خانه آیت الله طالقانی

خانه آیت الله طالقانی؛ معرفی + راه های دسترسی

روستای گلیرد یکی از تاریخی ترین و زیباترین روستاهای شهر طالقان است. این روستا دارای جاذبه های گردشگری بسیاریست اما اکثر مردم بخاطر آیت الله طالقانی به آنجا سفر می کنند.

این روستای کوچک ولی در عین حال خوش آب و هوا از مکان های تاریخی بسیاری برخوردار است؛ که یکی از این موزه های بسیار قدیمی و پر خاطره خانه پدری آیت الله طالقانی است. با مجله مستر بلیط همراه باشید تا همه حرفای نگفته راجب خانه و خود آیت الله محمود طالقانی را در اختیار شما قرار دهیم.

درباره

معرفی خانه آیت الله طالقانی

این بزرگ مرد که یکی از فعالان انقلاب بود؛ اکثر جلسات و تصمیمات مهم خود را در خانه پدریش که در روستای گلیرد طالقان قرار داشت برگزار می کرد. این خانه یکی از قدیمی ترین خانه های روستای گلیرد است که قدمت تاریخی آن حدود یک قرن و نیم است.

نکته جالبی که در مورد این خانه وجود دارد و توجه خیلی از گردشگران را به خود جلب کرده، این است که خانه تمام شکل خود را از سال اول ساخت تا الان حفظ کرده است.

البته این موضوع را هم بدانید که جنس این خانه سنگی نیست و تماما از خشت و گل ساخته شده و همین موضوع است که گردشگران را حیرت زده می کند. می توان به صراحت گفت که، خانه آیت الله طالقانی بی شک یکی از خوش شانس ترین خانه های روستاست؛ زیرا به جز مرحوم آیت الله محمود طالقانی چند تن از بزرگان دیگری مانند ثقه السلام مصطفی، آیت الله سید ابوالحسن و آیت الله سید محمود که همه در پی عدالت خواهی و انصاف بودند را، در خود جای داده است.

آیت الله محمود طالقانی پس از این که در مجلس جمهوری اسلامی پذیرفته شد، به دلیل تغییر مکان در شغلش که  تهران بود، مجبور شد از خانه با صفای پدری خود جا به جا شود و یک خانه کوچک را در خیابان انقلاب امروزه تهران تهیه کند؛ که متاسفانه بعد از حدود چند سال زندگی در خانه تهران دار فانی را وداع گفت.

این مطلب را هم اضافه کنیم که در زمان حال هر دو خانه های آیت الله طالقانی به مکانی فرهنگی و گردشگری تبدیل شده اند. خانه ای که در روستای گلیرد واقع شده به مکان فرهنگی و گردشگری تبدیل شده و همه موضوعاتی که در آن قرار دارند؛ همه مرتبط با جنبش های بزرگ مرحوم آیت الله طالقانی می باشد.

خانه دوم هم که در تهران واقع شده، به یک کتاب خانه زیبا تبدیل شده است و تمام کتاب هایی که در آنجا قرار دارد؛ همه مرتبط با انقلاب و سخنان خود آیت الله طالقانی است. جالب است بدانید خانه ای که در گلیرد واقع شده، در زمانی که ایت الله زنده بودند به نوعی مکان تدریس برای افراد و بچه های بی بضاعت و بی سرپرست بوده است.

تاریخچه

خانه روستای آیت الله طالقانی به دلیل دارا بودن پیشینه غنی و قدیمی، سن زیادی دارد که این سن را حدود ۱۵۰ سال تخمین زده اند و خانه در سال ۱۳۷۷ به ثبت ملی رسیده است.

این خانه ساده و با صفا از پدر آیت الله به ارث رسیده و در دوران قاجار قبل از پهلوی ساخته شده است. اگر می خواهید جزئیات کامل خانه آیت الله محمود طالقانی را بدانید، اگر همچنان راجب خانه و خود آیت الله طالقانی کنجکاو هستید با مستر بلیط همراه باشید؛ تا هر آنچه را که نیاز است شرح دهیم.

 

نقشه و معرفی بخش های مختلف

این خانه  با صفا دارای ۴ اتاق و محیط فضای بیرونی آن تماما ویلایی و جنگلی است. به همین دلیل این خانه دارای آب و هوای بسیار مطلوب و دلنشینی است. جنس خانه، همه از خشت و گل و پنجره های آن از شیشه های ساده ساخته شده؛ در اتاق های خانه هم از چوب هستند.

خانه آیت الله طالقانی در قسمت شمالی روستای گلیرد قرار دارد. موضوعی که این خانه را بسیار زیبا و چشم انداز کرده، این است که جلوی تمام طاقچه های داخلی  گل و گلدان قرار گرفته و فضای داخلی را معطر و خوش کرده؛ و فضای بیرونی هم به وسیله درختان جنگلی محیط را بسیار دیدنی تر کرده است.

در قسمت داخلی خانه هیچ نوع پله ای به کار نرفته و اتاق ها با قسمت های نشیمن همه در یک سطح هستند و درب ورودی دو عدد از اتاق ها از داخل حیاط تعبیه شده؛ و سقف خانه آیت الله محمود طالقانی هم از تیر های چوبی ساخته شده و به نوعی جنس آن از چوب و تیرک است.

با همه این تفاسیر این خانه بعد از گذشت ۱۵۰ سال قدمت هنوز مقاومت خود را حفظ کرده و در برابر زلزله و عوامل های طبیعی دیگر شکل و ظاهر خود را به خوبی نگه داشته است.

راجع به آیت الله محمود طالقانی بیشتر بدانیم

آیت الله محمود طالقانی یکی از مصمم ترین فعالان سیاسی بود که تلاش بی وقفه و بسیاری برای انقلاب اسلامی کرد. او در ۱۳ اسفند سال ۱۲۸۹ در شهر طالقان و در استان البرز متولد شد. او دارای ۱۰ فرزند و ۲ همسر بود که الان تعدادی از فرزندان آیت الله در قید حیات هستند.

آیت الله محمود طالقانی در طول زندگی پر بارش تلاش های بسیاری برای کمک به فقیران بی بضاعت و مبارزه با ستم کرد. او در پی این جنبش ها آثار و کتاب های زیادی را به چاپ رساند که از جمله می توانیم به: پرتویی از قرآن و به سوی خدا می رویم، اشاره کنیم.

در طی مدت زمان نهضت ملی شدن نفت آیت الله محمود طالقانی به دیدار با دکتر محمد مصدق پرداخت و به او کمک های بی شماری درمورد نهضت ملی شدن نفت کرد.

رژیم پهلوی که متوجه شد آیت الله طالقانی بر علهیه رژیم برخواسته، چندین بار دستور دستگیری وی را داد؛ اما آیت الله ترسی نداشت و به فعالیت خود ادامه داد. سرانجام ایت الله طالقانی در سال ۱۹ شهریور سال ۱۳۵۸ به دیار باقی شتافت.

 کمی راجب آیت الله محمود طالقانی بدانیم

شرایط بازدید

برای بازدید از خانه زیبای مرحوم آیت الله محمود طالقانی می توانید به همراه تور گردشگری به شهر طالقان و روستای گلیرد بروید؛ یا اینکه با تهیه کردن بلیط اتوبوس طالقان به شهر طالقان و سپس به گلیرد تشریف فرما شوید.

این خانه با صفا همه روزه قابل بازدید است به جز روزهای تعطیل رسمی و ساعت ۵ بعد از ظهر به بعد، که البته برای بازدید این خانه و محیط دلچسب اطراف آن صبح بروید بهتر است و ساعت کاری این مجموعه از شاعت ۹ صبح تا ۱۷ بعد از ظهر می باشد.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل کرج شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

راه های دسترسی

اگر به مطالب بالاتر دقت کرده باشید، متوجه می شوید که خانه مرحوم آیت الله محمود طالقانی در روستای گلیرد، شهر طالقان و استان البرز واقع شده است. اگر می خواهید از شهر تهران برای بازدید این خانه بروید می توانید بلیط اتوبوس طالقان را تهیه کنید و این خانه زیبا را ببینید و عمق تاریخ را در آن درک کنید؛ نحوه تهیه کردن بلیط شهرستان های دیگر هم  همانند شهر تهران است. در کل بازدید از خانه آیت الله کار آنچنان دشواری نیست و همه می توانند آنجا را تماشا کنند‌.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *