قلعه پاده

قلعه پاده؛ معرفی + راه های دسترسی

امروزه قلعه های تاریخی یکی از مهمترین آثار گردشگری هر شهری به حساب می آیند و سالانه تعداد زیادی از گردشگران از آنها دیدن می کنند. برخی از این قلعه ها از دیگر قلعه ها سالم تر باقی مانده اند و برخی دیگر تنها بقایایی از آنها به جای مانده است. در گذشته کاربری قلعه ها بیشتر برای حفاظت بوده است، گاهی حفاظت از شهر یا روستایی و گاهی راه ها. در برخی از حالات نیز قلعه ها محلی برای سکونت و حکومت حاکمان محلی بوده است.

همین موضوعات سبب شده این قلعه ها را در کنار شهر یا روستایی و یا در بین راه ها و بر فراز ارتفاعات بلند ببنیم. از این نوع قلعه ها در سراسر ایران به وفور یاف می شوند و در هر منطقه ای می توانید حداقل یکی از آنها را بیبینید. دیدن آنها می تواند بسیار لذت بخش باشد، تماشای مکانی که روزگاری گذشتگان ما در آنها تاریخ را رقم زده اند. پس از این مقدمه به سراغ قلعه پاده که در شهرستان آرادان سمنان قرار دارد می رویم و به معرفی آن می پردازیم.

معرفی قلعه پاده

معرفی قلعه پاده

این قلعه در شهرستان آرادان و روستای پاده استان سمنان قرار دارد و قدمت آن را مربوط به دوران پس از اسلام تخمین زده اند و از آن دسته قلعه هاست که در داخل روستا قرار دارد. می توان گفت زمانی حاکم منطقه در این قلعه سکونت داشته و از داخل آن قوانین را اجرا می کرده است.

این قلعه بر روی تپه ای آبرفتی قرار دارد و به قولی تا 150 سال پیش کلیه اهالی روستا در داخل آن زندگی می کردند و خانه های خود را درون آن ساخته بودند. ولی با گذشت زمان و به مرور زمان یکی یکی از این قلعه خارج شدند و در اطراف آن شروع به ساختن خانه هایشان کردند.

در حال حاضر این خانه بافت تاریخ روستا را تشکیل می دهد و در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۵۸۱۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. فضای معماری و فرم و وضعیت این قلعه، کوه خواجه سیستان را به یاد می‌آورد.

بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شهرستان آرادان و برترین مقاصد گردشگری آن، مجموعه مقالات “آرادان” را مطالعه نمایید.

معماری قلعه پاده

معماری قلعه پاده

مساحت این قلعه حدود یک هکتار می شود و بر روی تپه ای آبرفتی قرار دارد. دورتادور آن، در بالای همین تپه عظیم آبرفتی، دیوار های عظیمی ساخته ‌اند. دیوار های آن در سمت شمال بسیار بلند و غیر قابل دسترسی است. دروازه ورودی در سمت جنوب قرار دارد و احتمالاً دارای طاق نیز بوده است، دیگر دیوار های اطراف آن کوتاه‌تر هستند.

درب ورودی آن در گذشته سنگ عظیمی داشت که مدتی هم این درب را به عنوان پل به کار می بردند. بعد از این درب راهروی سر پوشیده ای به چشم می خورد که حیاط قلعه بعد از آن قرار دارد.

دور تا دور حیاط اتاق هایی با طاق هلالی چیده شده بود که امروزه تنها بقایای از آنها وجود دارد و درجاهایی از آجرها ۴۵ × ۴۵ با قطر ۸ و۱۰ سانتی‌متر استفاده‌ شده است. برای ساخت این بنا از خشت و گل، که عناصر اصلی ساخت خانه در این منطقه است، استفاده کرده اند.

سفر به آرادان را می توانید با کمک اتوبوس انجام دهید که روشی مقرون به صرفه به حساب می آید؛ خرید بلیط اتوبوس را نیز می توانید از مستر بلیط انجام دهید تا از میزت هایی که دارد بتوانید استفاده کنید.

راه های دسترسی به قلعه پاده

راه های دسترسی به قلعه پاده

برای اینکه بتوانید از این سازه دیدن کنید باید به روستای پاده، که از روستاهای هدف گردشگری در استان سمنان نیز حساب می شود، بروید. برای رفتن به پاده می توانید از طیف وسیعی از وسایل حمل و نقل استفاده کنید، که شامل وسایل نقلیه عمومی و شخصی می شود.

شرایط بازدید

بازدید از این بنا را بدون پرداخت هزینه می توانید انجام دهید، در عین حال می توانید در روستا نیز به گردش بپردازید و از طبیعت و دیگر آثار گردشگری آن نیز لذت ببرید. یکی از مسائلی که در سفر به روستا باید مد نظر داشته باشید خرید از محصولات و صنایع دستی روستائین به عنوان سوغاتی است.

پیشنهاد مجله مستر بلیط به شما در زمان دیدار از این منطقه احترام به قوانین و رسوم روستائیان است، پس در زمان این سفر لباس مناسب و مطابق با موازین آنها بر تن کنید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل سمنان شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

یک نظر

  1. حميد پاسخ

    يكي از بكر ترين جاهاي كه تو ايران رفتم هست مخصوصا اگر عاشق اينچنين طبيعتي باشي
    شب اسماني ميبيني كه در دل كوير لوت نيست و ميتوني با دستات ستاره ها رو لمس كني.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *