منطقه حفاظت شده گلپرآباد

منطقه حفاظت شده گلپرآباد

مناطق حفاظت شده یکی از جاذبه های طبیعی پر طرفدار به حساب می آیند که سالانه افراد زیادی برای دیدار از آنها راهی سفر می شوند. اهداف و معیارهای متفاوتی برای ایجاد مناطق حفاظت شده وجود دارد، حفاظت از زیستگاه های طبیعی، حفظ اکو سیستم، در کنار اهداف اجتماعی و فرهنگی از جمله اهداف و الگو های ایجاد مناطق حفاظت شده است. مناطق حفاظت شده و پناهگاه های حیات وحش به محدوده هایی از منابع طبیعی کشور اعم از جنگل ها، مراتع، بیشه های طبیعی، اکوسیستم های بیابانی و کوهستانی اطلاق می شود که دارای شرایط طبیعی خاصی برای جاندران حیات وحش و رویش رستنی ها باشد. ایران دارای 203 منطقه محافظت شده است که در سر تا سر کشور گسترده شده اند. یکی از این مناطق، منطقه حفاظت شده گلپرآباد به شمار می رود که در استان همدان و شهرستان ملایر قرار دارد و سالانه افراد زیادی برای دیدار از آن راهی این منطقه می شوند. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این پدیده طبیعی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. اگر تصمیم دارید زمانی سفری به این ناحیه داشته باشید بهتر است این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید.

معرفی منطقه حفاظت شده گلپرآباد

معرفی منطقه حفاظت شده گلپرآباد

ملایر از جمله شهرستان های استان همدان به شمار می رود که سالانه افراد زیادی برای گردش و سفر این منطقه را انتخاب می کنند. در این شهرستان جاذبه های گردشگری زیادی وجود دارد که بام ملایر، موزه لطفعلیان (موزه ملایر)، دریاچه کوثر، دریاچه سد کلان، آرامگاه یوشع بن نون (برج مقبره بابا حسین)، مسجد ننج، مقبره سیف الدوله، امامزاده سام و هام، آبشار بام، منطقه حفاظت شده لشگردر و … برخی از آنها هستند. از دیگر جاذبه های این شهرستان منطقه حفاظت شده گلپرآباد به شمار می رود که در دسته جاذبه های طبیعی این منطقه قرار دارد. این منطقه در حدود ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان ملایر واقع گردیده است.

این منطقه از غرب به قنات احمد روغنی، از شرق به نبی دره و روستای سرچال، از شمال به قنات روستای جوزان و روستای سرچال نبی دره و از جنوب به روستای گرچائی و کودره خزینه محدود می شود. منطقه حفاظت شده گلپرآباد در سال 1385 به عنوان منطقه شکار ممنوع، به مدت پنج سال، و مورخ ۱۳۸۶ به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام گردید. این منطقه جزء پیش کوه های زاگرس غربی به شمار می‏ آید، از شمال و جنوب با ارتفاعات متعددی محدود شده‏، تحت تاثیر جریانات عمومی هوا در این بخش از زاگرس است و به رغم کم بودن میزان نزولات جوی (حدود ۳۰۰ میلیمتر میانگین سالانه) و محدودیت منابع آبی و استقرار در اکوسیستم‏ سرد و خشک، از تنوع حیاتی به ویژه پوشش گیاهی بسیار غنی برخوردار و از این رو رشد و تکثیر حیات وحش آن در خور توجه است.

ساختار و طبیعت منطقه حفاظت شده

ساختار و طبیعت منطقه حفاظت شده

این منطقه تپه ماهوری و قسمت هایی  از آن صخره ای و در پایین دست آن مناطق دشتی وجود دارد و در کل دارای سیمای کوهستانی است. همچنین زمستان این منطقه سرد و نزولات جوی اغلب بصورت برف است. این منطقه همانند دیگر هم پایه های خود دارای پوشش گیاهی خاص خود و همچنین زیستگاه جانوران بسیاری است.

پوشش گیاهی منطقه

در قسمت هایی از این منطقه که به صورت دشتی هستند پوشش گیاهی بصورت مرتعی دیده می شود و در تپه ماهورها بصورت بوته ای و در ارتفاعات درختچه ها وجود دارند. از گیاهانی که در این ناحیه رشد می کنند می توان به ورک، سنجد، بادام کوهی، زالزالک، آلبالو وحشی، کنگر، گون، شکر تیغال، گراس، جو وحشی، بله گوش، جگن، جاروکوهی، آویشن، چای کوهی، بومادران و … اشاره کرد.

گونه های جانوری

در این محوطه جانوران مختلفی زندگی می کنند و شامل ۱۵ گونه از پستانداران می شود. گونه شاخص این منطقه قوچ و میش ارمنی می شود و علاوه بر این،  منطقه حفاظت شده  محل زندگی گونه های جرد ایرانی، موش صحرایی، خارپشت اروپایی، دوپای کوچک، خارپشت گوش بلند، خرگوش، راسو، رودک و گراز نیز است. پرندگان مختلفی نیز در این محوطه دیده می شوند که شامل کبک، تیهو، انواع گنجشک سانان، کمر کولی، سار، پری شاهرخ، عقاب طلایی و دلیجه می شود.

راه های دسترسی به منطقه حفاظت شده

راه های دسترسی به منطقه حفاظت شده

برای دیدار از این منطقه باید راهی شهرستان ملایر شود و یکی از روش هایی که می توانید به این منطقه سفر کنید بلیط اتوبوس ملایر به شمار می رود و می توانید این بلیط را به صورت آنلاین خریداری کنید. پس از رسیدن به شهر ملایر بهتر است با وسایل نقلیه عمومی راهی این منطقه شوید.

بازدید از منطقه حفاظت شده گلپرآباد

برای دیدار از این منطقه باید این موضوع را به خاطر بسپارید که این محوطه، منطقه ای حفاظت شده است پس نمی توانید در آنجا اطراق کنید و تنها می شود در آن به گشت و گذار پرداخت. مستر بلیط پیشنهاد می کند حتما سفری به این محوطه داشته باشید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *