلی شاه که در آن زمان حاکم ولایت ملایر بود احداث شد. این پارک توسط معماران ایتالیایی طراحی و احداث شده است به همین خاطر با ورود به آن می توانید شاهد المان های معماری این کشور را مشاهده کنید. آب مورد نیاز باغ را، سیفالدوله با احداث قناتی در 3 کیلومتری پارک توسط مقنیان یزدی از دامنه کوه های اطراف به محوطه پارک توسط کانال هایی منتقل نمود و آب حاصل شده را توسط جوی ها و کانال هایی که در محوطه پارک به طرز زیبایی احداث شده منتقل نمود و درختان و چمن های موجود در باغ را بدین وسیله آبیاری می کردند. مجموعه پارک جنگلی سیفیه در سال 1384 ه.ش به ثبت در فهرست آثار ملی ایران رسید.

معماری و بخش های محتلف پارک

معماری و بخش های محتلف پارک

در حال حاضر این پارک در حدود 10 هکتار مساحت دارد و در آن می توانید شاهد درختان چنار کهنسالی باشید که زیبایی وصف ناپذیری به محیط اطراف داده اند. به دلیل اینکه این پارک توسط مهندسان ایتالیایی طراحی و اجرا شده است، حوضچه ها و استخر های سنگی موجود در این پارک به صورت صلیبی و بیضی ساخته شده اند. در گذشته در گوشه های این پارک، برج ها و حصاری قرار داشت که هم  اکنون بقایایی از آنها باقی مانده اند. امروزه در این پارک امکانات رفاهی متعددی وجود دارد که از میان آنها ی توان به سرویس بهداشتی، نمازخانه، پارک بازی کودکان، فروشگاه، رستوران و … اشاره کرد. مصالح به کار برده شده در مجموعه باغ سیف الدوله به تناسب معماری بومی و شرایط زیست محیطی که نقش مهمی در پایداری معماری مجموعه در دوره های بعد دارد عبارت بودند از، سنگ، گل، چوب، آجر، خشت، ساروج، کاشی، ملاط گچ و رایج ترین اندازه خشت ها و آجر ها 20×20×5 سانتی متر است.

راه های دسترسی به پارک جنگلی

راه های دسترسی به پارک جنگلی

برای اینکه از نزدیک شاهد این پارک باشید و زمانی را در آن بگذرانید باید راهی شهر ملایر در استان همدان شوید. برای سفرتان می توانید از قطار استفاده کنید و با خرید بلیط قطار ملایر راهی آنجا شوید. پس از رسیدن به ملایر کافی است به سراغ بلوار پارک که این پارک در آن قرار دارد بروید.

بازدید از پارک جنگلی سیفیه

برای دیدار از این محل بهتر است یک روز کامل وقت بگذارید و در ضمن این پارک ورودی ندارد و بدون هیچ هزینه ای می توانید وارد آن شوید. اگر می خواهید از امکانات موجود در آن استفاده کنید نیاز است که هزینه ای پرداخت کنید. مستر بلیط پیشنهاد می کند در سفر به ملایر این پارک را به هیچ عنوان از یاد نبرید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *