منطقه حفاظت شده بحر آسمان

منطقه حفاظت شده بحر آسمان

رشد فزاینده شهرنشینی در دهه های اخیر سبب شده است که توجه به صنعت توریسم به عنوان بزرگترین و متنوع ترین صنعت و نیز به عنوان هدفی قابل حصول در فرآیند توسعه پایدار، موردتوجه قرار گیرد. بسیاری از کشورها این صنعت پویا را منبع اصلی درآمد، ایجاد اشتغال، رشد بخش خصوصی، تبادلات فرهنگی و انسانی و توسعه ساختار زیربنایی می دانند. یكی از اشكال مختلف گردشگری، توریسم طبیعی یا گردش در طبیعت است. که به عنوان یكی از شیوه های استفاده و حفاظت از جاذبه های طبیعی و هم راه حلی برای پایداری پتانسیل ها به شمار می آید. در حقیقت، توریسمی بر پایه پایداری محیط زیست با تمرکز اولیه بر تجربه‌ی محیط های طبیعی است. صنعتی که با گسترش قلمروهای خود در قرن گذشته و حال می تواند با وجود پتانسیل های متنوع و جذاب سرزمین ایران از جایگاهی خاص برخوردار گردد. یکی از مناطقی که می توان در آنها می توان به طبیعت گردی در آنها پرداخت، مناطق حفات شده به شمار می آیند. در ایران می توان مناطق حفاظت شده بسیاری را یافت که یکی از آنها منطقه حفاظت شده بحر آسمان محسوب می شود و در این بخش از مجله مستر بلیط به توضیحاتی در مورد آن می پردازیم.

معرفی منطقه حفاظت شده بحر آسمان

معرفی منطقه حفاظت شده بحر آسمان

شهرستان رابر یکی از شهرستان های استان کرمان محسوب می شود که مرکز آن شهر رابر است. این شهر یکی از شهرهای کوهستانی و سردسیر استان کرمان و مرکز شهرستان رابر است که در دامنه جنوبی کوه شاه قرار دارد و سرچشمه هلیل‌رود از این شهر است. آب و هوای شهر رابر به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه‌های مرتفع و نیز ارتفاع بالا از سطح دریا معتدل و کوهستانی است، که تابستان‌های کوتاه و خنک و زمستان‌های سردی دارد. در این شهر جاذبه های گردشگری زیادی دیده می شود که یکی از آنها منطقه حفاظت شده بحر آسمان نام دارد. این منطقه در ۲۱۵ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان، ۲۵ کیلومتری شرق شهرستان رابر و همچنین ۴۰ کیلومتری شمال غرب شهرستان جیرفت واقع شده است. در این منطقه جاذبه های گردشگری متنوعی وجود دارد که از آن جمله می توان به آبشار گلم دخترکش،‌ غار نیشر (زیستگاه خرس سیاه) و رودخانه های دائمی همچون هلیل اشاره کرد. آب و هوای این منطقه نیز سرد و خشک است و در زمستان پوشیده از برف می شود و تابستان هایش بسیار خنک است. همین موضوع باعث شده است که در تابستان جمع زیادی از گردشگران به سمت آن سرازیر شوند.

ساختار و بخش های مختلف منطقه حفاظت شده

ساختار و بخش های مختلف منطقه حفاظت شده

این منطقه ناحیه ای کوهستانی است که در آن می توانید شاهد رشته های به هم پیوسته ای باشید که از زیبایی های آن به شمار می روند. ارتفاعات این کوهستان که در جنوب شرقی شهر کرمان واقع شده و در نزدیکی کوهستان های هزار و جوپار قرار دارد زمستان های بسیار سردی دارد که با بارش برف همراه است و این برف در ارتفاعات تا مدتها باقی می ماند. این منطقه مانند بسیاری از اکوسیستم های طبیعی دارای گونه های گیاهی و جانوری منحصر به فرد است که از ویژگی های اصلی آن به حساب می آیند.

پوشش گیاهی

در این منطقه می توانید شاهد گیاهان متنوعی همچون پوشش مرتعی یک ساله و چند ساله، اراضی جنگلی، راضی مرتعی و بیرون زدی های سنگی و زراعت دیم در شمال و شمال غرب منطقه باشید. از جمله گیاهان شاخصی که در این منطقه دیده می شوند می توان انار شیطان، خرزهره، انجیر وحشی و زیتون وحشی را نام برد. لاوه بر این ها گیاهان دیگری نیز در این منطقه می رویند که عبارتند از: کیکم، تنگرس، ارژن، بابونه، نیام نقره ای، سیف، سه سیخکی، درمنه، زرشک، استبرق، داغداغان، چمن تشی، محلب، هزار خار خوابیده، هزار خار، بلوچی، زالزالک، شیشم، توربیت، ناترک، مشگک، گون گاوی، شکر تیغال، انجیر کوهی، زیبای شوره زار، گردو، ارس،کاکل پری، سریم، پنیرک میوه ریز، پونه، توت سفید، گلک بشاگردی، داز، گیش، خرزهره، زیتون وحشی، دانه قناری غیر عادی، جعفری کوهی ریش دار، بنه، کسور، چنار، کهور، شن جار، ریش سنبل، کک کش گرمسیری، سگ دندان گل کره ای، گیش برگ، تمشک، زرد بید، شور شندوست، شور خاردار، مریم گلی خلیجی، طوسک زاگرسی، جارو، شنگ اسبی نخجوانی، شیر تیغک، استپی، انواع گز، اسپرس درختی، انار شیطان، کلپوره، آویشن، گیس بافته، لاله، خرگوشک، انگور وحشی، انگور، کاکوتی، کنار، قیچ.

گونه های جانوری

گونه های جانوری

هر منطقه طبیعی محل زندگی جانداران مختلفی است و در این منطقه نیز جانوران زیادی به حیات خود ادامه می دهند. خرس سیاه از جمله مهم ترین جاندارانی است که در این منطقه زندگی می کنند. از میان پستاندران منطقه می توان به پلنگ، گرگ، کل و بز، گربه جنگلی، گربه وحشی، خارپشت ایرانی، تشی، جرد ایرانی، موش خانگی، پایکا، گراز و روباه معمولی اشاره کرد. پرندگان بسیاری نیز در این محوطه زندگی می کنند که برخی از آنها بک، تیهو، سرسبز، عقاب طلایی، شاه بوف، شبگرد، سهره طلایی، سهره زرد، سلیم طوقی کوچک، لک لک سیاه، عقاب مارخور، کبوتر چاهی، فاخته، کلاغ معمولی، کوکوی معمولی، چلچله دمگاه سفید، دارکوب سوری، دلیجه، چلچله دمگاه حنایی، سنگ چشم دم سرخ، سنگ چشم خاکستری کوچک، سنگ چشم کله سرخ، سنگ چشم پشت بلوطی، زنبورخوار، طرقه کوهی، دم جنبانک ابلق، دم جنبانک خاکستری، مگس گیر راه راه، پری شاهرخ، چرخ ریسک سر سیاه، گنجشک خانگی، فالاروپ گردن سرخ، زاغی، بلبل خرما، زاغ نوک سرخ، سهره صورتی، سهره خاکی، سسک جنبان، سهره پیشانی سرخ، کمرکلی بزرگ، قمری معمولی، سار، آبچیلیک تکزی، لیکو، توکای سیاه و هدهد هستند. علاوه بر این ها خزندگان و آبزیان متنوعی نیز در این ناحیه وجود دارند که از میان آنها می توان به لاکپشت مهمیزدار شرقی، آگامای پولک درشت، گرزه مار، مار قیطانی، تیر مار، مار شاخدار، شتر مارشیرازی، ماهی پاراکوبیت sp، سیپرینیون واتسونی و … اشاره کرد.

راه های دسترسی به منطقه حفاظت شده

راه های دسترسی به منطقه حفاظت شده

برای اینکه به این ناحیه بروید نیاز است در ابتدا راهی شهرستان رابر در استان کرمان شوید. برای رفتن به این شهر می توانید اقدام به خرید بلیط اتوبوس کنید و خود را به این محل برسانید و سپس از آنجا به سمت این محوطه حرکت کنید.

بازدید از منطقه حفاظت شده بحر آسمان

بهترین زمان برای سفر به این ناحیه فصل بهار و تابستان به شمار می رود زیرا در این فصل این محل زیباترین چهره خود را دارد. مستر بلیط به شما پیشنهاد می کند در صورت سفر به این منطقه دیدار از این ناحیه را به هیچ عنوان از دست ندهید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *