جاذبه های مذهبی یکی از پرطرفدار ترین جاذبه های گردشگری به شمار می آیند. وجود جاذبه های مذهبی باعث ایجاد شکلی از گردشگری شده است که با نام گردشگری مذهبی شناخته می شود. گردشگری مذهبی بر زيارت و حضور در اماكن مذهبی تأكيد دارد و به عنوان يك تمرين اجتماعی در تغيير فرد و قرار دادن وی در فضای اجتماعی دارای ويژگی های مهم فرهنگی – اجتماعی است. بنابراين گردشگری مذهبی نوعی از گردشگری محسوب می شود كه دارای نوعی پتانسيل اجتماعی – فرهنگی برای تغييرات حالات انگيزه ای يك فرد، كه نياز به مسائل فرهنگی و مذهبی در حضور معنوی دارد، است. ريشه گردشگری زيارت و سفرهای مذهبی به شمار می رود كه از ديرباز در زندگی نسل بشر به عنوان يك وظيفه و یک اقدام پسنديده، نسل به نسل ادامه داشته است. سفرهایی كه با انگيزه های معنوی و مذهبی انجام می شوند، در دهه های اخير رواج پيدا كرده و طرفداران زيادی را به خود جذب كرده است. در ایران می توانید جاذبه های مذهبی زیادی را بیابید که دلیل این نوع سفر هستند و یکی از آنها امامزاده ها به شمار می روند. در این میان امامزاده روشن آباد یکی از امامزاده های ایران به شمار می رود که در استان گلستان و شهرستان کردکوی قرار دارد.

معرفی امامزاده روشن آباد

معرفی امامزاده روشن آباد

شهرستان کردکوی یکی از شهرستان های استان گلستان به شمار می رود که از شمال به شهرستان ترکمن از جنوب به رشته کوه‌های البرز شرقی و استان سمنان، از شرق به شهرستان گرگان و از غرب به شهرستان بندرگز محدود می شود. این شهرستان که از شهرستان های شمالی ایران محسوب می شود، دارای آب و هوایی معتدل است. در این شهرستان می توانید جاذبه های گردشگری متنوعی را پیدا کنید که یکی از آنها امامزاده روشن آباد به شمار می رود. این امامزاده در روستایی با نام روشن آباد و در کنار جاده قدیم گرگان  – کردکوی قرار گرفته است. از این امامزاده در تاریخی طبری نام برده و با نام «روشنوا» خوانده شده است. از فردی که در این مقبره مدفون است اطلاعات دقیقی وجود ندارد، تها گفته می شود که فردی به نام عبدالله در این محل مدفون است و نسبش به امام هفتم می‌رسد. بنای این امامزاده از جمله جاذبه های تاریخی این خطه به شمار می رود و متعلق به قرن نهم هجری قمری است. از آنجایی که این بنا قدمتی تاریخی و معماری جذابی دارد در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۲۱ با شمارهٔ ثبت ۳۵۸ در لیست آثار ملی ایران جای گرفته است. برای آشنایی بیشتر با این امامزاده بهتر است ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را مطالعه کنید.

معماری بنای امامزاده معماری بنای امامزاده

پلان این بنا دارای شکلی چند وجهی است و گنبدی مخروطی بر روی آن قرار دارد. سقف بنا به صورت شیروانی کار شده و فضای داخلی آن در زیر گنبد و دیوار های آن تزئینات گچی شامل نقش اسلیمی بر روی زمینه آبی لاجوردی است. ضریحی که بر روی مقبره این بنا قرار دارد به سال 875 هجری قمری بر می گردد که توسط استاد حاجی عبدالله ساخته شده است. در داخل صحن صندوق چوبی نفیسی به ارتفاع یک متر و طول ۳ متر و عرض 1.5 متر وجود دارد که در ضلع‌ های کناری آن منبت‌کاری زیبایی به‌کار برده شده است و روی این صندوق هفت سوراخ وجود دارد که مردم نذورات خود را داخل آن می‌ اندازند. اطراف این امامزاده قبرستانی وجود دارد که محل دفن اهالی منطقه محسوب می شود. گرداگرد این محوطه را درختان بلند و سرسبز فرا گرفته اند که حالتی خاص به محیز داده اند. مستر بلیط به شما کمک می کند که راحت تر و در سریع ترین زمان به این امامزاده بروید.

راه های دسترسی به امامزاده

راه های دسترسی به امامزاده

برای اینکه از به زیارت این امامزاده بروید باید بلیط اتوبوس کردکوی را به صورت آنلاین خریداری کنید و به این سمت حرکت کنید. پس از اینکه به این محل رسیدید می توانید با وسایل حمل و نقل عمومی خود را به روستای محل این امامزاده بروید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید باید به ۱۵ ‪کیلومتری مسیر گرگان به کردکوی بروید.

بازدید از امامزاده روشن آباد

برای زیارت از این امامزاده می توانید در همه روزهای هفته و سال اقدام کنید و نیاز نیست هزینه ای پرداخت کنید. البته بهترین زمان برای سفر به این منطقه تابستان و بهار به شمار می رود و همچنین شما می توانید پس از زیارت امامزاده به طبیعت اطراف این مکان بروید و از زیبایی های آن بهره مند شوید.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *