یاسوکند یکی از توابع شهرستان بیجار در استان کردستان است که قدمت بسیار زیادی دارد. زمان احداث این شهر به دوران زند بر می گردد و در این سال های طولانی که این شهر به وجود آمد حوادث طبیعی و انسانی زیادی را از سر گذراند تا به این دوره از تاریخ رسید. این شهر در دوران صفویه با نام کرانی شناخته می شد و از اهمیت زیادی برخوردار بود ولی در اثر زمین لرزه ای که در این دوران رخ داد این شهر تا حد زیادی تخریب و همین موضوع باعث از اهمیت افتادن شهر شد. گفته می شود شهر کنونی یاسوکند پس از این تخریب و توسط مردم شهر کرانی در قسمت جنوب شرقی کنار رودخانه یاسوکند بنا نهاده شد. این شهر که در ناحیه کوهستانی قرار دارد، دارای زمستان هایی سرد و تابستان هایی معتدل است. همین موضوع باعث شده است که سفر به این شهر در فصل گرم سال بیشتر مورد توجه باشد. همانطور که متوجه شدید این شهر قدمت زیادی دارد، به همین دلیل در جای جای خود آثار تاریخی زیادی را نگهداری می کند و یکی از این آثار، حمام یاسوکند است. اگر مشتاق به دانستن اطلاعات بیشتری در مورد این اثر تاریخی هستید با ادامه این مقاله از مجله مستر بلیط همراه باشید.

معرفی حمام یاسوکند

معرفی حمام یاسوکند

یکی از مکان هایی که در زندگی مردم نقش اساسی ایفا می کرد، حمام بود. حمام های قدیمی اصولا به صورت عمومی ساخته می شدند و دلیل آن نیز هزینه ساخت و نگهداری بالای آنها بود. حمام ها را اصولا در مرکز شهر و در کنار بازار و مسجد جامع می ساختند و در دو سانس زنانه و مردانه مورد استفاده قرار می گرفتند. بیشتر مراودات اجتماعی در این حمام ها صورت می پذیرفت به خصوص برای بانوان که کمترین رفت و آمد ها را به محیط بیرون از خانه داشتند. حمام یاسوکند که امروزه به یکی از آثار گردشگری این منطقه تبدیل شده است نیز از این موضوع پیروی می کرد. این حمام در داخل شهر یاسوکند و در کنار خانه اربابی قدیمی قرار دارد و زمان ساخت آن را به دوران ایلخانی مربوط می دانند. این حمام به خاطر معماری خاص و ویژه ای که دارد در لیست آثار ملی ایران جای گرفته است.

معماری حمام یاسوکند

این حمام مانند دیگر حمام های قدیمی موجود در ایران دارای بخش های مختلفی است و از همان معماری تبعیت می کند. حمام های ایرانی از بخش های مختلفی مانند گرمابه، سربینه، خزینه و … تشکیل می شدند و همکاری این بخش ها با یکدیگر باعث بالا رفتن کیفیت و عملکرد آنها می شده است. با ورود به حمام اولین قسمتی که با آن مواجه می شدند راهرویی پر پیچ و خم بود که افراد را به دهلیز می رسیدند که محل دخل استاد حمامی نیز در این قسمت قرار داشت. پس از آن به گرمخانه می رفتند که از طریق میان در این کار انجام می شد. در قسمت میان در سکوهایی برا تعویض لباس وجود داشت و معمولا سرویس بهداشتی نیز در همین بخش قرار دارد. در داخل گرمابه خزینه ها قرار داشتند که اصولا دو عدد بودند و یکی برای  آب سرد و یکی آب ولرم بود. برای گرم کردن آب حمام نیز از تون استفاده می شد که در زیر حمام قرار داشت. حمام یاسوکند نیز این بخش ها را در خود دارد و موقع دیدار از آن هر یک از این قسمت ها را خواهید دید.

اگر می خواهید به بیجار سفر کنید پیشنهاد می کنیم از اتوبوس که وسیله ای امن و ارزان قیمت است استفاده کنید و بلیط اتوبوس را نیز از مستر بلیط و به صوررت آنلاین خریداری کنید.

راه های دسترسی به حمام

راه های دسترسی به حمام

 اگر دوست دارید از این بنا دیدن کنید باید به شهر یاسوکند که در فاصله 70 کیلومتری از بیجار قرار دارد بروید، برای این کار هم می توانید از وسایل حمل و نقل عمومی و هم خودرو شخصی استفاده کنید.

بازدید از حمام یاسوکند

وقتی برای دیدن این بنا می روید نیازی نیست که هزینه ای را به عنوان ورودی پرداخت کنید و به صورت رایگان می توانید وارد این حمام شوید. موقع دیدن این اثر تاریخی بهتر است از دیگر جاذبه های گردشگری این شهر نیز بازدید کنید و یک روز از سفر خود را به این بخش اختصاص دهید تا لحظاتی شاد و سرشار از خوش را تجربه کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *