هشتی خانه طباطبائی

هشتی خانه طباطبائی؛ تاریخچه+راه های دسترسی

هشتی خانه طباطبائی کجاست؟ شاهکارهای تاریخی زیادی در تمامی مناطق ایران وجود دارد. سازه هایی که علم و هنر معماری را در دید عموم قرار می دهند. کاشان را می توان شهر خانه های قدیمی نامید.

یکی از این اثرهای تاریخی بی نظیر خانه طباطبائی ها می باشد. معمار بنای طباطبایی ها فردی به اسم علی مریمی بوده، این فرد در قرن سیزدهم می زیسته و یکی از معماران نامی شهر کاشان به شمار می رفته است که به غیر از خانه طباطبایی ها بناهای دیگری مثل خانه بروجردی ها و خانه امین الدوله را از لحاظ معماری بر عهده داشته است.

هنگامی که راهی این شهر برای دیدن خانه طباطبایی ها می شوید می توانید با مراجعه به مجله مستر بلیط تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.

تاریخچه هشتی تاریخی خانه طباطبائی

خانه طباطبائی و هشتی تاریخی آن یکی از خانه های تاریخی کاشان در آران و بیدگل می باشد که در سده 13 هجری به وسیله حاج سید جعفر طباطبائی از بازرگانان شهر کاشان ساخته شد. خانه طباطبایی ها مثل دیگر اثرهای تاریخی آن زمان از اصالت خاصی برخوردار بود و طراحی مناسب با فرهنگ و اقلیم آن منطقه را بر روی این بنا انجام داده بودند.

همین که وارد هشتی می شوید نسیم خنکی چهره شما را نوازش خواهد کرد. این خانه تاریخی که توسط هیات امنای احیای ابنیه تاریخی خریداری شد در سال 1374 با همکاری سازمان میراث فرهنگی و شهرداری مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و تمامی نقشه های اصلی آن را مرمت نمودند. خانه طباطبایی ها در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است؛ که امروزه زیر پوشش سازمان رفاهی و تفریحی شهرداری کاشان اداره خواهد شد.

بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شهرستان آران و بیدگل و برترین مقاصد گردشگری آن، مجموعه مقالات “آران و بیدگل” را مطالعه نمایید.

تاریخچه هشتی تاریخی خانه طباطبائی

نقشه هشتی تاریخی خانه طباطبائی

همان طور که گفته شد این بنای تاریخی در شهر آران و بیدگل و نزدیک به خانه بروجردی ها قرار دارد. هنگامی که از هشتی خانه طباطبایی ها گذر می کنید راه پله ای رو به روی شما قرار دارد و حدود 20 پله را باید رو به پایین طی نمایید تا به حیاط خانه برسید. حیاطی که با زیبایی منحصر به فردی که دارد چشمان شما را به خود خیره می کند.

حوض وسیعی را از یک طرف حیاط تا طرفی دیگر ساخته اند و ماهی های قرمزی را می توان درون آب مشاهده نمود. در اطراف حوض شش باغچه هشت ضلعی قرار دارد که با گل های زیبا چشم هر گردشگری را به سوی خود جلب می کنند. مجموعه خانه طباطبایی سه قسمت اندرونی، بیرونی و قسمتی مخصوص به خدمه ها را دارا است.

مساحت این خانه حدود 4700 متر مربع است و 40 اتاق را درون آن تعبیه نموده اند. همچنین دارای 4 حیاط، 4 سردابه، 2 قنات و 3 بادگیر می باشد. معماری خانه را به صورت حباب دار، گودال باغچه و درون گرا ساخته اند. باغچه ای که درون حیاط وجود دارد درون گودالی قرار گرفته است، این خود باعث استحکام بنا در برابر زلزله می شود.

از رطوبت بنا برای رشد گیاهان استفاده می نمایند. زمانی که خانه را به صورت گودالی می سازند آن را عایق حرارتی قرار می دهند و خانه خیلی سریع گرم نمی شود. حیاط مرکزی خانه به قسمت بیرونی تعلق دارد، دو حیاط به بخش اندرونی و یک حیاط هم برای خدمه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

قسمت اندرونی خانه طباطبایی ها دارای 5 اتاق است که در مرکز دو حیاط قرار دارد، این بخش محل زندگی خانواده طباطبایی بوده است. برای لذت بردن از این شاهکار تاریخی می توانید به سایت مستر بلیط مراجعه نمایید و بلیط مورد نیاز خود را تهیه کنید.

