یکی از خصیصه های تبریز، وجود خانه های تاریخی بسیار است که یادگاری از دوران قاجار می باشند. هر یک از این خانه ها در حین اینکه در معماری خود بی نظیر هستند نقاط مشترکی نیز با یکدیگر دارند. پس از زلزله سال 1193 ه.ق که در تبریز رخ داد بیشتر ساختمان های شهر با تلی از خاک یکسان شدند.

در دوره قاجار پس از آن زلزله مهیب، ساخت خانه های بزرگ با معماری های خاص رونق گرفت شاید همین موضوع  سبب شده است تعداد زیادی از این خانه ها در تبریز وجود داشته باشد. از گذشته «خانه» برای انسان چیزی بیش از سرپناه بوده و جنبه های معنوی در همه مراحل ساخت خانه تا استقرار و استفاده از آن به طور کامل پیداست؛ این موضوع را در ساخت خانه های قاجاری در تبریز نیز می توانید مشاهده کنید.

خانه های تاریخی

معرفی خانه نیکدل

خانه نیکدل یکی از خانه های زمان قاجار در شهر تبریز می باشد. این خانه متعلق به فردی به نام ابراهیم نیکدل می باشد که یکی از تجار و بازرگانان به نام و متمول زمان خویش بود. او به وارد کردن لوازم خانگی مشغول بوده است و این خانه را در دوره قاجار برای خانواده اش بنا نهاد. شهر تبریز مملو از خانه های تاریخی است که هر یک از آنها یادآور دوران قاجار و معماری آن می باشد.

خانه نیکدل یکی از این خانه های زیباست. بازدید از این خانه میل به داشتن چنین خانه ای را ایجاد می کند. اگر می خواهید به محله مقصودیه بروید، بازدید از این خانه را فراموش نکنید. در ادامه با مجله مستر بلیطهمراه باشید تا اطلاعات کامل تری از این خانه به دست بیاورید. این اثر در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۴۷۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است و در حال حاضر به عنوان ستاد مرکزی تبریز ۲۰۱۸ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درباره خانه نیکدل

معماری خانه نیکدل

قبل از ورود به خانه، عظمت خانه را خواهید دید که از پشت دیوار می درخشد. سپس وارد یک حیاط کوچک می شوید. حیاط داخلی است که در ضلع جنوبی بنا واقع شده است. در ضلع شرقی حیاط داخلی یک سالن کوچک برای اقامتگاه تابستانی و چهار اتاق قرار دارد.

وقتی وارد خانه می شوید، پنجره های زیبای ایرانی رنگی (به نام اورسی) توجه شما را به خود جلب می کند؛ ُ ارســی ها ازجمله عناصری هســتند که از جنبه های تزیینی بالایی در خانه های ســنتی ایران برخوردار می باشــند. پنجره ها به یادگار مانده از قدیم بوده و از المان های «اسلیمی» الهام گرفته شده است (که یکی از الگوهای مشهور اسلامی است). یک تالار بزرگ مستطیل شکل در مرکز ساختمان وجود دارد و در ضلع شرقی تالار شما می توانید دو راهرو و دو اتاق کوچک به نام گوشواره را مشاهده کنید.

این اتاق ها از سالن کوچکتر هستند، در گذشته وقتی که تعداد میهمانان از ظرفیت سالن بیشتر بود، میزبان درب اتاق ها را باز کرده و آنها را به سالن وصل می کرد. یک بالکن ستون دار باعث ایجاد سایه در پنجره های زیبای ضلع جنوبی ساختمان می شود. تزئینات گچبری های بام گچی با آینه کاری ها، زیبایی بیشتری به خانه می بخشد. این خانه یکی از معدود خانه هایی است که با آینه کاری تزئین شده است. ستون های زیبا، پنجره های اروسی در ضلع جنوبی ساختمان و مقابل دیوار از زیباترین قسمت های خانه است.

معماری خانه نیکدل

پس از بازدید از اتاق ها، به زیرزمین بروید. زیرزمین شامل یک خانه حوض، دو راهرو در دو طرف، یک مکان مرکزی و دو اتاق در دو طرف راهرو و یک اتاق در ضلع شرقی ساختمان است. پس از بازدید از کلیه قسمت های خانه، به حیاط بیرونی واقع در ضلع شمالی ساختمان بروید. در حیاط می توانید از فضای آن لذت ببرید و یک فنجان چای ایرانی بنوشید.

حیاط به دلیل بزرگ بودن و دو حوض سنگی بسیار زیبا و دیدنی است. اتصال حیاط های داخلی و خارجی توسط راهرویی در ضلع غربی ساختمان انجام شده است. از سمت حیاط بیرونی می توانید از طریق دو راه پله به داخل خانه بروید. برای سفر به تبریز نیازی نیست بلیط قطار تبریز را به صوت حضوری تهیه کنید فقط کافی به سراغ مستر بلیط رفته به صورت آنلاین خریدتان را انجام دهید.

زیر زمین خانه نیکدل

راه های دسترسی به خانه نیکدل

برای رسیدن به این مکان باید خودتان را به خیابان مقصودیه برسانید. این کار را می توانید با استفاده از وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس، مترو و تاکسی انجام دهید. اگر از مترو استفاده کردید باید در ایستگاه ساعت پیاده شوید و قسمتی از مسیر را با تاکسی و یا پیاده طی کنید.

آدرس: خیابان مقصودیه، کوچه نوبر، خانه نیکدل

دسترسی به خانه نیکدل

بازدید از خانه نیکدل

برای بازدید از این خانه باید در ساعات اداری مراجعه نمائید و نیازی به پرداخت هزینه نمی باشد.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل تبریز شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *