موزه سفال ( خانه صرافلار)

موزه سفال؛ تاریخچه + راه های دسترسی

یکی دیگر از مناطقی که در تبریز قرار دارد و جاذبه ای بسیار زیبا و تاریخی است با عنوان موزه سفال تبریز شناخته می شود این موزه نیز مانند دیگر موزه های موجود در تبریز در نوع خود منحصر به فرد است این موزهم کاربری موزه دارد و هم یک آموزشگاه برای آموزش های سفالگری است

طبیعتا انسان ها علاقمند به هنر از جمله هنر سفالگری و سفال هستند این هنر از دیرباز تا کنون در میان افراد وجود داشته است و در حال حاضر نیز با گذشت زمان بسیار زیاد این هنر هنوز در میان افراد جای دارد و علاقمندان زیادی دارد. در وسط زیبایی های رنگارنگ تبریز موزه یا خانه ای تحت عنوان موزه سفال قرار دارد.

این موزه یکی از انواع موزه های تاریخی و سنتی این شهر محسوب می شود که با دارا بودن فضایی سنتی و زیبا می تواند ما را به آن دوره زمانی برده و به زندگی مدرن ما رنگ شیرین اصالت بدهد. شکی نیست که بازدید از این موزه دل‌انگیز باعث ایجاد روحیه‌ای مضاعف برای ادامه زندگی می‌شود. پس آشنایی با جزئیات در مجله مستر بلیط نیز مسلما بسیار لذت بخش خواهد بود.

تاریخچه

تاریخچه موزه سفال

در شهر تاریخی تبریز موزه سفال را می توان یکی از آثار با قدمت بالا و قدیمی دانست در واقع قدمت این خانه به دوران حکومت قاجار و پهلوی برمی گردد، این موزه در میان افراد با عنوان خانه صرافلار نیز شناخته می شود.

دلیل این نام گذاری نیز این است که در ابتدا مالک حقیقی این خانه خانواده صرافلار بوده اند و بعد از آن این خانه به آخرین مالک خود که خانواده علوی بوده تعلق دارد این موزه تاریخی سرانجام در سال 1374توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی برای گردهمایی هنرمندان، هنرآموزان و بازدیدکنندگان این هنر زیبا خریداری شده و تاسیس گردید.

بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شهر تبریز و برترین مقاصد گردشگری آن، مجموعه مقالات “تبریز” را مطالعه نمایید.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

علاوه بر ویژگی هایی که درباره این بنای تاریخی گفته شد معماری که در موزه سفال تبریز به کار رفته بسیار منحصربه فرد و تلفیقی از هنر و سبک سنتی و باستانی ایرانی است.

در سردر موزه پلاکی سفالی قرار دارد که در بدو ورودی چشم تان به آن خواهد افتاد، بعد از این که به داخل موزه وارد شدید در ابتدا مقابل چشمان خودتان حیاطی با حوض فیروزه ای که در وسط آن قرار دارد را می بینید که وجود درختان و فضای سبز در اطراف آن نمای بسیار دلچسب و دلنوازی را برای ما به وجود آورده است.

از محیط بیرونی و حیاط موزه که بگذریم نمای بیرونی بنا، که دارای سیمای جذاب و بسیار چشمگیری است، توجه ما را به خود جلب می کند، رنگی که در این نما استفاده شده است سفید و دلنشین است. البته معماری خاصی که در این بنا استفاده شده است تلفیقی از سلیقه معماری سنتی و مدرنی است که در نگاه اول موجب جلب توجه افراد می شود و هر بازدید کننده ای را به وجد می آورد.

ایوان خانه بزرگ و زیبا بر روی ستون های استوار با گچبری‌های خاص است که فرهنگ سنتی ایران را بازگو می کند. همچنین پنجره‌های خانه، بزرگ و نورگیر بوده و مشرف به حیاط هستند. خانه سفال تبریز در دو طبقه بنا شده و در طبقه زیرین آن یک حوض خانه قرار دارد. همان طور که گفته شد موزه سفال دارای دو طبقه است که در یک طبقه آن حوض خانه‌ای قرار دارد این حوض خانه دو اتاق اصلی، یک راهرو و یک اتاق مستطیلی است.

در این محیط هنرمندان و هنرجویان بسیاری به هنرنمایی می پردازند و محیطی گرم و شاد را به وجود می آورند. طبقه بالای خانه به نگهداری ظروف سفالی و کارهای هنری که توسط هنرمندان سفالگر به وجود آمده، اختصاص دارد. علاوه بر این خرید این آثار زیبا برای بازدید کنندگان در خانه سفال تبریز  امکان پذیر است.

تا بازدید کنندگان از داشتن این آثار کم نظیر در خانه خود محروم نشوند و این آثار را به عنوان یادگار از سفر به تبریز داشته باشند. در خانه سفال تبریز مضاف بر بازدید از آثار هنری ساخته شده به دست اساتید و هنرمندان توانا، آموزش از ابتدا تا انتهای مراحل ساخت ظروف سفالی و دیگر آثار هنری را نیز می توان مشاهده نمود.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

این آثار گرانقدر و زیبا با خاک سفید رس که خاک مخصوص تبریز است ساخته می شوند. ابتدا خاک سفید رس، که مختص استان آذربایجان است، آماده شده سپس مراحل آماده سازی گل، شامل چرخکاری، تراش بدنه، لعاب کاری، خرد کردن شیشه ها، استفاده از آسیاب سنگی، آماده کردن رنگینه‌ها، اولین پخت سفال، لعاب کاری کردن، دومین پخت سفال و قرار دادن در کوره چینی که برای تولید این آثار ارزشمند است را می توان در خانه سفال تبریز مشاهده نمود. همچنین بازدیدکنندگان می توانند در این خانه زیبا از تماشای آثار اساتیدی چون استاد عباس قابچی، استاد احمد قابچی، استاد فریده تطهیری مقدم و آثار منتخب دیگر هنرمندان و هنرجویان خانه سفال تبریز لذت ببرند.

شرایط بازدید

برای بازید از این موزه از افراد هزینه ای دریافت نمی شود و این موزه در روزهای تعطیل نیز بسته است. ساعت 9 تا 18 عصر می توان به بازدید این مکان تاریخی و زیبا رفت، به پیشنهاد مستر بلیط فصول بهار و تابستان مناسب ترین زمان برای سفر به این موزه است چرا که در زمستان تبریز به شدت سرد می شود و شما راحت و بی دغدغه نمی توانید خوش بگذرانید و بازدید کنید.

آدرس و نحوه دسترسی

راه های دسترسی به موزه سفال

برای رسیدن به مقصد و بازدید از موزه سفال تبریز، به سمت خیابانی با نام شمس تبریزی و ایستگاه گرو بروید، بعد از رسیدن به ایستگاه گرو کوچه ای تحت عنوان صرافلار را مشاهده خواهید کرد، باید به کوچه شهید نوروزی و پلاک صد بروید و وارد این موزه دوست داشتنی شوید. اگر قصد سفر به تبریز را دارید می توانید بلیط هواپیما تبریز دریافت کرده و سری هم به موزه ارامنه بزنید و خاطرات خوب و خوشی را برای خود رقم بزنید.

برای خرید بلیط قطار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل تبریز شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *