منطقه حفاظت شده امروله و دالاخانی کجاست؟ معرفی + راه‌های دسترسی

منطقه حفاظت شده امروله و دالاخانی کجاست؟ از جاذبه های گردشگری که سالانه افراد زیادی را به سمت خود می کشانند، مناطق حفاظت شده هستند. تغییرات کاربری و پوشش زمین بیانگر برخی از تغییرات مهم محیط زیستی در سطوح جهانی تا محلی است، این تغییرات به دلیل جنبه های مختلف زندگی بشر ایجاد شده است.

تغییر پوشش و کاربری زمین، به سبب از بین بردن پوشش طبیعی و قطعه قطعه کردن یا منزوی کردن نواحی طبیعی، می تواند تهدیدی جدی برای تنوع زیستی باشد. بنا بر همین دلایل برخی از مناطق طبیعی را تبدیل به مناطق محافظت شده کرده اند.

مناطق حفاظت شده، كاركرد های گوناگون دارند: مكانی جهت حفظ سرمايه های ژنتيكی و اكولوژيكی، مأمنی برای پژوهش های علمی، كانونی برای آموزش و تربيت افراد، آزمايشگاهی طبيعی به منظور بررسی های محيط زيستی، الگویی جهت مقايسه تطبيقی با مناطقی كه مورد تخريب واقع شده اند و مكانی برای افزايش آگاهی ها و مشاركت های مردم در حفظ محيط زيست است.

در ایران مناطق حفاظت شده زیادی وجود دارد که یکی از آنها منطقه حفاظت شده امروله و دالاخانی نام دارد. اگر مایلید در این مورد بیشتر بدانید بهتر است این بخش از مجله مستر بلیط را به هیچ عنوان از دست ندهید.

معرفی منطقه حفاظت شده امروله و دالاخانی

معرفی منطقه حفاظت شده امروله و دالاخانی

شهرستان صحنه یکی از شهرستان های استان کرمانشاه به شمار می رود که سالانه افراد زیادی برای سفر آن را انتخاب می کنند. این شهرستان از دو بخش مرکزی و دینور تشکیل شده است.

مرکز این شهرستان شهر صحنه نام دارد، که در ۵۰ کیلومتری شهر کرمانشاه و در جاده همدان قرار گرفته‌ است و ارتفاع این شهر از سطح دریا 1380 متر می شود. این شهرستان از شمال به سنقر کلیایی، از جنوب به شهرستان هرسین، از شرق به شهرستان کنگاور و از غرب به بخش بیستون (شهرستان هرسین) محدود می شود و مساحت آن در حدود هزار کیلومتر است.

صحنه دارای جاذبه های گردشگری متنوعی است که یکی از آنها منطقه حفاظت شده امروله و دالاخانی نام دارد و در دسته جاذبه های طبیعی این شهرستان قرار می گیرد.

این منطقه در حوزه استحفاظی سه شهرستان صحنه، سنقر و کنگاور در استان کرمانشاه قرار گرفته است و امروله و دالاخانی دو کوه بلند این منطقه به شمار می روند که نام این منطقه نیز از این دو گرفته شده است.

در مورد وجه تسمیه این دو کلمه گفته می شود که امروله از کلمه امرو و پسوند «له» ترکیب شده و امرو به گویش کردی همان امرود یا گلابی وحشی و «له» علامت تصغیر است. بنابراین امروله به معنی امرود کوچک و این اسم به خاطر وجود درختان امرود است، که به صورت جنگل های پراکنده در زمان های پیشین در نقاط مختلف آن دیده می شد.

ساختار و طبیعت منطقه حفاظت شده

ساختار و طبیعت منطقه حفاظت شده

مساحت این منطقه در حدود 42 هزار هکتار می شود و دارای طبیعتی بی نظیر است. در این منطقه می توان چشمه های بسیاری را دید، از جمله می توان چشمه سهیل در ارتفاع ۳۰۰۰ متری، چشمه پونه در ارتفاع ۲۷۰۰ متری را نام برد.

رشته کوه دالاخانی که در این منطقه قرار دارد دارای سه قله بزرگ با نام های قله سهیل، قله کل فرج و قله قیط قلعه است. رودخانه‌های دینور و گاماسیاب از این کوه سرچشمه می‌گیرند.

این کوه که یکی از کوه‌‌ های بلند زاگرس بشمار می‌رود از جنوب به کوه سوویل متصل می‌شود. در ادامه در مورد پوشش گیاهی و گونه های جانوری این منطقه توضیحاتی را برای شما ارائه می دهیم.

پوشش گیاهی

در دامنه های کوه ها و تپه های این منطقه، که بیش تر دارای شیب تند هستند، به دلیل وجود خاک کم عمق و درشت دانه و جوان، گیاهان استپی می رویند. از این جهت این دامنه ها، به صورت چراگاه های فصلی مورد استفاده‌ی دام های دامداران و عشایر قرار می گیرند. در مناطقی که خاک کم عمق و دارای سنگ ریزه هستند، پوشش گیاهی نیز تنک تر می شود.

گونه های جانوری

گونه های جانوری

حیوانات مختلفی در این ناحیه زندگی می کنند که از میان آنها می توان به پلنگ، سیاه گوش، گربه وحشی، شغال، روباه، کفتار، کمرکولی، عقاب طلایی، دلیجه، چکچک پشت سفید، آگامای قفقازی و … اشاره کرد.

راه های دسترسی به منطقه حفاظت شده

برای اینکه بتوانید از این ناحیه دیدن کنید باید به شهرستان صحنه سفر کنید و برای اینکار می توانید بلیط اتوبوس صحنه را از مستر بلیط به صورت آنلاین خریداری کنید. پس از رسیدن به شهر صحنه می توانید از وسایل نقلیه موجود در آنجا که به سمت این ناحیه حرکت می کنند خود را به آن برسانید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید باید در جاده صحنه – کرکسار قرار بگیرید.

بازدید از منطقه حفاظت شده امروله و دالاخانی

بازدید از منطقه حفاظت شده امروله و دالاخانی

برای دیدار از این منطه نیازی نیست هزینه ای پرداخت کنید و می توانید به رایگان وارد این منطقه شوید. ولی بهتر است کلیه وسایل مورد نیازتان را با خود ببرید زیرا در آنجا امکانات رفاهی چندانی به چشم نمی خورد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *