موزه اقوام کجاست؟ گرمسار غربی ترین شهر در استان سمنان است که به دلیل حضور اقوامی چون ترک، کرد، لر، گیلک و عرب تنوع قومیتی فراوانی را در خود جای داده است و به جزیره اقوام شهرت دارد.
یکی از خانه های قدیمی در گرمسار خانه باقری ها یا همان موزه اقوام است، که مالک آن شخصی به نام میرزا علی باقری از خان های گرمسار بوده است. در سال 1389 هجری شمسی این خانه با عنوان موزه اقوام کار خود را آغاز کرد.
برخی از افراد علت نام گذاری این خانه به موزه اقوام را این طور روایت کرده اند که به دلیل سکونت اقوامی از ترک، کرد، لر، گیلک و عرب، این خانه دارای تنوع قومیتی زیادی بوده است. گویی که سرزمین ایران تنها در مقیاس کوچک تری باشد که به جزیره اقوام شهرت یافته است.
تاریخچه موزه اقوام
خانه باقری ها از اواخر دوران قاجار ساخته شده و هنوز هم پس از گذشت سال های زیاد پا برجا است. افرادی که قصد خرید بلیط دارند، می توانند با مراجعه به سایت مستر بلیط به صورت آنلاین اقدام به خرید بلیط های مورد نظر خود کنند و از رفت و آمد های زمان بر جلوگیری کنند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
خانه باقری ها یا موزه اقوام دارای ۲ طبقه است، در طبقه اول آن، آثار و اشیایی مرتبط با زندگی روزانه و در طبقه دوم آثاری مرتبط با لباس ها و فرهنگ آن ها به نمایش گذاشته شده است.
استفاده از آجرهای ختایی با بندکشی گچ و خاک بر زیبایی این خانه بسیار افزوده اند. تا حدودی هر ۲ طبقه شبیه به یک دیگر ساخته شده اند. سقف این بنای با ارزش، با تیرهای چوبی پوشیده شده است. طبقه اول پس از ورود به سالن اصلی متشکل از ۲ اتاق در طرفین سالن است و بعد از گذر از سالن اول، برای دسترسی به طبقه دوم باید از ۲ راهرو منتهی به پله عبور کرد.
موزه در مجموع ۷ سالن نمایش را دارا بوده که به تعداد 130 قطعه اشیاء موزه ای شامل مجموعه ای از ظروف آشپزخانه، ادوات کشاورزی، دامداری، دلاکی، سلمانی و لباس اقوام کرد، ترک، لر و بختیاری، 3 جلد از کتب نفیس و اوراق اداری مربوط به دوران پهلوی که بیشتر آثار امانت و اهدایی مردم شهرستان است و تعداد 9 عدد مجسمه سورئال برای نشان دادن برخی مشاغل، پوشش و نحوه زندگی اقوام مختلف ساکن در شهرستان گرمسار در معرض دید عموم قرار داده است.
در حیاط خانه باقری ها آب انبار، خزینه و حمامی وجود دارد که هنوز هم پس از گذشت سال های زیاد، سالم بر جای مانده اند و می توانید از آن ها نیز دیدن کنید. نا گفته نماند که در وسط این خانه حوضی بسیار زیبا وجود دارد که علاوه بر نقش کاربری، نقشی تزئینی هم دارد.
شرایط بازدید
افرادی که قصد بازدید از موزه اقوام یا خانه باقری ها را دارند، می توانند با خرید بلیط ورودی موزه به دیدن این موزه آثار باستانی و مردم شناسی بروند و علاوه بر آشنا شدن با اقوام مختلف، از دیدن این مکان زیبا لذت کافی را ببرند.
راه های دسترسی به موزه اقوام
خانه باقری ها یا موزه اقوام در استان سمنان، گرمسار، بلوار آیت الله کاشانی، خیابان سلمان فارسی واقع شده است. برای سفر به این شهر می توانید با هر وسیله مسافربری از جمله؛ هواپیما، قطار، اتوبوس و خودروی شخصی اقدام کنید. ممنون از این که تا انتهای این بخش از مجله مستر بلیط همراه ما بودید.
دیدگاهتان را بنویسید