 حیاطی که در ضلع شمال غربی قرار دارد از دیگر حیاط ها بزرگتر می باشد و اتاق های زیادی را در آن جا بنا نهاده اند که دارای سرسرایی برای پذیرایی است. در زیر قسمت اندرونی سردابی قرار گرفته که دارای مشخصاتی منحصر به فرد می باشد، به علت وجود سقف ضربی، بادگیر، دوجداره بودن بدنه آن، مصالح به کار رفته، ارتفاع 10 متری با کوچه، وجود حوض و … نسیم خنکی وارد زیرزمین خواهد شد که باعث می شود در فصل تابستان اختلاف دمایی حدود 20 درجه بین زیرزمین و بیرون حس شود.

قسمت بیرونی خانه شامل تالاری بزرگ یا همان شاه نشین می شود که در مرکز با پنجره های مشبک رنگی و نورگیر به قمستی منحصر به فرد تبدیل شده است. در این اتاق تزئینات آیینه کاری، گچ بری و … را به کار برده اند.

در اطراف تالار بزرگ دو حیاط خلوت و نورگیر به صورت قرینه وجود دارد که تابلو های نقاشی زیبایی را دارا هستند، اسنادی که وجود دارد نشان می دهد نقاش دربار ناصر الدین شاه یعنی میرزا ابوالحسن کاشانی با طباطبایی ها در ارتباط بوده و مراوده خانوادگی داشته اند به همین علت در هنگام پیاده سازی نقاشی و گچ بری ها نظارت داشته است.

آب خانه را از قنات هایی که وجود داشت به دست می آوردند. این خانه دارای 5 درب ورودی است که ورودی اصلی آن به دو ورودی اندرونی و بیرونی در قسمت هشتی تقسیم خواهد شد. از نکته های بی نظیری که می توان در این معماری مشاهده نمود این است که در تابستان و زمستان دمای هوای بیرون سردتر از هوای داخل چاه کن می باشد.

در تابستان تا هنگامی که دمای هوای داخل تونل خنک کن به درجه ای پایین تر از هوای زیرزمین نرسد هوای خنک داخل زیرزمین نمی شود. اگر با دقت تمام به این خانه نگاه کنیم خواهیم فهمید که معمار آن به این خانه مثل یک انسان نگاه کرده است و زیبایی های را درون خانه قرار داده همچنین به تمامی نیازهای معنوی و مادی آن توجه نموده است.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل کاشان شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

شرایط بازدید

یکی از لذت های سفر دیدن مناطق گردشگری و تفریحی آن شهر می باشد. کاشان هم از این حیث مستثنی نیست. اگر شما هم از افرادی هستید که به دیدن اثر های باستانی علاقه دارید می توانید به این خانه زیبا بروید و از تمامی شاهکار های آن نهایت لذت را ببرید.

برای بازدید از این خانه نیاز به پرداخت هزینه برای ورودی ندارید و حدود 2 ساعت را باید به دیدن از این اثر تاریخی اختصاص دهید. هنگامی که قصد دارید برای مشاهده خانه طباطبایی ها برنامه ریزی نمایید می توانید با مراجعه به سایت معتبر مستر بلیط اقدام به خرید بلیط اتوبوس کاشان نمایید و سفری لذت بخش را برای خود رقم بزنید.

راه های دسترسی به هشتی تاریخی خانه طباطبائی

هنگام سفر اگر از خودروی شخصی استفاده می کنید می توانید خود را به کاشان برسانید، همچنین از طریق جاده آران و بیدگل هم می توانید به این بنای تاریخی دسترسی داشته باشید.

اگر هم در هنگام سفر از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کنید می توانید با استفاده از اتوبوس از جاده آران و بیدگل گذر نمایید و در شهر کاشان مقصد خود را مشخص نمایید. سپس از این جا می توانید با استفاده از تاکسی محله سلطان امیر احمد را بیابید، در این محله می توانید خانه طباطبایی ها را مشاهده نمایید.

آدرس: اصفهان، کاشان، خیابان علوی؛ محله سلطان امیر احمد، جنب امام زاده امیر احمد
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *