مسجد صاحب الامر تبریز

مسجد صاحب الامر تبریز؛ تاریخچه + راه های دسترسی

تبریز در دوران حکومت صفویان پایتخت کشور ایران بوده است، بنابراین در زمان های مختلف آثار متفاوتی را درون خود جای داده، که یکی از آن آثار مسجد صاحب الامر است. این مسجد یکی از قدیمی ترین مسجدهای تبریز به شمار می رود که با دستور شاه طهماسب آن را ساخته اند یعنی در ابتدای احداث متعلق به شاه طهماسب بوده است. زمانی که تصمیم گرفتید برای بازدید از این مسجد راهی تبریز شوید می توانید با مراجعه به مجله مستر بلیط تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.

تاریخچه

تاریخچه مسجد صاحب الامر تبریز

تبریز به عنوان شهری کهن شناخته می شود که اثرهای تاریخی فراوانی را درون خود جای داده است. همان طور که گفته شد یکی از بناهای قدیمی آن مسجد صاحب الامر است. مسجد صاحب الامر را در دوران حکومت صفویان ساخته اند یعنی قدمت آن به زمان پادشاهی صفویان باز می گردد.

این اثر ارزشمند را در سال 1380 به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسانده اند. مسجد صاحب الامر به دلیل زلزله ای که در سال 1193 رخ داد، خسارت زیادی دید و در سال 1266 هجری به کمک میرزا علی اکبر خان آن را مرمت نمودند در همان سال مدرسه اکبریه را در یکی از صحن های آن بنا نهادند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

مسجد صاحب الامر از دو مناره و یک گنبد تشکیل شده است که شکل آن ها با دیگر مسجد ها بسیار تفاوت دارد و از زمان حکومت شاه طهماسب تنها دو تاق مرمرین باقی مانده است. در کنار یکی از این طاق ها سنگ نوشته ای وجود دارد و در بالای تاق دیگر سوره الجن را نوشته اند.

این مسجد زمانی که عثمانی ها به ایران حمله کردند کاملا تخریب شد، اما بعد از اینکه عثمانی ها عقب نشینی نمودند مسجد را توانستند در زمان حکومت شاه سلطان حسین بازسازی نمودند. این مسجد در مرکز شهر واقع شده است که امروزه به عنوان موزه قرآن و کتاب در تبریز مورد استفاده قرار می گیرد.

در درون مسجد صندوقی از جنس چوب قرار دارد و به شکل مقبره های چوبی ساخته شده است و هیچ قبر و آرامگاهی درون آن قرار ندارد. امروزه در قسمت هایی از مسجد آیینه کاری هایی دیده می شود که مربوط به دوران قاجاریان است. درب ورودی مسجد صاحب الامر را با صورتک های فلزی پوشیده اند و در گذشته مردم برای بستن دخیل و دعا کردن صورتک ها را به مسجد وصل می نمودند.

در موزه مسجد انواع قرآن های تاریخی و نسخه های قدیمی وجود دارد، یعنی می توان گفت بیش از 2200 اثر قرآنی را می توان در این موزه دید که در میان آنها ظرف های چینی و تابلوهای خوشنویسی را قرار داده اند. این مسجد در روزگارانی محلی برای برگزار نمودن جلسه های علمای تبریزی بوده است. با رفتن به این مسجد می توانید از بازار بزرگ تبریز هم دیدن نمایید.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

مسجدها یکی از بهترین آثار تاریخی و مذهبی به شمار می روند که هر کدام ویژگی های خاصی دارند. شما برای بازدید از این مسجد می توانید در هر ساعتی از روز راهی شوید و بدون اینکه هیچ هزینه ای را پرداخت نماید وارد مسجد شوید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل تبریز شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

راه های دسترسی به مسجد صاحب الامر تبریز

بسیاری از افراد هنگام مسافرت می خواهند لذت سفر با قطار را تجربه نمایند از این رو به تهیه بلیط برای سفرهای خود روی می آورند، شما هم اگر برای سفر به تبریز علاقه مند به استفاده از قطار هستید می توانید با مراجعه به سایت اینترنتی مستر بلیط اقدام به خرید بلیط قطار تبریز نمایید. اگر هم با ماشین خود راهی سفر می شوید می توانید زمانی که به تبریز رسیدید خود را به مرکز شهر برسانید و در آن جا از مسجد صاحب الامر دیدن نمایید.

آدرس: تبریز، خیابان دارایی، میدان صاحب آباد.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *