کلیسای ارامنه گریگوری بوشهر

کلیسای ارامنه گریگوری بوشهر

یکی از شهرهای گرمسیری ایران بوشهر مرکز استان بوشهر است که طبیعت بی نظیر و بکری دارد، بنابراین برای افرادی که به جاذبه های طبیعی علاقه دارند جای بسیار مناسبی است. بوشهر را می توان به عنوان شبه جزیره ای کوچک قلمداد کرد، چرا که از سه طرف به آب های خلیج فارس و از طرفی دیگر به جنگل های زاگرس منتهی می شود. این شهر بندری به دلیل قدمت دیرینه ای که دارد از جاذبه های تاریخی منحصر به فردی هم برخوردار است که در این مطلب از مجله مستر بلیط قصد داریم به معرفی یکی از جاذبه های مذهبی و تاریخی بوشهر یعنی کلیسای ارامنه گریگوری بپردازیم. کلیسای ارامنه گریگوری بوشهر در زمان های قدیم محلی برای عبادت و راز و نیاز کردن ارامنه به شمار می رفت. لازم به ذکر است که بگوییم در این کلیسا تنها افراد ارمنی به عبادت می پرداختند، چرا که موسس کلیسای ارامنه فردی ارمنی بوده است. این جاذبه های تاریخی با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که دارند می توانند توجه تمامی گردشگران را به خود جلب نمایند و هر ساله گردشگران زیادی برای بازدید از این کلیسا و دیگر جاذبه ها، راهی این شهر مهمان نواز می شوند. کلیسای ارامنه که در بافت قدیمی و تاریخی بوشهر واقع شده در اطراف خود جاذبه های منحصر به فردی را دارا است که هر مسافر و گردشگری علاوه بر بازدید از این کلیسا می تواند به بازدید از جاذبه های تاریخی دیگری هم بپردازد.

تاریخچه کلیسای ارامنه گریگوری بوشهر

تاریخچه کلیسای ارامنه گریگوری بوشهر

 کلیسای گریگوری بوشهر یکی از جاذبه هایی است که قدمت آن به زمان حکومت قاجاریان باز می گردد. در آن زمان خانواده های ارمنی زیادی در این شهر ساکن بودند که برای راز و نیاز و عبادت به محلی نیاز داشتند که در نهایت خانواده آوادیان ارمنی که از سرکرده ارامنه این شهر به شمار می رفتند توانستند به کمک  دیگر ارمنی ها و انگلیسی ها کلیسای گریگوری را احداث نمایند. این کلیسا در سال 1819 میلادی  یعنی سال ۱۲۳۵ هجری قمری ساخته شد و تا سال 1948 همچنان در این مرکز افراد ارمنی به عبادت می پرداختند، اما در همان سال یکی از افراد خانواده سرشناس ارمنی به نام ملوکیان فوت کرد، که بعد از آن تصمیم گرفتند تمامی وسایلی که درون این کلیسا وجود دارد را به اصفهان کلیسای وانک منتقل نمایند. سالیان بعد در سال ۱۹۷۴ چند خانواده ارمنی در شهر بوشهر سکونت یافتند و در آن جا زندگی خود را می گذراندند به همین علت به جایی برای عبادت های روزانه خود نیاز داشتند از این رو دوباره به بازسازی و تعمیر کلیسای ارامنه گریگوری پرداختند در نهایت وسایلی که نیاز داشتند را در این مکان مستقر کردند. این کلیسا در طی زمان دستخوش تغییراتی بوده چرا که بعد از گذشت مدت  زمانی دوباره فعالیت کلیسا به اتمام رسید و کاملا متروک گردید. با توجه به ارزشی که این بنا دارد سازمان میراث فرهنگی در سال 1381 آن را در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رساند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

اگر بخواهیم در مورد معماری و ظاهر بنای کلیسا توضیحاتی را ارائه کنیم باید بگوییم کلیسای گریگوری را در زمینی مستطیلی شکل بنا نهاده اند. پلان ساختمان را به شکل چلیپا که نماد مسیحیان به شمار می رود طراحی گردیده است. چلیپا به شکل دو خط است که همدیگر را قطع کرده اند که در داخل کلیسا هم این نماد دیده می شود. زیبایی منحصر به فرد این کلیسا باعث می شود گردشگران زیادی برای دیدن آن راهی بوشهر شوند، از این رو برای لذت بردن از این زیبایی ها شما هم می توانید بلیط اتوبوس بوشهر را تهیه کنید و راهی سفری خاطره انگیز شوید. افراد ارامنه ساکن در بوشهر برای دفن اجساد مردگان خود به محل مناسبی نیاز داشتند، به همین علت هنگام بنانهادن کلیسای گریگوری دو حیاط را اطراف این کلیسا ایجاد کردند که به عنوان محل دفن مردگان خود از آن استفاده می کردند. طراحان آن زمان کلیسا را به قدری زیبا طراحی کرده اند که از بالا به مانند یک صلیب دیده می شود. کلیسای گریگوری از ناقوس برخوردار نیست و تنها می توان دو ناقوس فلزی را در راهروی شمالی آن مشاهده کرد. سقف این کلیسا را با ستون هایی چوبی مستحکم کرده اند. کلیسا از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که شامل محراب، تالار اجتماعات مذهبی، اتاق هایی در اطراف تالار و … می شود، این بخش ها را با توجه به معماری که در آن زمان رایج بوده است طراحی کرده اند. از زیبا ترین قسمت های کلیسای گریگوری می توان محراب آن را نام برد که پله هایی را به صورت قرینه در هر دو طرف آن ساخته اند و برای وارد شدن به آن از این پله ها استفاده می کنند. محراب کلیسا شکلی مربعی دارد که سه طرف آن را طاق نماهایی فرا گرفته اند و طرف دیگر آن رو به تالار باز است. همان طور که در مطالب بالاتر ذکر شد، این کلیسا از بخش های مختلفی تشکیل شده که بزرگ ترین قسمت آن تالار اجتماعات  است.

بهترنی فصل بازدید از کلیسا

همان طور که متوجه هستید بوشهر یکی از شهرهای زیبای گرمسیری ایران است که در فصل تابستان با بالاترین دمای هوا رو به رو خواهد بود. گرمای هوا در این فصل به قدری زیاد است که در اواسط تابستان خرما پزان را راه می اندازند و به جمع آوری خرمای نخلستان ها می پردازند. بهترین زمانی که می توانید برای بازدید از این کلیسا در نظر بگیرید با توجه به شرایط آب و هوایی که دارد فصل بهار یعنی اوایل اردیبهشت ماه و اوایل آبان و آذر است، چرا که در این ماه ها از آب و هوایی مناسب دارد، البته ناگفته نماند در فصل زمستان هم می توان با رفتن به بوشهر با آب و هوایی مناسب رو به رو بود، اما باید توجه داشته باشید که با مسافرت در ایام نوروز با شلوغ ترین روزهای بوشهر مواجه هستید، چرا که گردشگران زیادی برای بازدید از این شهر راهی می شوند.

شرایط بازدید

شرایط بازدید از کلیسای ارامنه گریگوری بوشهر

کلیسای گریگوری یکی از نمونه های بارز کلیسای افراد مسیحی و ارامنه است که می توان با رفتن به آن جا از زیبایی ها و شاهکار معماری آن زمان نهایت لذت را برد. برای راهی شدن به سوی این کلیسا هیچ گونه محدودیت هایی وجود ندارد و می توانید در هر روز و هر ساعتی که بخواهید به بازدید از آن بپردازید، توجه داشته باشید که هیچ گونه هزینه ای را هم برای بازدید از شما دریافت نخواهند کرد.

آدرس و مسیر دسترسی با وسایل مختلف

مسافرانی که قصد سفر به بوشهر را دارند می تواند از راه های زمینی و هوایی استفاده نمایند، توجه داشته باشید بوشهر با پایتخت و شهرهای زیادی فاصله بسیار دارد، از این رو بسیاری از افراد ممکن است ترجیح دهند از وسایل حمل و نقل هوایی استفاده نمایند. در این شرایط می توانید بلیط مورد نیاز خود را از طریق سایت مستر بلیط خریداری کنند و از طریق فرودگاه بین المللی بوشهر وارد این شهر پر از جاذبه های گردشگری شوند. افراد زیادی  هستند که سفر خود را از طریق خودروهای شخصی طی می کنند، چرا که می توانند از زیبایی های بین راهی هم نهایت لذت را ببرند، از این رو می توانند از طریق بزرگراه خلیج فارس از تهران و اصفهان عبور کنند، در نتیجه بعد از گذشتن از این دو شهر به یاسوج خواهند رسید که بعد از آن  به شهر بوشهر می رسند. زمانی که به بوشهر رسیدید برای بازدید از این کلیسا باید به دنبال محله شنبدی باشید. با رفتن به این محله می توانید به راحتی به کلیسا دسترسی داشته باشید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *