آیا تاکنون از بازار سنندج بازدید کرده اید؟ از گذشته های دور تا کنون بازارها یکی از مهم ترین بخش های هر شهری محسوب می شدند که تاثیر بسزایی در پیشرفت و رونق اقتصادی آن شهر داشتند.
در هر یک از این بازارها مشاغل مختلفی مشغول به فعالیت بودند و مردم به منظور تامین نیازهای خود به این بازارها مراجعه می کردند. در شهر زیبا سنندج بازارها و مراکز خرید متعددی وجود دارد که یکی از معروف ترین آن ها بازار سنتی سنندج است که قدمتی دیرینه دارد.
این بازار قدیمی بسیار زیبا است و یکی از جاذبه های گردشگری مورد علاقه گردشگران است. اگر می خواهید با بازار تاریخی و سنتی سنندج بیشتر آشنا شوید تا پایان با مجله مستر بلیط همراه باشید.
معرفی بازار سنندج
بازار سنتی سنندج همانند تمامی بازارهای سنتی ایران دارای ساختار و سبک معماری خاص و منحصر به فردی است و نمادی از تاریخ سنندج می باشد. این بازار سنتی زیبا دارای پلانی مستطیل شکل بوده و سر پوشیده است. در بازار بزرگ سنندج دالان ها، راسته ها و حجره های متعددی وجود دارد که همان حالت زیبا و قدیمی خود را دارند.
در این بازار علاوه بر سوغاتی های و خوراکی های محلی ، پارچه های رنگارنگ و لباس های کردی محلی عرضه می شود که بسیار زیبا هستند و می توانید ضمن بازدید از معماری با شکوه بازار از آن ها خریداری نمایید.
تاریخچه بازار
این بازار که از آثار به جای مانده از دوره صفویه می باشد از قدیمی ترین بازارهای سنندج محسوب می شود که دارای معماری بسیار زیبایی است. این بازار بسیار ارزشمند است و نظر گردشگران بسیاری را به خود جلب نموده به طوری که تمامی گردشگران از آن بازدید می کنند.
دیوارهای آجری حجره ها و دالان های این بازار سر پوشیده نشان دهنده قدمت و تاریخ کهن آن است. برخی از تاریخ نویسان معتقد هستند که بازار سنندج در سال 1046 و زمان حکومت سلیمان خان اردلان احداث شده است.
اردلان نام یکی از بزرگ ترین طایفه های کرد تبار در کشور است که سالیان متوالی در ایران حکومت می کردند و شهر سنندج را به عنوان مرکز فرمانروایی خود انتخاب نموده بودند.
بازار سنتی سنندج با مغازه های قدیمی که هم اکنون نیز اکثر آن ها همان بافت قدیمی خود را دارند نشان دهنده تاریخچه و سبک معماری بناهایی است که در آن دوره ساخته شده اند. این شهر در گذشته سنه دژ نام داشت که امروزه به سنندج تبدیل شده است.
احداث خیابان انقلاب در شهر سنندج موجب شد که این بازار بزرگ به دو بخش تقسیم شود که یک بخش آن آصف و دیگری سنندجی نام دارد. بازار سنندج با وجود اینکه سالیان زیادی که از عمر آن می گذرد، همچنان جذابیت های خاصی داشته و دارای طرفداران فراوانی است.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
در ساخت بازار تاریخی شهر سنندج از مصالح مختلفی مانند خشت، سنگ و آجر استفاده شده است. هنگامی وارد این بازار می شوید بر خلاف بسیاری از بازارهای سنتی تونل خطی به چشم نمی خورد و از بالا به صورت مستطیل شکل می باشد.
در گذشته در این بازار چهار دروازه بزرگ وجود داشته که امروزه فقط شاهد سه دروازه در آن هستیم . جهت پوشش سقف بازار و مغازه های آن از طاق های متعددی استفاده شده است. البته بر روی سقف بازار گنبد هایی نیز به چشم می خورد.
این بازار دارای 30 راسته و 280 حجره است که مشاغل مختلفی در آن مشغول به کار هستند. البته 400 غرفه دیگر نیز در طی سالیان مختلف در قسمت های جانبی بازار ساخته شده و به آن اضافه شده است.
اگر چه تعدادی از حجره های بازار به دلیل عبور خیابان انقلاب در دوره پهلوی از بین رفت اما این بازار همچنان به دلیل ساختار منحصر به فرد و سبک معماری بی نظیری که دارد بسیار ارزشمند است و جز مهم ترین بناهای تاریخی به جای مانده از دوران صفویه در این منطقه محسوب می شود.
نام این بازار تاریخی در سال 1375 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و اهمیت آن را دوچندان نمود. اگر می خواهید با خرید بلیط اتوبوس سنندج به این شهر سر سبز و زیبا سفر کنید به شما پیشنهاد می کنیم که حتما از بازار معروف شهر سنندج بازدید نمایید و خریدی لذت بخش و به یاد ماندنی را تجربه کنید.
شرایط بازدید
بازار سنندج همه روزه به جز جمعه ها و سایر ایام تعطیل سال از ساعت 8 صبح الی 7 عصر پذیرای بازدید کنندگان است. البته لازم به ذکر است که برخی از حجره ها و راسته های این بازار از زمان اذان ظهر تا ساعت 4 بعد ظهر تعطیل هستند. بنابراین بهتر است زمانی را انتخاب نمایید که بتوانید از تمامی حجره ها بازدید کنید. برای ورود به این بازار نیازی به تهیه بلیط و پرداخت هزینه نخواهد بود.
راه های دسترسی به بازار سنندج
این بازار در استان کردستان، شهر سنندج، مرکز شهر و در ضلع شرقی میدان انقلاب واقع شده است از این رو دسترسی به آن با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی به راحتی امکان پذیر است.
دیدگاهتان را بنویسید