عمارت کلاه فرنگی بندرعباس

عمارت کلاه فرنگی بندرعباس کجاست؟ معرفی + راه‌های دسترسی

عمارت کلاه فرنگی بندرعباس کجاست؟ سفر را می توان راه حلی برای جدا شدن از روزمرگی و درگیری های زندگی دانست. با سفر از مشکلاتی که در زندگی با آن درگیر هستیم جدا می شویم و مدتی را در آرامش و آسایش می گذرانیم.

تقریبا می توان گفت بیشتر مردم جهان علاقه زیادی به سفر کردن دارند ولی در این بین افرادی هستند که علاقه بیشتری به این فعالیت دارند و زمان بیشتری را در سفر به سر می برند. این امر از گذشته وجود داشته افراد زیادی بودند که در اصطلاح به آنها جهانگرد می گفتند.

این افراد به مدت چندین سال و حتی ده ها سال در سفر بودند. از این جهانگردان می توان به فریتیوف نانسن، کریستوف کلمب، ابن بتوته، ارنست همینگوی، و معروف ترین آنها مارکوپولو اشاره کرد.

اینها عده ای از جهانگردانی هستند که در گذشته پا در سفر به دور دنیا گذاشته اند. اکثر آنها دارای سفرنامه هائی هستند که با خواندنشان می توان از تاریخ زندگی انسان ها در گذشته آشنا شد. تاریخی که با گردشگری در هم تنیده شده است.

علاوه بر این سفرنامه ها، آثار تاریخی نیز هستند که ما را از احوال گذشتگان مطلع می کنند. کشور ما ایران با تاریخ غنی و قدیمی، مملو از آثار تاریخی است که در حال حاضر میزبان بسیاری از گردشگران هستند. یکی از این آثار تاریخی عمارت کلاه فرنگی بندر عباس است که تاریخی قدیمی نهفته در دل خود دارد.

درباره عمارت کلاه فرنگی

درباره عمارت کلاه فرنگی

عمارت کلاه فرنگی بندر عباس در مجاورت اسکله قدیمی حقانی این شهر قرار دارد و مربوط به 300 سال قبل می باشد. عمر این عمارت به قبل از دوران قاجار یعنی دوران صفویه بر می گردد.

در طراحی و ساخت این عمارت از بناهای اروپائی الهام گرفته شده است. برای سفر به بندر عباس فقط کافی است بلیط هواپیمای بندر عباس را از طریق مستر بلیط و به صوررت آنلاین تهیه کنید.

تاریخچه عمارت کلاه فرنگی بندرعباس

با خروج پرتقالی ها از بندر عباس، هلندی ها تصمیم به تاسیس تجارتخانه ای به مرکزیت اصفهان گرفتند. به علت اینکه بندر عباس بندر مهمی در ایران به شمار می رفت و در آن زمان دروازه ایران با غرب بود، تصمیم بر این شد که شعبه ای از این تجارت خانه هم در بندر عباس ایجاد شود.

پس از ایجاد  این موسسه، آنها مقر خود را در خانه ای که متعلق به حاکم وقت بندر عباس بود قرار دادند. چند سال بعد در سال 1080 شروع به ساخت عمارتی در حوالی همان خانه کردند که ساخت آن 4 سال به طول انجامید و در سال 1084 افتتاح شد.

این مقر همین عمارت کلاه فرنگی بندرعباس امروزی است. در سال 1137 شمسی هلندی ها نیز بندر عباس را ترک کردند و این ساختمان خالی ماند. به همین علت آن را تبدیل به دارالحکومه و محلی برای انجام تشریفات گمرکی کردند.

در سال 1284 که گمرک عباسی کار خود را به صورت رسمی آغاز کرد طبقه همکف آن را به این امر اختصاص یافت. دیگر طبقات همچنان به عنوان دارالحکومه به کار خود ادامه دادند. در سال 1352 محل حکومت به ساختمانی دیگر منتقل شد ولی گمرک همچنان در این مکان قرار داشت.

همین موضوع سبب شد که این عمارت به ساختمان گمرک معروف شود.پس از انقلاب این عمارت را برای مدتی به عنوان میدان میوه تربار استفاده می شد ولی بعد از آن به حوزه علمیه اختصاص پیدا کرد.

در سال 1370 ساختمان دیگری برای حوزه علمیه آماده شد پس این مکان تخلیه شد و به صورت متروکه باقی ماند. امکان دیدار از این عمارت وجود ندارد و برخی از قسمت های آن تخریب شده است.

تاریخچه عمارت کلاه فرنگی بندرعباس

عمارت کلاه فرنگی

کلاه فرنگی به نوعی از معماری اطلاق می شود که در گذشته در ایران رواج داشته است. این نوع معماری شامل ساختمانی فضای باز و پر درخت بوده و اطراف آن از تمام جهات باز است.

اگر از علاقه مندان به مطالب گردشگری هستید می توانید به مقالات موجود در مجله مستر بلیط مراجعه کنید و از مطالب آن استفاده کنید.

رزرو هتل در بندرعباس به صورت آنلاین می تواند این کار را برای شما بیش از پیش آسان کند.

معماری عمارت کلاه فرنگی بندرعباس

عمارت کلاه فرنگی بندرعباس مساحتی برابر با 429 متر مربع دارد که در سه طبقه با ارتفاع حدود 9 متر بنا شده است و در ساخت آن از مصالحی همچون  سنگ سیاه متعلق به قلعه هرمز،ساروج و گچ  استفاده شده است.

تعداد اتاق های این ساختمان سی و سه عدد است و در سه ضلع آن مهتابی قرار دارد. سقف آن از جنس چوب می باشد و درب و پنجره ها با منبت کاری تزئین شده است.

طبق روایاتی که هست این مکان در دوره ناصری دارای اماکنی همچون دیوانخانه، حرمخانه، صندوق‌خانه، غلام‌خانه، حمام، محبس‌خانه، اصطبل، فراشخانه، کارخانه و شربت‌‌خانه مختص به خود بوده و به وسیلهٔ برج‌های دیده بانی محصور و نگهبانی می‌شده‌ است. کلاه فرنگی قسمتی از این عمارت بوده است که بعدها این نام را به کل این عمارت اطلاق کردند.

راه‌های دسترسی به عمارت

راه‌های دسترسی به عمارت کلاه فرنگی بندرعباس

این مکان در خیابان طالقانی بندر عباس قرار گرفته است. برای رسیدن به این مکان می توانید هم از خودرو شخصی و هم وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید. متاسفانه در حال حاضر امکان بازدید از آن وجود ندارد.

آدرس: استان هرمزگان، بندر عباس، بلوار ساحلی روبروی اسکله حقانی، درون محوطه حوزه علمیه.

اگر تجربه دیدار از عمارت کلاه فرنگی بندرعباس را دارید می توانید در بخش کامنت ها با ما در میان بگذارید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *