روستای صخره ای میمند

روستای صخره ای میمند؛ تاریخچه + راه های دسترسی

روستای صخره ای میمند یک روستایی صخره ‌ای و دست کند در کرمان، با چند هزار سال قدمت یادآور ایامی است که انسان‌ ها خدایان خود را در بلندای کوه ‌ها جستجو می ‌کردند و کوه نشانه استواری و توان و پایداری و اراده شناخته می ‌شد.

این بنای دست کند باستانی، بی ‌گمان از نخستین سکونت گاه ‌های بشری در ایران به ‌شمار می‌ رود. ‌میمند در مرز مشترک دشت و کوهستان قرار دارد و این دشت در فاصله شهر بابک و میمند قرار داشته و درگذشته پوشیده از درختان‌ پسته و بادام‌ وحشی بوده‌ است که در حال حاضر محدود به دشت‌ های اطراف روستای میمند می‌ شود. این اثر با نام دهکده صخره‌ ای میمند در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۴۱۳۵ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

تاریخچه

تاریخچه روستای صخره ای میمند

تاریخچه و قدمت میمند تقریبا به چند هزار سال پیش بر می‌ گردد. مطالعات انجام شده بر سفال‌ های کشف شده در این منطقه نشان می‌ دهند که نمونه‌ های یافت شده مربوط به دوره ‌های مختلفی از جمله اشکانی، ساسانی، و اسلامی هستند.

مجموعه میمند در قرن های ۷ و ۸ پیش از میلاد هم‌ زمان با قوم ماد، که در غرب ایران آثار معماری صخره‌ ای متعددی را به یادگار گذاشته ‌اند، توسط گروهی از اقوام آریایی به وجود آمده‌ است.

این احتمال نیز وجود دارد که بناهای صخره ای میمند ناشی از اعتقادات آیین مهر پرستی بوده باشد چرا که یکی از ارکان این آیین مبتنی بر شکست ناپذیری و جاودانگی پدیده‌ هاست و همین عقیده آن‌ ها را به سوی تقدیس کوه ‌ها کشانده است و معماران و حجاران میمندی که شاید آیین مهر پرستی داشته‌ اند، اعتقادات مربوط به آیین خود را در معماری سکونت گاه ‌های خود کشیده اند.

نظریه دیگری نیز وجود دارد که احتمالا میمند متعلق به قرن های ۲ و 3 میلادی است. در زمان اشکانیان در بخش جنوبی کرمان قبایل کوچ ‌نشین به هر سو کوچ می ‌کردند.

این قبیله ‌ها در دوره اشکانیان به‌ طور کامل جا به‌ جا نشده بودند و در اواخر دوره اشکانیان و اوایل دوره ساسانیان نقاط خوش آب و هوا را برای سکونت انتخاب می ‌کردند. شما می توانید با مراجعه به سایت مستر بلیط هرگونه بلیطی که بخواهید را به صورت آنلاین تهیه کنید و سفری راحت و بی دردسر داشته باشید.

 نقشه و معرفی بخش های مختلف

 نقشه و معرفی بخش های مختلف

میمند شهر بابک به دلیل استحکام دفاعی در طول تاریخ کمتر دست خوش تحولات کالبدی و اجتماعی شده‌ است و بیشترین تغییر در آن مربوط به چند دهه اخیر است.

خانه های روستای میمند از روی هم قرار دادن سنگ و آجر و غیره پدید نیامده، یعنی در فضای باز ساخته نشده، بلکه با از میان برداشتن انبوهی از خاک شکل گرفته و انسان نیاز به خشت و آجر و ملات نداشته ‌است، بلکه باید توده‌ هایی را بر می ‌داشته تا پناه گاه را درست کنند.

 به همین دلیل برای اتاق، طاقچه هایی در اندازه‌ های گوناگون برای جای رختخواب، ظروف، صندوق، چراغ و هر گونه وسایل دیگر کنده شده‌ است. به همین دلیل کنار دیوارهای خانه ‌های میمند گنجه گذاشته نمی‌ شود، بلکه با کندن دیوار، حفره یا طاقچه‌ ای به وجود می ‌آید که اشیاء و لوازم در آن‌ ها گذاشته شده یا در آن ‌ها آویزان می‌ کردند.

کل یک خانه که ممکن است شامل یک یا چند اتاق و اصطبل باشد یک کیچه است. یک واحد که فقط یک ورودی مشترک دارد و در پاگرد ممکن است طویله در یک سو و اتاق نشیمن در طرف دیگر باشد. همه کیچه ‌ها یک ساختار ندارند، اندازه و تعداد اتاق‌ های شان متفاوت است. جدا کردن اتاق از پستو یا پوشاندن برخی از طاقچه ‌ها با پرده های پارچه‌ ای صورت می گیرد. روستای میمند روی هم رفته دارای ۴۰۶ کیچه و ۲۵۶۰ اتاق است.

این روستای در دل صخره‌ ها، مدرسه، مسجد، حمام و حسینیه دارد و هر کدام از این سازه‌ ها شگفتی گردشگران را به دنبال خواهد داشت. اگر شما نیز قصد دارید که به صورت هوایی به این کرمان سفر کنید و به روستای صخره ای میمند بروید، می توانید به سادگی بلیط هواپیما کرمان را خریداری کرده و از سفر خود لذت ببرید.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

بازدید از روستای صخره ای میمند رایگان است و شما می توانید بدون پرداخت کردن هزینه از این روستا دیدن فرمایید. اما اگر قصد اقامت در روستا را داشتید می‌ توانید در مراکز اقامتی شهر بابک اقامت داشته باشید. اتاق‌ های اقامت گاه میمند به صورت پلکانی و در دل کوه واقع شده است به طوری که این اتاق ‌های پلکانی تا سه طبقه را پوشش داده ‌اند به همین علت این اقامت گاه برای سالمندان و کودکان پیشنهاد نمی ‌شود.

راه های دسترسی به روستای صخره ای میمند

روستای صخره ای میمند در استان کرمان و میان شهر بابک، رفسنجان و سیرجان قرار دارد. برای سفر به این روستای متفاوت و صخره ‌ای با صفا می توانید با هواپیما، قطار، اتوبوس یا خودروی شخصی به کرمان بروید.

سپس از کرمان به رفسنجان و از رفسنجان به شهر بابک بروید. شهر بابک راه اصلی رسیدن به میمند است، البته اگر راه زمینی را برای سفر انتخاب می ‌کنید و مبدا شما یکی از شهرهای شمال و شمال غرب کشور است باید از شهرهای یزد و انار بگذرید تا به شهر بابک برسید. ممنون از این که تا انتهای این بخش از مجله مستر بلیط همراه ما بودید.

برای خرید بلیط اتوبوس می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل کرمان شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *