امامزاده عبدالعلی (ع) ریحان

امامزاده عبدالعلی (ع) ریحان

گردشگری و سفر شکل های مختلفی دارد که یکی از آنها گردشگری مذهبی به شمار می رود که با هدف سفر به مراکز مذهبی انجام می گیرد. گردشگری مذهبی یکی از رایج ترین شکل های گردشگری در سراسر جهان محسوب می شود که سابقه آن مربوط با قرون گذشته است و به طورکلی شامل سفرها و بازدیدهایی می شود که اصلی ترین هدف از آ نها تجربه ای مذهبی است. جاذبه های مذهبی، زیارتگاه ها و اماکن مقدس هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جذب می کنند. طبق گزارش سازمان جهانی گردشگری، هرسال در سراسر جهان 300 – 330 میلیون گردشگر از اماکن مذهبی کلیدی بازدید می کنند. اینگونه از گردشگری که با اعتقادات و باورهای مذهبی بازدیدکنندگان یا قدمت و جاذبه تاریخی مکان های مذهبی گره خورده است و ریشه در تاریخ ایجاد مذاهب دارد و ظرفیت عظیمی را برای جذب گردشگر در مناطق مختلف ایجاد می کند. امروزه سفرهای زیارتی و مذهبی بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته اند و گردشگری مذهبی رشد و گسترش قابل توجهی یافته است؛ به گونه ای که مذهب یکی از اصلی ترین انگیزه های سفر شناخته می شود. ایران یکی از کشورهایی به شمار می رود، که دارای تعداد بسیار زیادی از مراکز مذهبی است. یکی از این مراکز مذهبی، امامزاده عبدالعلی (ع) ریحان در شهرستان خمین به شمار می رود.

معرفی امامزاده عبدالعلی (ع) ریحانمعرفی امامزاده عبدالعلی (ع) ریحان

معرفی امامزاده عبدالعلی (ع) ریحان

شهرستان خمین یکی از قدیمی ترین و مهم ترین شهرستان های استان مرکزی به شمار می رود که رد جنوب این شهرستان قرار دارد. از لحاظ تقسیمات کشوری، در آبان 1316، خمین از بخش های شهرستان گلپایگان از استان ششم، خوزستان و لرستان بود. سپس در سال 1329 شمسی، از بخش های توابع محلات از استان تهران شد و در اسفند 1337 از شهرستان های توابع استان مرکزی گردید. در این شهرستان می توانید شاهد جاذبه های گردشگری متنوع و زیادی باشید که یکی از آنها امامزاده عبدالعلی (ع) ریحان به شمار می رود. در این بخش از مجله مستر بلیط شما را با این جاذبه گردشگری بیشتر آشنا می کنیم. این بنا در روستای ریحان از توابع شهرستان خمین قرار دارد که فاصله آن مرکز شهرستان در حدود 3 کیلومتر می شود. گفته می شود که در این محل حضرت عبدالله‌ بن علی و دو فرزندش به خاک سپرده شده اند. حجت الاسلام همایون فراهانی، نسب امامزاده عبدالعلی (ع) را با هشت واسطه به امام باقر(ع) منتسب می داند. البته روایات دیگری نیز وجود دارد که ایشان را با نه واسطه از نوادگان امام موسی کاظم می دانند که برادر وی امامزاده سیدیحیی (ع) در روستای مشیجان بالا در خمین مدفون است.

ساختار و معماری بنای امامزاده

ساختار و معماری بنای امامزاده

بنای ساختمان بقعه به طور کامل در حدود 10000 متر مربع مساحت دارد و از صحن وسیع و رواق و اتاق های متعدد در طراف صحن برای اسکان زائران تشکیل شده است. گفته می شود که این بنا در سال 1372شمسی به طور کامل بازسازی توسعه و تكميل شده است. ضریح مطلا دارای کتیبه قرآنی (سوره انسان) به خط ثلث و اشعار محتشم کاشانی درباره کربلا به خط نستعلیق است. در ایوان شمالی بر روی کاشی، کتیبه ای وجود دارد که کیفیت ظهور امامزاده را نوشته است. بنای بقعه جديد الاحداث و دارای گنبدی آجری است و نما كاری صحن حرم، آيينه كاری و كاشی های بسيار زيبا به همراه گچبری و نقاشی های داخل حرم از جمله تزئینات این بنا به شمار می روند. در این مکان امکانات فاهی کاملی وجود دارد که برای زواری که به آنجا می روند رفاه و آرامش را به همراه دارند.

راه های دسترسی به امامزاده عبدالعلی (ع)

راه های دسترسی به امامزاده عبدالعلی (ع)

اگر قصد دارید به زیارت این بقعه بروید باید راهی شهر خمین در استان مرکزی شوید. برای این کار می توانید بلیط اتوبوس خمین را به صورت آنلاین خریداری و سفر خود را آغاز کنید. از شهر خمین باید به روستای ریحان سفلی بروید تا بتوانید از این محل زیارت کنید. در شهر خمین خودروهای حمل  نقل عمومی وجود دارند که می توانند شما را به این روستا برسانند.

بازدید از امامزاده عبدالعلی (ع) ریحان

برای زیارت از این مکان نیازی نیست هزیه پرداخت کنید و به صورت رایگان می توانید از آن دیدن کنید. مستر بلیط پیشنهاد می کند هنگام سفر به این منطقه این مکان را در لیست برنامه های سفر خود قرار دهید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *