معدن نمکی گرمسار

معدن نمکی گرمسار؛ تاریخچه + راه های دسترسی

معدن نمکی گرمسار کجاست؟ سفر به هر نقطه از ایران می تواند شما را در موقعیت های تاریخی، فرهنگی و هنری فراوانی قرار دهد. هر بار سفر تجربیات ارزشمندی را برای فرزندان به ارمغان می آورد، که در هیچ کتاب، مجله یا فیلمی نمی توانند به دست بیاوردند.

خیلی از اشخاص بهانه هایی همچون هزینه های بالا، رفت آمد، اتلاف وقت و سایر موارد را برای سفر نرفتن ارائه می کنند، که باید بگوییم امروزه با سایت های بیشمار و معتبری همچون مستر بلیط قادر هستید در منزل به راحتی بلیط مقصد مورد نظر خود را تهیه نمایید.

در تمام این سرزمین کهن شهرهای زیادی وجود دارد، که سرشار از مناظر زیبا، طبیعی، بکر و آثار تاریخی باشکوهی است، که گرمسار نیز در زمره این شهرها به قرار دارد. شهر گرمسار در استان سمنان، از ایالات حکومت ری محسوب می گردید.

این شهر در زمان اشکانیان به اسم «خواران» شهرت داشت، و اقوام سلوکی آن را «خاراکس» نامیده اند. در نوشته های جغرافیایی کهن به دلیل قرار گرفتن گرمسار در بخش های کویری که پایین تر از سطح دریا بوده اند، با عنوان «خوار» یاد شده اند.

از سویی دیگر برخی تاریخ نگارن معتقدند، نام گرمسار یا خوار را به دلیل درخشش خورشید و ماه در این منطقه، بر آن نهاده اند، خوار در کتب اوستایی به معنی خورشید و تابش آمده است. گرمسار به عنوان اولین زادگاه یوزپلنگ ایرانی در جهان شهرت یافته است و محصولات کشاورزی از جمله پنبه، گندم، انار، خربزه و انجیر را برداشت می کنند. اکنون با ما در مجله مستر بلیط همراه باشید تا یکی از جاذبه های گردشگری گرمسار را به شما معرفی کنیم.

شهر گرمسار، در استان سمنان با تاریخچه ای کهن که به دوران اشکانیان باز می گردد، آثار دیرینه فراوانی دارد، که در نوع خود بی نظیر و باشکوه هستند. شهر با گستره ای از کویر و کوه دماوند محصور شده، که نمایی خیره کننده را ایجاد نموده است. معدن نمکی گرمسار با تونل های انباشته از نمک جذابیت وصف نشدنی را برای گردشگران پدید می آورد.

طبیعت کویری با رشته کوه های به هم پیوسته منظره ای خارق العاده را در شب برای دوستداران شبهای کویر به نمایش می گذارد، که سالانه جمع کثیری از اخترشناسان و علاقه مندان به علم ستاره شناسی را به این منطقه می کشاند.

تاریخچه

تاریخچه معدن نمکی گرمسار

موقعیت جغرافیایی گرمسار به گونه ای است، که در بخش های شمالی به کوه دماوند، جنوب به کویرمرکزی، شرق به آرادان و در غرب به ورامین ، متصل می گردد. از انواع جاذبه های طبیعی نیز می توان به تپه های مریخی که به شکلی خیره کننده، در حاشیه کویر قرار دارند، اشاره نمود. بزرگترین معدن و تونل نمکی در خاورمیانه در گرمسار واقع گردیده، که 40 تونل تودرتو از نمک را نیز در خود جای داده است.

این معدن بخش عمده ای از نمک کشور را تامین می کند. نمک در صنعت به عنوان ماده ای برای تولید انرژی در کشورهایی همچون لهستان، ایتالیا و آلمان به کار می رود. با ساخت اتاقک هایی از جنس نمک به درمان برخی بیماریهای روحی و افسردگی و همچنین التهاب مفاصل و تورم های روماتیسم می پردازند. بلورهای نمک در فصول سرد سال به شکلی درخشان تر و شفاف ظاهر می شوند، که گویی تلی از شیشه و کریستال های خورد شده را بر روی هم انباشته اند.

در دهه اخیر تورهای طبیعت گردی از استقبال بی نظیر مردم در بازدید از این تونل نمکی خبر می دهند. اگر به گرمسار سفر کردید، حتما دیدار از این جاذبه طبیعی را در لیست تفریحات خود و خانواده قرار دهید، به طور قطع لحظات ناب و جذابی را در خاطرات خوش تان ثبت خواهد کرد.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

برای دیدار از جاذبه های گردشگری شهر گرمسار، به خصوص معدن یا تونل نمکی می توانید با خرید بلیط قطار گرمسار،به راحتی از مناطق دیدنیی که در طول مسیر قرار دارند نیز بازدید داشته باشید. معادن نمکی بسیاری در مناطق مختلف ایران بخصوص بخش های کویری وجو دارد؛ که با گذر زمان افزایش یافته و موجب تخریب سایر جاذبه های طبیعی می گردند.

از جمله مناطقی که معادن نمکی را در خود جای داده اند می توان به جنوب سمنان، شمال یزد، بندر عباس، جنوب کازرون و شمال کرمان اشاره نمود. روستای «پاده» از توابع آرادان محدوده ای است که تونل نمکی در آن قرار دارد.

در مکان هایی که نمک و گچ به صورت گنبدی شکل از سطح زمین بالا می آیند، نشان دهنده وجود ذخایر نفتی است، که گاز حاصل از تجمع نفت که به اصطلاح تله نفتی گفته می شود، این معادن نمکی را پدید می آورند.

معادن موجود در گرمسار به مدت 10 سال است که مورد بهره برداری و استخراج نمک قرار گرفته اند، و نحوه برداشت ها به گونه ای صورت می پذیرد، که سقف تونل دچار ریزش نشود، اما در تونل های نمکی که جنبه گردشگری دارند، دهانه و ورودی معدن را به شکل مستطیلی ساخته و با اهرم های چوبی محکم می کنند.

ابعاد معدن باید طوری طراحی شود که ارتفاع دو برابرعرض دهانه و تونل باشد. داخل تونل با رگه های سفید، خاکستری و طوسی پوشیده شده، که هر اندازه به عمق تونل نفوذ می کنید، رگه ها شفاف تر و روشن تر خواهند شد. شفافیت رگه ها نشان دهنده این است که این بخش ها برای استخراج آمادگی لازم را دارند.

مسیر داخل معدن با قندیل های بزرگ و کوچک نمک پوشیده شده که نمایی بسیار جداب و دوست داشتنی را ایجاد نموده است. اگر با اتوبوس سفر کنید، در مسیر آزاد راه قم گرمسار تونل و معدن های نمکی فراوانی را می توانید مشاهده نمایید.

در جاده های ایوانکی و گرمسار نیز 27 تونل نمکی دیگر وجود دارد، که سالانه گردشگران بسیاری را مشتاقانه برای بازدید از این جاذبه های طبیعی به سوی کویر فرامی خواند.

قسمت های زیبای تونل نمکی

قسمت های زیبای تونل نمکی

سفر به گرمسار، چنان شما را مجذوب جاذبه های بی نظیرش می کند، که قطعا تمایل به تکرار سفرها را به کرات در خود احساس خواهید کرد. با هر بار سفر به این مناطق با ویژگی ها و بخش های مختلف بیشتری آشنایی پیدا کرده و با حسی سرشار از انرژی و شادی به فعالیت های روزمره زندگی و کاری خود باز می گردید.

برای یک سفر راحت و بی دردسر می توانید گزینه خرید بلیط قطار گرمسار را از سایت های معتبر انتخاب کرده و در کنار یک برنامه ریزی دقیق بهترین لحظات را در زندگی و خاطرات تان ثبت نمایید.

درمسیر تونل ها و گنبدهایی که با فشارگازهای نفتی از زمین سربرآورده اند، با شیارهای رنگارنگ نمکی روبه رو می شوید که  بارش باران آن ها را شسته و اشکال هنری و زیبایی را به صورت طبیعی پدید آورده اند.

شکل هایی همچون گل کلم، لایه های رنگی، تپه های تخم مرغی، قندیل های چند شاخه، بلورهای عصایی و خیلی نمونه های دیگر که خلاقیت ذهنی شما را در تشخیص مناظر به چالشی شیرین می کشاند. داخل معدن بلورهایی که کف تونل را پوشانده اند، در برخی قسمت ها لغزنده می باشند، بهتر است زمان بازدید؛ با خود چراغ قوه یا هر وسیله روشنایی دیگری به همراه داشته باشید.

آبشار نمکی در نزدیک تونل

آبشار نمکی

 پارک ملی کویر که در منطقه حفاظت شده مرزی اصفهان و کرمان قرار گرفته، مناظری بکر و خیره کننده از لایه های انباشته و شیارهای خیره کننده را ایجاد کرده است. ارتفاعات نخجیرو بخش غربی کویر ریگ جن، فرسایش و فروریختگی بخش های بزرگی از لایه های نمکی و رسوبات رنگی منظره ای اعجاب انگیز همچون آبشاری از نمک های رنگین را پدید آورده است.

در کنار این آبشار نمکی، چشمه آب شور ملک آباد جریان دارد، که به آبشار ریگ جن می ریزد. جریان آب موجب تشکیل بلورهای نمکی و املاح معدنی در کنار هم شده، که همچون تابلویی منحصر به فرد در دل کویر خودنمایی می کند.

شکوه و جلوه خاصی که آبشار به نمایش می گذارد، موجب شده که این محدوده را مورد حفاظت قرار دهند و گردشگران برای بازدید از بخش های بالایی آبشارباید حتما مجوزهای لازم را کسب نمایند.

 بنه کوه در نزدیکی تونل

بنه کوه در نزدیکی تونل

تونل نمکی دیگری که در شمال گرمسار، همچون عروسی بر دامان کویر جلوه می کند، بنه کوه نام دارد. وجود رودخانه «حبله رود» منطقه را به زیستگاه پرندگان و ماهی ها تبدیل نموده، که به لحاظ تاریخی و نظامی ارزش ویژه ای را به آن می بخشد. اگر به گرمسار سفر کردید، بازدید ازاین بخش از کویر را نیز در فهرست گشت و گذارهای خود قرار دهید.

شرایط بازدید

اگر قصد دیدار از تونل نمکی گرمسار را دارید، حتما یک چراغ قوه به همراه داشته باشید، زیرا علاوه بر ایجاد روشنایی در بخش های تاریک معدن، شما را از سر خوردن در قسمت های پر تردد تونل که بسیار لغزنده شده اند، ایمن نگه می دارد.

به یاد داشته باشید، مسیرکناره تونل از امنیت تردد بیشتری برخوردار است. قبل از ورود به جاده های منتهی به معدن حتما از پلیس راه مجوزهای لازم را کسب نمایید. موقع دیدار از داخل تونل یکی از افراد مطلع به راه های معدن را به همراه ببرید، تا در تونل های فرعی معدن گم نشوید.

بهترین زمان بازدید از معدن نمکی گرمسار

زمان بازدید از معدن نمکی گرمسار

معدن نمکی گرمسار در بخش های کویری ایران واقع شده، که آب و هوایی گرم و طاقت فرسا دارد، از این رو بهترین زمان برای سفر به این مناطق فصول سرد سال به ویژه زمستان می باشد. هوای داخل تونل با هواکش های بسیار بزرگ به صورت مداوم در حال پاک سازی است، و دمایی مطبوع را ایجاد می کند. پمپ های هوا در خروجی تونل هوای تمیز را با فشار به داخل معدن هدایت می کند.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل سمنان شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

راه های دسترسی به معدن نمکی گرمسار

استان سمنان، شهر گرمسار، جاده سمنان به گرمسار، نرسیده به جاده قم- گرمسار، سه کیلومتری پل هوایی گرمسار.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *