امروزه امامزادگان به یکی از مقاصد پرطرفدار برای سفر تبدیل شده اند و سالانه افراد زیادی به دیدن آنها می روند. پیشیه هجرت امامزادگان به ایران، به نیمه دوم قرن اول هجری بر ی گردد. از قرن دوم هجری، ای فرایند رو به گسترش نهاده و به تبع آن، آثار خود را بر جامعه ایرانی نشان داد. از قرن سوم هجری که مهاجرت امامزادگان به ایا به اوج خود رسید، تعداد زیادی از ایرانیان به تشیع گرویدند. مردم ایران که همواره عشق و اردات به پیامبر اسلام و خاندان او را در دل از دوران صفویه، آزادی بیشتری برای ابراز علاقمندی و ارادت خود نسبت به امامزادگان به دست آوردند. مشاهد و مقابر امامزادگان در خاک اران، وجه آفاقی تمدن ایرانی اسلامی است که از نتایج ورود امامزادگان به ایران به شمار می رود. امامزاده در لغت به معنای فرزند بلافصل امام است، اصطلاح و عرف ایرانیان، به هر سید صحیح النسبی، کسی که نسبش به امام معصوم می رسد، که از شأنیت برخوردار باشد، اطلاق می شود. در حال حاضر امامزاده های بسیاری در ایران وجود دارد که یکی از آنها امامزاده سید محمد زرین نوا به شمار می رود. این امامزاده در شهرستان قائم شهر و استان مازندران قرار دارد و یکی از جاذبه های گردشگری این منطقه محسوب می شود.

معرفی امامزاده سید محمد زرین نوا

معرفی امامزاده سید محمد زرین نوا

در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان قائم شهر در استان مازندران رفته ایم و اطلاعاتی را درباره آن برای شما جمع آوری کرده ایم. شهرستان قائم‌شهر یکی از شهرستان‌های استان مازندران محسوب می شود و مرکز آن شهر قائم‌شهر است. در مورد گذشته این شهر گفته می شود که در دوران قاجار با نام علی آباد بنا نهاده شده و شامل قریه‌ای با واحدهای تجاری و مسکونی در حوالی میدان طالقانی امروزی و محله‌هایی در اطراف و روستاهای بزرگ نظیر چمنو، قادیکلای بزرگ و کوچکسرا در حاشیه بوده ‌است. این منطقه یکی از مراکز گردشگری در استان به شمار می رود که دارای جاذبه های متنوعی است و یکی از آنها امامزاده سید محمد زرین نوا محسوب می شود. بنای این امامزاده به قرن هشت ه.ق بر می گردد و در روستای چمازکتی واقع شده است، که در میان گورستان قدیمی و فعلی روستای چمازکتی قرار دارد. این روستا از جنوب به روستای هردورود و شهر قائم شهر، از شمال به روستاهای خمیرکنده و چفت سر، از غرب به روستاهای خنار درویش، کلاگرمحله و دیو کلا و از شرق به روستای پرچیکلا محدود می شود. بنای امامزاده به واسطه قدمتی که دارد در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بر اساس زیارتنامه داخل بقعه، نام متوفی آقا سیدمحمد ابن سیدعلی زری نوایی عنوان شده است.

معماری بنای امامزاده سید محمد

معماری بنای امامزاده سید محمد

زیر بنای آن در حدود ۷۰ متر مربع است و محوطه‌ای به مساحت تقریبی 1.5 هکتار دارد. پلان بنا به صورت چهار ضلعی 5 در 5 است که نمای خارجی آن در هر ضلع طاق‌نمای تزیینی دارد و منتهی‌الیه بدنه ردیفی از مقرنس آجری است که در میان هر دو قرنیس نیم ‌دایره ‌هایی برای نصب کاشی وجود دارد. حدفاصل بدنه و گنبد بنا به وسیله چهار فیلپوش تبدیل به هشت ضلعی شده است و پایه‌ ای برای احداث گنبد رک هشت ضلعی دیده می شود. پوشش سقف آن گنبدی مخروطی شکل است که زیبایی خاصی به بنا بخشیده است. سقف بنا از داخل نیم‌ دایره و گچ ‌کاری شده است و در داخل بنا صندوق چوبی با تزئینات ظریف و زیبا دیده می‌شود که گفته می شود در گذشته دارای کتیبه بوده است. این کتیبه در حال حاضر در گنجینه میراث فرهنگی استان مازندران، نگهداری می‌شود. در این کتیبه تاریخ ساخت بنا سال ۸۵۵ هجری قمری و نام معمار بنا، استاد فخرالدین بن محمود، ذکر است.

راه های دسترسی به امامزاده سید محمد

راه های دسترسی به امامزاده سید محمد

برای اینکه بتوانید از این با دیدن کنید باید به شهرستان قائم شهر بروید و از آنجا راهی روستای چمازکتی شوید. برای شروع این سفر می توانید بلیط اتوبوس قائم شهر را به صورت آنلاین خریداری کنید و خود را به این محل برسانید. پس از اینکه به قائم شهر رسیدید باید از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید و به این روستا بروید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید می توانید از جاده قائم شهر جویبار به این روستا برسید.

بازدید از  امامزاده سید محمد زرین نوا

زیارت این امامزاده رایگان است و می توانید در هر زمانی که تمایل داشتید به این مکان بروید. برای خرید بلیط سفر خود می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و سفری لذت بخش را برای خود و همراهانتان رقم بزنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *