رشد و گسترش شهرنشینی و نیاز جوامع شهرنشین به بازدید از جاذبه های طبیعی، سرازیرشدن خیل عظیمی از جمعیت شهرنشین را به نواحی و مکان های دارای جاذبه های گردشگری سبب شده است. در این راستا افزایش استفاده از وسایل حمل و نقل خصوصی نیز در سرعت بخشیدن به این جابه جایی نقشی انکار نشدنی داشته است. در این میان خطه شمالی ایران از نواحی به شمار می رود که تعداد بیشماری از گردشگران را به صورت سالیانه میزبانی می کند، به طوری که از سراسر ایران برای تفریح و گردش این منطقه را انتخاب می کنند. وجود جاذبه های طبیعی زیاد از جمله سواحل دریا، دریاچه ها، تالاب ها و غیره مهمترین عوامل و شاید بتوان گفت اصلی ترین عاملی است که افراد این ناحیه را برای سفر انتخاب می کنند. آب و هوای این مناطق در فصول بهار و تابستان معتدل و خنک است و این موضوع دلیل دیگری برای سفر به این منطقه به شمار می آید. یکی از جاذبه های طبیعی این منطقه که بسیاری از افراد زمانی را برای دیدار از آن اختصاص می دهند، دریاچه سراگاه محسوب می شود که در شهرستان تالش استان گیلان قرار دارد و جلوه ای ویژه نیز دارد.

معرفی دریاچه سراگاه

معرفی دریاچه سراگاه

دریاچه ها یکی از جاذبه های طبیعی هستند که خصوصیات منحصر به فردی دارند. شمال ایران محلی است که در آن می توان دریاچه های زیادی را پیدا کرد که هر یک از دیگری زیبا تر هستند. دریاچه ها به دلیل چشم انداز زنده طبیعی، محیط زیست با کیفیت چشم گیر و ویژگی های فرهنگی خود از جاذبه های با ارزش گردشگری به شمار می آیند. در واقع دریاچه ها منابعی مهم برای گردشگری هستند و گردشگری دریاچه نقش بسیار مهمی در توسعه گردشگری دارد. گردشگری دریاچه ای، گردشگری به شمار می رود که نه تنها خود دریاچه بلکه محیط اطراف آن را نیز در بر می گیرد. بنابراین، گردشگری دریاچه ای مجموعه ای است متشکل از دریاچه و امواج آن، زیرساخت ها و امکانات رفاهی و تفریحی در مناطق اطراف آن که از دریاچه ، یکی از جاذبه های گردشگری، حمایت می کنند. یکی از دریاچه های زیبای ایران در شهرستان تالش قرار دارد و با نام دریاچه سراگاه مشهور است. این دریاچه سد خاکی سراگاه یا سه راه گاه یک دریاچه مصنوعی انسان ساخت به شمار می رود که چهل سال پیش در بخش شمالی روستای سراگاه احداث شده است. این سد خاکی در میان جنگل های منطقه تالش و در کنار زمین های کشت برنج و سایر محصولات کشاورزی اهالی روستا قرار دارد و همین امر زیبایی آن را دو چندان کرده است. اهالی روستا از این دریاچه برای پرورش ماهی استفاده می کنند و به نوعی منبع در آمد آنها به شمار می آید.

ساختار دریاچه سه راه گاه

ساختار دریاچه سه راه گاه

همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم، این دریاچه یک دریاچه دست ساز محسوب می شود، که بر اثر ساخت سد خاکی سراگاه ایجاد شده است. این دریاچه با کمک رودها و چشمه هایی که در اطراف آن وجود دارند پر می شود. از آنجایی که در این دریاچه ماهی پرورش داده می شود، مرغ های ماهی خوار زیادی به سمت آن آمده اند که بر زیبایی محیط اطراف افزوده است. در اطراف دریاچه جنگل های فراوانی دیده می شود که از درختانی مانند آلوچه، زرد آلو، ازگیل وحشی و تمشک تشکیل می شوند. علاوه بر اینها، کوه های مختلفی دور تا دور دریاچه را فرا گرفته اند که در کنار درختان نمایی فوق العاده رویایی را به وجود آورده اند. برای اینکه بدانید چگونه به این محل بروید می توانید و از شرایط دیدار از آن بیشتر آشنا شوید، ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را مطالعه کنید.

راه های دسترسی به دریاچه

راه های دسترسی به دریاچه

برای اینکه بتوانید از این محل دیدن کنید باید در ابتدا به مرکز شهرستان تالش، شهپر، بروید، برای انجام این سفر هم می توانید در ابتدا خرید بلیط اتوبوس را از مستر بلیط به صورت آنلاین انجام دهید و تجربه خریدی امن را برای خود رقم بزنید. در شهر شهپر هم باید ابتدا خود را به میدان هشتپر  برسانید، که در وسط این میدان مجسمه یک کوهنورد دیده می شود. سپس باید به سمت کوه هایی بروید که یادبود شهدای گمنام در آن قرار دارد. پس از آن باید به سمت روستای نعلبند حرکت کنید. به نزدیکی های این روستا که می رسید، جاده دو قسمت می شود که یکی شما را به سمت ییلاق های مریان هدایت می کند و دیگری به سمت روستای سراگاه می رود.

بازدید از دریاچه سراگاه

دیدار از این دریاچه رایگان است و نیازی نیست بابت آن هزینه ای پرداخت شود. اگر قصد اقامت شبانه در این محل را دارید می توانید از خانه هایی که روستاییان در اطراف دریاچه ساخته اند استفاده کنید و اگر تمایل داشته باشید کمپینگ می تواند گزینه ای مناسب برای شما به حساب آید. فراموش نکنید از آلوده کردن محیط زیست اطراف دریاچه اجتناب کنید. یکی از نکاتی که در مورد این محل باید به خاطر داشته باشید، این است که در این مکان آنتن دهی موبایل ضعیف است و اینترنت وجود ندارد. شنا کردن و قایق سواری در درون این دریاچه ممنوع است و اجازه ماهیگیری از این دریاچه داده نیمی شود.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *