امام زاده سید مرتضی کاشمر

امام زاده سید مرتضی کاشمر

کاشمر با طول شرقی 58 درجه 27 دقیقه و عرض شمالی 35 درجه 14 دقیقه جغرافیایی و ارتفاع 1060 متری از سطح آبهای آزاد، یکی از شهرهای تاریحی و مهم استان خراسان رضوی به شمار می رود که در فاصله‌ی 225 کیلومتری جنوب غربی شهر مشهد و خود مرکز شهرستان کاشمر، شامل دو شهر کاشمر و ریوش قرار دارد، که از سال 1318 دارای شهرداری گردید. کاشمر در گذشته شهرستانی وسیع در غرب خراسان رضوی بود که از غرب شهرستان تربت حیدریه شروع می شد و تا کرانه‌ی شمال شرقی کویر مرکزی و شهرستان شاهرود ادامه می یافت. در سال های اخیر با افزایش جمعیت و تقسیمات کشوری جدید، دو شهرستان بردسکن و خلیل آباد در غرب شهرستان کاشمر به صورت مستقل شکل گرفتند و در نتیجه اکنون این شهرستان از سمت شمال به شهرستان های نیشابور و سبزوار، غرب به شهرستان های برسکن و خلیل آباد، شرف به تربت حیدریه و جنوب به شهرستان فیض آباد محدود می شود. این شهرستان تاریخی طول و دراز دارد که باعث شده است در آن آثار تاریخی و مذهبی بسیاری دیده شود که یکی از آنها امام زاده سید مرتضی کاشمر محسوب می شود و از آن به عنوان یکی از جاذبه های مذهبی منطقه یاد می شود.

معرفی امام زاده سید مرتضی کاشمر

معرفی امام زاده سید مرتضی کاشمر

از زمان صفویان به بعد که تشیع به عنوان مذهب رسمی ایران اعلام شد، مردم ایران به منظور ادای احترام به اولاد امامان معصوم (ع)، حفظ و نگهداری از قبور آنان را به عنوان وظیفه دینی و مذهبی برای خود تلقی کردند. این نوع نگرش مردم به این افراد و قبور و بقعه های متبرکه آنان، باعث گردید که تا علاوه بر تقدس، این بقاع را به عنوان مکان های امن به شمار می آورند، و در بیشتر مواقع، علاوه بر اینکه اموال خو را به امانت در آن مکان ها و به دست متولیان آن بقعه های متبرک می سپردند، هدایا و اجناس و اموال با ارزش خود را نیز به این مکان ها اهدا می نمودند.

یکی از امامزادگانی که از گذشته تا به امروز در بین مردم دارای ارج  و قرب فراوان است، امام زاده سید مرتضی کاشمر به شمار می رود. ساختمان امامزاده سید مرتضی مربوط به دوره قاجار و در کاشمر، خیابان مزار واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ آبان ۱۳۵۶ با شمارهٔ ثبت ۱۴۸۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده ‌است. این آرامگاه، به بقعه سبز استان خراسان رضوی توسط اسماعیل تدینی ملقب شده ‌است. آستان این امامزاده در یک جاده مستقیم و مشجری که به طول 5 کیلومتر به سوی شمال کاشمر کشیده شده است و شهر را به مجموعه ییلاقی و زیبایی منطقه «سیدمرتضی» پیوند می دهد قرار دارد که از جاذبه های زیارتی خاص اهالی خراسان و شهر کاشمر است.

معماری ساختمان امامزاده

معماری ساختمان امامزاده

بنای بقعه در میان آب نماها و جنگل های مصنوعی و فضاهای سبز جدید الاحداث قرار گرفته است و در سطحی بالاتر از محیط اطراف قرار دارد. برای رفتن به صحن امامزاده باید از 9 پله بالا رفت تا به آن رسید و پس از آخرین پله سردرب باشکوه صحن قرار دارد که صحن را از فضای بیرونی جدا می کند و گنبد و گلدسته های مرتفع و زیبای بنا در وسط محوطه دیده می شود. گلدسته ها و گنبد به کاشیکارى معرق و درج اسماءالله منقوش شده است و آیینه کارى داخل حرم و جاذبه هاى اطراف آن زائرین و گردشگران به خود خیره می کنند. از برنامه های توسعه این محوطه می توان به کاربری هاى فرهنگى، ادارى، خدماتى، توسعه زائرسرا، پارکینک، شبیه خوانى، مهمانسرا، انتظامى، تجارى و فضاى سبز اشاره  کرد. در این محل می توانید شاهد انبار ظروف، حمام مجاور، وضوخانه مستقل خواهران و برادران و کفشداری هاى جداگانه بود. اگر می خواهید در مورد نحوه دسترسی به این مکان اطلاعات کاملی کسب کنید به ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط مراجعه کنید.

راه های دسترسی به امامزاده

راه های دسترسی به امامزاده

برای اینکه به این امامزاده بروید باید در ابتدا به شهرستان کاشمر سفر کنید و پس از آن از شهر کاشمر راهی این امامزاده شوید. برای رفتن به کاشمر فقط کافی است بلیط اتوبوس کاشمر را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و به این شهرستان بروید. دسترسی به این امامزاده بسیار آسان است زیرا وسایل حمل و نقل عمومی متعددی به سمت آن می روند.

بازدید از امام زاده سید مرتضی کاشمر

زیارت این امامزاده به صورت رایگان است و امکانات مختلفی برای زوار در این محل تدارک دیده شده است که یکی از آنها 70 اتاق اقامتى براى زائرین به شمار می رود. با توجه به موقعیت این امامزاده، هر ساله هزاران مشتاق در این مکان مقدس و زیبا حضور پیدا می نمایند و علاوه بر تجدید ارادت و بهره بردن از مواهب معنوى این امامزاده، از فضاى دلنشین آن نیز بهره مند مى شوند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *