بافق یکی از شهرهای استان یزد به شمار می رود، که از قدمتی بالا برخوردار است. شهر بافق، مرکز شهرستان بافق محسوب می شود و آثار تاریخی متعددی را در خود جای داده است. بزرگ ترین شوره زار استان یزد، کویر درانجیر، در شمال غربی این شهرستان قرار دارد، این شوره زار بر اثر بر اثر شوراب‌های رودخانه شور ایجاد شده است. این منطقه آب و هوایی گرم و خشک دارد که باعث شده است خرما و پسته جزء محصولات اصلی آن به شمار آید، لازم به ذکر است که این شهرستان تنها منطقه ای در استان به حساب می آید در آن نخلستان های پهناور وجود دارد. این منطقه می تواند از بهترین مقصد برای گردشگری تاریخی به شمار آید، زیرا همانطور که گفتیم در این شهرستان آثار تاریخی زیادی وجود دارد. در این بخش از مجله مستر بلیط به توضیحاتی درباره یکی از آثار تاریخی این منطقه یعنی باغ تیتو می پردازیم. اگر قصد دارید زمانی به این ناحیه سفر کنید بهتر است این مطلب را از دست ندهید. پیشنهاد می کنیم برای دور ماندن از گرمای هوا، در فصل های خنک سال به این شهر سفر کنید تا بتوانید از تمامی قسمت ها و بخش های دیدن کنید و مشکلی پیدا نکنید.

درباره باغ تیتو

درباره باغ تیتو

باغ های ایرانی در دنیا از شهرت بسیاری برخوردارند زیرا از ساختاری خاص پیروی می کنند که مانند آنها در هیچ کجای دیگر دیده نمی شود. باغ ایرانی از ویژگی های خاصی برخوردار است، که شامل نحوه قرار گیری المان ها و گیاهان و درختان می شود. بسیاری از باغ های ایرانی در نواحی کویری ایران ایجاد شده اند که می توان آن ها را از شگفتی های موجود در آن مناطق به شمار آورد. یکی از این باغ ها باغ تیتو نام دارد که در شهرستان بافق استان یزد قرار دارد و از دوران صفویه در این شهرستان باقی مانده است. باغ تیتو به دستور حاکم یزد، محمدتقی خان، در دوران صفوی ایجاد شده است. این باغ سرسبز از درختان بسیاری مانند رختان انگور، نخل و انار تشکیل شده است، که برای آبیاری این درختان از قنات یوسف شاهی که آبی دائمی در آن جریان دارد استفاده می شود. این قنات باعث سرسبزی هر چه بیشتر این محیط شده است، که باعث شگفتی هر کسی را در آن بیابان می شود. تیتو در لغت به معنای طوطی سنگخوار است ولی بعید است نام گذاری این باغ به این دلیل باشد. گفته می شود تیتو در زبان محلی به معنای تو در تو است و به این خاطر به این باغ تیتو می گویند. این باغ با توجه به قدمت و معماری اش در لیست آثار ملی ایران جای گرفته است.

معماری باغ معماری باغ

این باغ مانند دیگر باغ های ایرانی از المان های مختلفی مانند درختان تنومند، عمارتی در داخل باغ، حوض آب و … تشکیل می شود. پلان این باغ به صورت مستطیل شکل با مساحت 1000 متر مربع است. عمارت این باغ در وسط باغ و در بین انبوهی از درختان زیادی همانند انگور، نخل و … با ابعادی برابر با 17 در 17 متر قرار گرفته است و متشکل از بخش های متعددی مانند اتاق خان نشین، تالار، بادگیر، اتاق سریدار، بادگیر، ایوان و هشتی می شود. این بنا از تزئینات بسیار زیبایی برخوردار است که گل سر سبد این تزئینات را می توانید در ایوان عمارت مشاهده کنید. بادگیر عمارت که طولی برابر با 13 متر دارد و به صورت چهار طرف است، به خنک کردن و تهویه هوای اتاق های عمارت اشتغال داشت. در داخل محوطه باغ می توانید حوضی جذاب را ببنید که باعث شده است نمای حیاط به بهترین شکل امکان در آید و همچنین در فصل های گرم سال طروات و خنکی خاصی در اطراف آن وجود دارد. زیر سایه ای که درختان انگور بر روی حوض و اطراف آن ایجاد می کنند می تواند مکان مناسبی برای استراحت در ساعات گرم روز باشد. ستون های آجری، گچکاری و کاربندی، پنجره چوبی، سیمگل بدنه، کف سنگریزه ای حیاط و استخر بزرگ روبه روی ساختمان که قنات از آن عبور می کند، جلوه ای متفاوت به این خانه باغ تاریخی بخشیده است.

سفر به شهر بافق را می توانید از روش های مختلفی انجام دهید که یکی از آنها سفر با قطار است، در صورت تمایل می توانید بلیط قطار بافق را از مستر بلیط و به صورت آنلاین تهیه کنید.

راه های دسترسی به باغراه های دسترسی به باغ

این باغ در داخل شهر بافق و در بلوار امام حسین، کوی حوض آقا محمد تقی واقع شده است که باعث می شود دسترسی به آن آسان باشد. اگر می خواهید به این مکان بروید می توانید از خودرو شخصی و حتی وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید و بدون معطلی به آنجا بروید.

بازدید از باغ تیتو

دیدار از این اثر تاریخی در حال حاضر رایگان است، البته باید بگوییم که در این باغ هتل و رستوران سنتی وجود دارد که در صورت تمایل می توانید از خدمات آن ها نیز استفاده کنید. می توانید پس از بازدید از دیگر آثار تاریخی شهر بافق به این باغ بروید و زمانی را در این باغ به استراحت بپردازید و غذایی در آن میل کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *