قلعه حاج وکیل

قلعه حاج وکیل؛ تاریخچه + راه های دسترسی

اراک دارای جاذبه های تاریخی مختلفی است که گردشگران و مسافران زیای را از سراسر دنیا به سوی  خود جذب نموده است. قدمت این شهر به دوران حکومت قاجاریان باز می گردد و حدود دو قرن از ساخت آن می گذرد. بنابراین یکی از شهرهای نوپای ایران است که جاذبه های مختلفی را درون خود جای داده است. قلعه حاج وکیل نمونه ای از بناهای تاریخی به جای مانده است که در این بخش از مجله مستر بلیط به توضیحات درباره آن می پردازیم.

تاریخچه قلعه حاج وکیل

قلعه حاج وکیل اراک در اواخر دوره قاجاریه ساخته شده است. که بنای آن متعلق به شرکت تجاری انگلیسی به نام زیگلر بود و بعد از فروپاشی آن قسمتی از بنا توسط حاج محمد حسین میثمی وکیل خریداری شد و از آن زمان به بعد به قلعه حاج وکیل مشهورشد. در زمان حکومت قاجاریان اراک یکی از مراکز مهم فرش به شمار می رفت و عده ای از شرکت های خارجی امتیاز تجارت فرش را در زمان حکومت ناصرالدین شاه به دست آوردند.

کارخانه های زیادی برای تجارت فرش در اراک وجود داشت که برای در اختیار داشتن تمامی مراحل تولید فرش مجموعه هایی را در این شهر احداث کردند. این اثر تاریخی را در 26 آبان سال 1375 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسانده اند.

بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شهر اراک و برترین مقاصد گردشگری آن، مجموعه مقالات “اراک” را مطالعه نمایید.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

مساحت این بنا 900 متر می شود که دارای قسمت هایی مثل شبستان، حیاط، ایوان و بالا خانه است. بنای ساختمان از دو طبقه ساخته شده است که قسمت جنوبی آن درون گرا و قسمت شمالی آن برون گرا است. فضاهای بیرونی این بنا را به وسیله کاشی های لعابدار تزئین نموده اند.

اما درون خانه هیچ گونه تزئیناتی را شامل نمی شود. بدنه بنا را با آجر ساخته اند و ستون هایی آجری در بیرون از بنا قرار دارند که از ویژگی های ساختمان به شمار می رود و اینکه با توجه به استحکامی که دارد بعد از گذشت سال ها هنوزهم پا برجا است.

امروزه از این قلعه به عنوان موزه استفاده می شود و در آن آثاری مثل قلمزنی، گلیم و فرش و … را به نمایش گذاشته اند. قلعه حاج وکیل تنها بخش کوچکی از کل مجموعه اولیه آن است و قسمت های دیگر آن به وسیله خانه های مسکونی محدود شده است. زمانی که تصمیم می گیرید راهی اراک شوید می توانید با مراجعه به سایت اینترنتی مستر بلیط اقدام به خرید بلیط مورد نیاز خود نمایید و سفری خاطره انگیز را برای خود رقم بزنید.

برای خرید بلیط قطار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل اراک شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

شرایط بازدید

قلعه حاج وکیل که امروزه به عنوان موزه مورد استفاده قرار می گیرد یکی از بناهای تاریخی اراک به شمار می رود. بدون شک شما هم هنگام سفر به اراک از موزه های آن دیدن خواهید نمود، برای بازدید از این موزه حدود 1 ساعت از وقت خود را باید به آن اختصاص دهید و برای وارد شدن به موزه هم به بلیط ورودی نیاز دارید در نهایت از گیشه هایی که در آنجا وجود دارند با پرداخت هزینه ای بلیط ورودی خود را اخذ خواهید کرد.

آدرس و مسیر دسترسی با وسایل مختلف

راه های دسترسی به قلعه حاج وکیل

برای راهی شدن به سوی اراک می توانید از طرق مختلفی برنامه ریزی نمایید. اولین راهی که بسیاری از افراد مد نظر دارند استفاده از وسایل نقلیه عمومی است، چرا که با خیالی راحت می توانند از زیبایی بین راهی لذت ببرند و به مقصد خود برسند.

استفاده از هواپیما می توانید با مراجعه به سایت معتبر مستر بلیط اقدام به خرید بلیط هواپیما اراک نمایید و هنگام رسیدن به مقصد به وسیله اتوبوس یا با تاکسی های مسیری به قلعه حاج وکیل بروید.

از طرفی هم عده ای هنگام مسافرت از خودروهای شخصی استفاده می کنند در نهایت هنگامی که با خودروهای شخصی راهی اراک شدید باید به دنبال بافت تاریخی شهر باشید در آن جا می توانید قلعه حاج وکیل را بیابید.

آدرس: استان مرکزی، اراک، بافت تاریخی شهر، خیابان شهید دکتر چمران، کوچه وکیل.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *