یکی از اشکال گردشگری، گردشگری مذهبی به شمار می رود که از سالیان قدیم در کل جهان رواج داشته است. گردشگری مذهبی به لحاظ معنوی، هدفمند است و به دلایلی چون انجام زیارت به عنوان یک عمل عبادی، ابراز قدردانی، اقرار به گناه و ادای نذر، دستیابی به رستگاری معنوی و اجتماعی، برقراری جشن و بزرگداشت رویدادهای مذهبی خاص و ارتباط با هم کیشان صورت می گیرد. امروزه گردشگری مذهبی با همه جزئیات و گونه های مختلف آن، به سبب ویژگی های ساختاری و کارکردی خاص، در زمره گردشگری جهانی جای گرفته است. به طوریکه حوزه نفوذ آن، سرتاسر جهان را فرا گرفته است. به گونه ای که شرکت در جشنواره ای با ماهیت مذهبی، پذیرای ابعاد سه گانه معنوی، اجتماعی و تفریحی است. یکی از مهم ترین مؤلفه های توسعه گردشگری مذهبی، جاذبه های آن است که با عناوین آرامگاه های زیارتی، جاذبه های گردشگری مذهبی یا جشنواره های مذهبی توصیف می شوند. در ایران به جهت وجود آرامگاه ها و امامزادگان بی شمار، این نوع از گردشگری بسیار رایج است و افراد زیادی به این نوع از سفر می روند. یکی از سفرهای زیارتی، سفر به داراب و زیارت از حرم پیر مراد داراب به شمار می رود.

معرفی حرم پیر مراد داراب

معرفی حرم پیر مراد داراب

در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این جاذبه مذهبی را برای شمار اطلاعاتی را جمع آوری کرده ایم که در ادامه با شما به اشتراک می گذاریم. اگر می خواهید زمانی به شهرستان داراب سفری داشته باشید بهتر است این مطلب را از دست ندهید. شهرستان داراب یکی از شهرستان های استان داراب است که دارای جاذبه های گردشگری متعددی اعم از تاریخی، طبیعی و مذهبی است که باعث می شود افراد زیادی به سمت آن رهسپار شوند. یکی از این جاذبه ها حرم پیر مراد داراب به شمار می رود که فاصله ۵ کیلومتری غرب داراب استان فارس و در مسیر جاده قدیم داراب به شیراز واقع شده است. فاصله ۵ کیلومتری غرب داراب استان فارس و در مسیر جاده قدیم داراب به شیراز واقع شده است.  آرامگاه سیدعلاءالدین حسین با نام پیر مراد در بین مردم شهرت دارد و گفته می شود که از نوادگان امام علی النقی علیه السلام است. این مکان امروزه یکی از مهم تری مراکز گردشگری شهرستان داراب به شمار می رود که مردم در زمان های خاص به دیدار و زیارت ایشان می روند. این آرامگاه در تاریخ 1316/09/29 با شماره ۳۰۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

معماری و ساختار بنای آرامگاه

معماری و ساختار بنای آرامگاه

ساختمان قدیمی آرامگاه از گل و خشت ساخته شده بود و در سال ۱۳۴۱ بازسازی شد. در سال ۱۳۴۳ کار ترمیم و تجدید بنای گنبد و گلدسته ها صورت گرفت. در سال ۱۳۴۷ ضریح و در امامزاده تعویض شد. ساختمان جدید امامزاده در سال ۱۳۶۴ ساخته شد و در اطراف آن مهمانسرایی جهت اقامت زوار برپا گردید. این بنا دارای گنبدی فیروزه‌ای و دو مناره و گلدسته بلند است،که از دور و نزدیک ابهتی خاص دارد و نگاه هر بیننده ‌ای را به خود جلب می‌کند. بسیاری از ظرافت‌ های معماری ایرانی اسلامی، در این بنا به کار برده شده است و  تزئینات موجود در بنا شامل گچ بری و آینه‌کاری زیبایی می شود. در کنار امامزاده گلزار شهدای داراب قرار دارد، همچنین بر بلندای کوهی که امامزاده در پایین آن قرار گرفته، ویرانه ای از قلعه ای قدیمی دیده می شود که به پشته قلعه معروف است.

راه های دسترسی به حرم پیر مراد

راه های دسترسی به حرم پیر مراد

برای اینکه به زیارت امامزاده بروید می توانید بلیط اتوبوس داراب را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و به شهر داراب بروید. از آنجایی که این محوطه در 5 کیلومتری شهر قرار دارد دسترسی به آن کار راحتی است و مشکلی از این بابت نخواهید داشت. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید که باید باز هم به شهر داراب بروید و از آنجا به زیارت امامزاده رهسپار شوید.

 بازدید از حرم پیر مراد داراب

زیارت از امامزاده رایگان است و کلیه امکانات رفاهی اعم از مهمانسرا در نزیدک آن وجود دارد. همین موضوع باعث می شود که سفر و زیارتی لذت بخش و به دور از مشکلات را داشته باشید. بهتر است در فصل بهار راهی این شهر شوید زیرا در این فصل، شهر آب و هوایی معتدل و مطبوعی دارد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *