در سال های اخیر گردشگری در نواحی با جاذبه های طبیعی خاص، فرایندهای اکولوژیکی مهم و جوامع گیاهی و جانوری خاص جایگاه مهمی یافته است. یکی از نواحی طبیعی جاذب برای توسعه اکو توریسم، اکوسیستم تالاب محسوب می شود، که با توجه به جاذبه های اکولوژیکی متنوع شامل چشم انداز زیبا، اندوختگاه بیوسفری و تنوع زیستی منحصر به فرد به عنوان یکی از کانون های گردشگري به خصوص طی سالهاي اخیر جایگاه ویژه ای در جذب گردشگر پیدا کرده است. اکوتوریسم تالابی به دنبال توسعه اقتصاد گردشگری پایدار و حفاظت از تالاب است. در فرهنگ دهخدا كلمه كول يا كولاب معادل تالاب به كار رفته است. برخى كلمه تالاب را متشكل از دو كلمه «آب» و «تال» مى دانند، که تال در زبان هندى به معناى آبگير يا رشته است كه به علت حالت گسترش نهر در لا به لاى نيزارهاى اطراف تالاب، با اين واژه مرتبط شده است. مناطق مردابى، آبگير، توربزار (پيتزار)، بركه هاى مصنوعى يا طبيعى كه به طور دائم يا موقت داراى آب ساكن يا جارى، شيرين، لب شور يا شور هستند و مناطقى از آب هاى دريايى كه عمق آب هنگام پايين ترين جزر، بيش از شش متر نباشد، تالاب به شمار می آیند. یکی از تالاب های کشور که در شهرستان بستان آباد قرار دارد، تالاب آلمالو گلی نامیده می شود.

معرفی تالاب آلمالو گلی

معرفی تالاب آلمالو گلی

شهرستان بستان آباد از شهرستان استان آذربایجان به شمار می رود که دارای طبیعتی بی نظیر و زیبا است و افراد زیادی به دلیل همین طبیعت به آنجا سفر می کنند. از جاذبه های طبیعی آن می توان تالاب قوری‌گل، آبگرم درمانی، دره شاهیوردی، کوه حیدربابا و … را نام برد. یکی دیگر از جاذبه های طبیعی این منطقه تالاب آلمالو گلی به شمار می آید که در ارتفاعات اطراف روستای آلمالو قرار دارد. آلمالو یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی محسوب می شود که در دهستان سهندآباد بخش تیکمه‌ داش شهرستان بستان‌آباد واقع شده ‌است. زمین های اطراف تالاب آلمالوگلی، محل اطراق گله های بزرگ احشام اهلی به شمار می آیند که از جمله منابع آلاینده تالاب زیبای گسترده در دامن سهند، عروس کوهستان های ایران، محسوب می شوند. به علت تردد بیش از حد دام ها، خاک زمین های اطراف دریاچه طبیعی آلمالوگلی به شدت کوبیده شده و عملکرد خود را برای رویش گونه های گیاهی از دست داده است. از آنجایی که کود حیوانی در این محوطه بیش از حد است در هنگام بارش باران این کودها وارد آب و باعث رشد بی رویه گیاهان درون آن می شود. که این موضوع خود از مشکلاتی است که این پدیده طبیعی با آن دست و پنجه نرم می کند.

ساختار و طبیعت تالاب

برای دریافت اطلاعات بیشتر از این تالاب، ادامه این مبحث در مجله مستر بلیط را دنبال کنید. تالاب آلمالو گلی سهند که از نوع تالاب های دریاچه ای محسوب می شود و در ارتفاع دو هزار و چهارصد متری جنوب شرق ارتفاعات سهند قرار دارد و دارای مساحتی برابر با ۳۰ هکتار است. از آنجایی که این تالاب در ارتفاعات قرار دارد حوزه آبریز چندانی ندارد و با هیچ چشمه ای در ارتباط نیست و آب خود را از بارش باران و برف تامین می کند. کل سطح دریاچه و تالاب آلمالوگلی، از انواع گیاهان آبزی پوشیده شده است و تنها در گوشه و کنار آن می توان فضاهای خالی بسیار کمی را دید. این گیاهان باعث شده اند که محیط مناسبی برای لانه گزینی و تخم گذاری انواع پرندگان به وجود آید، به طوری که در فصول بهار و تابستان، تعدادی پرنده آبزی مانند کله سبز و چنگر را می توان در آنجا مشاهده کرد. از آنجایی که در این تالاب حجم زیادی از گیاهان آبزی وجود دارد، نمی توان در آن ماهی خاصی را دید.

راه های دسترسی به تالاب

راه های دسترسی به تالاب

اگر قصد دیدن این تالاب را دارید باید در ابتدا بلیط اتوبوس بستان آباد را به صورت آنلاین از مستر بلیط تهیه کنید و سپس خود را به این شهر برسانید. پس از اینکه به بستان آباد رفتید با وسایل حمل و نقل عمومی می توانید به این ناحیه بروید. اگر با خودرو شخصی سفر می کنید باید راهی جاده شوسه و کوهستانی به طول ۴۸ کیلومتری بشوید که از غرب ۶۶ کیلومتری جاده تبریز – میانه منشعب می شود و از این مسییر خود را به این ناحیه برسانید.

بازدید از تالاب آلمالو گلی

دیدار از این محوطه برای افرادی مناسب است توانایی پیاده روی را دارند زیرا باید مقداری پیاده روی انجام دهید. زمانی که به این محل مراجعه کردید حتما لباس و کفش مناسب با خود به همراه داشته باشید. از آلوده کردن محیط با زباله های خود خوداری کنید و زباله هایتان را با خود برگردانید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *