یکی از جاذبه های طبیعی که افراد زیادی را برای سفر و تفریح به سمت خود می کشانند، دریاچه ها به شمار می روند. چاله ها و دریاچه ها در پس ترین قسمت یک حوضه شکل می گیرند. در این صورت سطح مستوی بر اثر عملکرد آب های راکد به وجود می آید. به عبارت دیگر ماند آب ها، دریاچه ها، آبگیرها و سازوکار رسوب گذاری در آنها منجر به ایجاد سطوح صاف همراه بافت ریز منجر می شود. در اواخر عصر یخبندان با عقب نشینی صفحات پوشیده شده از یخ و یخچال های طبیعی، تغییرات جهانی وسیعی در شرایط جوی به وجود آمد. به طوریکه بر اثر گرم شدن هوا و فزونی میزان تبخیر بر بارش، بیشتر دریاچه هایی که بسیاری از دشت های پست و محدوده های هموار در دل کوهستان ها و مناطق کویری فعلی کره زمین را فرا گرفته بودند، خشک شدند. در ایران دریاچه های کوچک و بزرگ زیادی وجود دارد که برخی از آنها شهرت بالایی دارند و بعضی دیگر کمتر شناخته شده اند. یکی از دریاچه های ایران دریاچه چاه ماری در شهرستان بهبهان استان خوزستان به شمار می رود. این دریاچه امروزه به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری منطقه شناخته می شود.

معرفی دریاچه چاه ماری

معرفی دریاچه چاه ماری

استان خوزستان یکی از استان های تاریخی و قدیمی ایران به شمار می رود که از شهرستان های متعددی تشکیل شده است. بهبهان از شهرستان این استان محسوب می شود که در جنوب شرقی آن قرار گرفته است و مرکز آن شهر بهبهان به شمار می رود. این شهرستان در بهار و اواخر زمستان دارای آب و هوایی فوق العاده مطبوع است و طبیعتی بی نظیر نیز دارد. یکی از پدیده های این منطقه دریاچه چاه ماری محسوب می شود که سالیانه افراد زیادی با خرید بلیط اتوبوس بهبهان به دیدن آن می روند. این پدیده طبیعی از جمله جاذبه های گردشگری پر طرفدار آن به شمار می رود که محل گشت و گذار مردم منطقه و استان های همجوار است. این دریاچه بر اثر ساخت سیل بند چاه ماری به وجود آمده است که طبیعتی زیبا در پیرامون خود دارد. چاه ماری جهت اهدافی چون جلوگیری از بروز سیل، فرسایش و رسوب و ذخیره آب جهت مصارف کشاورزی بنا شده است. طبیعت بی مانند آن باعث شده است که افراد زیادی برای تفریح و گذران اوقات فراغت به این ناحیه می روند و ساعاتی را به دور از هیاهو و شلوغی شهرها می گذرانند.

ساختار و طبیعت اطراف دریاچه

ساختار و طبیعت اطراف دریاچه

همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم این دریاچه در پشت سد ماری چاه ایجاد شده است. سد چاه ماری ۱۰متر ارتفاع مفید و ۱۲ متر ارتفاع نهایی دارد و دارای توانایی ذخیره سازی بیش از هفتصد ۷۰۰ هزار متر مکعب آب است. در سالهای ۷۹ تا ۸۵ مساحت ۳۵۰ هزار متر از زمین های اطراف این دریاچه را درختکاری کرده اند که شامل گونه های مناسب و سازگار با محیط از جمله اوکالیپتوس، کنار و کهور می شود و منطقه بسیار زیبا و مفرحی برای گردشگران بوجود آورد. گرداگرد این دریاچه و سد را تپه های بلند فرا گرفته اند که در فصل بهار بسیار سرسبز و زیبا می شود و صحنه ای شگفت انگیز را به وجود می آورد. برای اینکه از نحوه سفر به این منطقه آگاه شوید بهتر است این بخش از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.

راه های دسترسی به دریاچه راه های دسترسی به دریاچه

برای رفتن به این محوطه باید به شهرستان بهبهان سفر کنید. برای این سفر هم می توانید از وسایل نقلیه عمومی و هم خودرو شخصی استفاده کنید. اگر با وسایل حمل و نقل عمومی می خواهید به این محل بروید در ایتدا به شهر بهبهان بروید و سپس با تاکسی های موجود در شهر به این ناحیه که در 11 کیلومتری شهر قرار دارد بروید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید می توانید از طریق جاده امیدیه می توانید به این منطقه دسترسی داشته باشید.

بازدید از دریاچه چاه ماری

برای دیدار از این محوطه نیازی نیست که هزینه ای پرداخت کنید و می توانید به صورت رایگان وارد آن شوید. در اینجا امکانات رفاهی چندانی وجود ندارد پس زمانی که به این محل می روید بهتر است وسایل و لوازم مورد نیازتان را با خود ببرید تا دچار مشکل نشوید. فعالیت های گوناگونی در این ناحیه می توانید انجا دهید که یکی از آنها کمپینگ به شمار می رود. بهترین فصل برای سفر به این ناحیه اواخر زمستان و اوایل بهار به شمار می رود که زیبایی محیط در اوج خود قرار دارد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *