طبیعت گردی یکی از شکل های جذاب سفر به شمار می رود که سالانه افراد زیادی برای پر کردن اوقات فراغتشان به آن روی می آورند. در این نوع از سفر افراد به سمت جاذبه های طبیعی می روند و از آنها دیدن می کنند و زمانی را در کنار آنها می گذرانند. طبیعت گردی یعنی مسافرت به نواحی طبیعی تقریباً دست نخورده با هدف مطالعه، تحسین و لذت از مناظر طبیعی، گیاهان وحشی و همچنین نمودهای فرهنگی گذشته و حال مردم بومی است. ایران از نظر ویژگی های طبیعی وجاذبه های اکوتوریستی از موقعیت ممتاز و کم نظیری در بین کشورهای جهان برخوردار است. وجود رشته کوه های البرز و زاگرس در شمال و غرب کشور به عنوان مانعی در برابر توده های هوای مرطوب دریای خزر و دریای مدیترانه و دریای سرخ، باعث شده تا رطوبت توده های مذکور در دو طرف رشته کوه های البرز و زاگرس به نسبت یکسانی توزیع نشود و در نتیجه بخشی از کشور از رطوبت و بارش کافی برخوردار و برعکس قسمت اعظم آن با خشکی هوا و گسترش نواحی بیابانی مواجه باشد. چنین ویژگی اقلیمی طیف وسیعی از پدیده های جذاب طبیعی را برای اکوتوریست ها به ارمغان آورده است. یکی از جاذبه های گردشگری ایران، کوه شاه کیخسرو در شهرستان شازند به شمار می رود.

معرفی کوه شاه کیخسرو

معرفی کوه شاه کیخسرو

شهرستان شازند یکی از شهرستان های استان مرکزی به شمار می رود که یکی از مراکز گردشگری این استان محسوب می شود. این شهرستان در ناحیه ای کوهستانی واقع شده، که به سبب این موضوع دارای آب و هوای بسیار خنک و مطبوع در تابستان ها است. در این شهرستان جاذبه های طبیعی بی شماری دیده می شود که گردشگران و مسافران زیادی را از سراسر استان و همچنین استان های اطراف به سمت خود می کشانند. یکی از این جاذبه ها کوه شاه کیخسرو نامیده می شود که با نام کوه شاه زنده یا شاه زند نیز شهرت دارد. دلیل نامگذاری شهرستان شازند نیز همین کوه محسوب می شود. این کوه از جمله محل های اسطوره ای استان به شمار می آید که گفته می شود که محلی است که کیخسرو شاه افسانه ای ایران در آن ناپدید شد. اگر می خواهید در مورد این کوه بیشتر بدانید این مطلب از مجله مستر بلیط را تا انتها دنبال کنید.

تاریخچه کوه شاه کیخسرو

تاریخچه کوه شاه کیخسرو

گفته می شود که کیخسرو شاه دادگر ایرانی، فرزند سیاوش و فرنگیس، به گفته‌ی شاهنامه فرجامی شگفت ‌آور را برای خود رقم می‌زند، شاهی در اوج نیکنامی و پرآوازگی که فرمانروایی جهان را برعهده داشت، از بیم سقوط در چاه خودپرستی، یکباره دنیا را کنار می گذارد و به راه معنویت می‌رود. کیخسرو که پس از مرگ افراسیاب، سالار جهان شده بود از شاهنشاهی کناره می گیرد و به مراقبه و نیایش می پردازد و به شکلی اسطوره ای ناپدید شد. به باور پیشینیان که از شاهنامه سرچشمه می گیرد، کیخسرو پس از دست کشیدن از دنیا پا در راه می‌نهد و زمانی که با همراهان اندکش که از پهلوانان نام‌آور ایران ‌زمین بودند، از این منطقه عبور می‌کند و اسیر برف سرخ ‌می شود، بدن در چشمه بلاغ یا چشمه‌ی کیخسرو شست‌وشو می دهد و به غاری که در این کوه قرار دارد، پناه می‌برد و کسی دیگر وی را نمی بیند. به همین دلیل این مکان برای بسیاری از افراد مقدس محسوب می شود.

ساختار و طبیعت کوه

ساختار و طبیعت کوه

در این کوه غاری دیده می شود که دهانه‌ی ورودی آن به سوی غرب قرار دارد و  طول و عرض آن در حدود 1.90 و 1.3 متر می شود. درون آن نیز دهلیزی باریک به طول 18متر و عرض متوسط شش متر و ارتفاع سه متر وجود دارد. غار کیخسرو بر خلاف غارهای دیگر، که در دل کوه جای گرفته‌اند، در قله کوه و در ارتفاع دو هزار و 900 متری واقع شده است. نام برخی پهلوانان نامی ایران بر بدنه غار حک شده است و مردم بر این باورند اینان همان همراهان شاه در این سفر بوده‌ اند. در پای این کوه چندین سنگ قبر بزرگ وجود دارد که می گویند قبر همراهان کیخسرو هستند.

راه های دسترسی به کوه

راه های دسترسی به کوه

برای اینکه به این کوه بروید می توانید در ابتدا به شهر شازند سفر کنید و برای این سفر قطار گزینه مناسبی به شمار می آید. خرید بلیط قطار شازند را هم می توانید به صورت آنلاین انجام دهید. اگر با خودرو شخصی سفر می کنید می توانید از جاده خرم آباد – اراک به سمت این کوه بروید.

بازدید از کوه شاه کیخسرو

برای دیدار از این کوه نیازی به پرداخت هزینه نیست و کسانی که از به کوهنوردی علاقه دارند می توانند به راحتی از آن دیدن کنید. مستر بلیط پیشنهاد می کند در صورت تمایل به کوهنوردی حتما از این کوه نیز دیدن کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *