باغملک یکی از شهرستان های استان خوزستان به شمار می رود که در حین قدمتی که دارد از طبیعتی بکر و بی نظیر برخوردار است. این شهرستان در شرق استان خوزستان قرار دارد و مرکز آن شهر باغملک است. شهرستان باغ‌ملک از شمال به شهرستان ایذه، از شمال غربی به شهرستان مسجد سلیمان، از غرب به شهرستان هفتکل، از جنوب غربی به شهرستان رامهرمز، از شرق به شهرستان دزپارت، از جنوب شرقی به شهرستان کهگیلویه و از جنوب به شهرستان بهمئی استان کهگیلویه و بویراحمد محدود می شود. شهرستان باغ ملک منطقه‌ای کوهستانی محسوب می شود که با کوه‌های بادرنگان در شمال و کوه‌های زرین و دیوانه در جنوب احاطه شده است. مهم‌ترین پوشش گیاهی منطقه را درختان بلوط و افرا تشکیل می‌دهند و در بعضی مناطق سروهای تنومندی نیز دیده می شود. این منطقه علی رغم اینکه در استان گرم خوزستان قرار دارد دارای آب و هوایی معتدل و در همه  فصول می شود به آن سفر کرد. از جاذبه های متنوعی که در این شهرستان وجود دارد می توان به روستاهای زیبای مال آقا، رباط (حضرت سلیمان)، لالب، ابوالعباس (بلواس)، قلعه محمد تقی خان چهارلنگ، قلعه اقبال، قلعه علاء در روستای علاء، کاروانسرای ارغوانی، محوطه‌های باستانی و آبشارهای قلعه تل اشاره کرد.

معرفی آبشارهای قلعه تل

معرفی آبشارهای قلعه تل

سرزمین ایرام با آثار تاریخی، هنری و میراث فرهنگی خود قطعا برای جهانگردان عهد قدیم بهترین مقصد محسوب می شده است. بر اساس گفته مورخانی مثل گزنفون و هردوت، یونانیان و رومیان جهت تجارت و سایحت به ایران سفر می کردند و دارای مراودات و ارتباطاتی با ایرانیان بوده اند. از سیاحانی که قبل از اسلام به ایرانی سفر کردند و مشاهدات خود را در سیاحت نامه های خود به رشته تحریر در آورند می توان به ابن حوقل، مقدسی، یاقوت حموی، ابن بطوطه، ژان شاردن، آنتونی شرلی و پیر لوتی و … اشاره کرد. ایران هنوز هم به خاطر جاذبه هایی که دارد مقصد سفر بسیاری از افراد است، از میان این جاذبه می توان آبشارهای قلعه تل را نام برد. آبشارهای قلعه تل شامل دو آبشار می شوند که در موقعیت های جغرافیایی E4955 N3139 قرار دارند و با نام های آبشار تنگ آبی اول و دوم در استان خوزستان شناخته می شوند. قلعه‌تُل از شهرهای جنوب غربی ایران در استان خوزستان به شمار می رود که در بخش قلعه تل قرار گرفته ‌است. در ناحيه شمال شرقی قلعه تل منطقه‌ای به نام تنگ كرد قرار دارد که این آبشارها در آنجا واقع شده اند و گردشگران و طبيعت گردان برای تماشای مناظر زيبای آن و همچنين ديدن آبشارهای بلندش حاضرند از رودخانه و تنگه‌های خطرناک هم عبور كنند.

ساختار و طبیعت آبشارها

ساختار و طبیعت آبشارها

تنگه ای طولانی با شیب بلند به اسم تنگه کرد در شرق شهر قلعه تل قرار دارد که با شیبی تند دامنه جنوب غربی منگشت را می شکافد و از بالا دست آن انبوهی آب با جوش و خروش سرازیر می شود. در این مسیر چندین آبشار زیبا که ارتفاع بعضی از آنها به بیش از ۱۵ متر می رسد به دیده می شود. پوشش گیاهی این منطقه را درختان معمول زاگرس از قبیل بلوط، بن و کلخونگ، درختان انجیر، مو و گردو را تشکیل می دهند، که در بعضی از قسمت ها انبوه درختان مناظر شمال کشور را تداعی می کند. مسیر این تنگه طولانی و سنگلاخ و در بعضی جاها صعب العبور و دارای پرتگاه است و در طول راه بایستی به دفعات زیاد عرض رودخانه را طی کرد و حتی مقداری از راه را باید در داخل رود رفت. در اوج گرما و شرجی خوزستان در طول مسیر و منطقه تنگ کرد نسیم خنک و دمایی حدود ۲۰ درجه را تجربه می کنید. به این خاطر نام این منطقه را تنگ کرد گذاشته اند که سکونتگاه اولیه طایفه کرد حسین خانی است که از منطقه کردستان ایران به این سرزمین مهاجرت کرده اند. اگر دوست دارید بدانید که چگونه باید به این منطقه سفر کنید ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را مطالعه کنید.

راه های دسترسی به آبشارها

راه های دسترسی به آبشارها

برای اینکه بتوانید از این منطقه دیدن کنید در ابتدا باید بلیط اتوبوس باغملک را به صورت آنلاین و کمترین زمان از مستر  بلیط خرید کنید و سپس به شهر باغملک بروید. پس از آن سوار خودرو های حمل و نقل عمومی که به شهر قلعه تل شوید و به این شهر سفر کنید و از آنجا به این محوطه بروید. اگر با خودرو شخصی سفر می کنید که باید در همان ابتدا در جاده ای قرار بگیرید که به شهر قلعه تل می رود و پس از آن مسیر تنگه را پیاده طی کنید.

بازدید از آبشارهای قلعه تل

برای دیدار از این محوطه هزینه ای نیاز نیست بپردازید ولی باید در نظر داشته باشید از آنجایی که این محوطه مسیری سخت دارد باید توانایی لازم برای این پیاده روی را داشته باشید. برای رفتن به آنجا وسایل مورد احتیاجتان را به همراه ببرید تا دچار مشکل نشوید. مانند تمام طبیعت گردی ها به هیچ عنوان زباله های خود را در این محل به جا نگذارید و با خود برگردانید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *