شهرستان بهبهان یکی از شهرستان های استان خوزستان محسوب می شود که از جمله سکونتگاه های قدیمی بشر نیز به شمار می آید. این شهرستان در جنوب شرقی استان قرار دارد و مرکز آن نیز شهر بهبهان نامیده می شود. شهرستان بهبهان از طرف شمال و شمال شرقی به استان کهگیلویه و بویراحمد و از جنوب به استان بوشهر محدود میشود. بهبهان در جنوب کوه زاگرس میانی و در منطقه گرمسیری قرار دارد و مشتمل بر سه بخش و پنج دهستان و شهرستان بهبهان و آغاجری است. آبادی های آن در جنوب کوه های کهگیلویه در تپه و دست قرار گرفته اند و ارتفاعات شهرستان در جنوب به سواحل پست خلیج فارس منتهی می شود. پوشش گیاهی آن شامل بلوط، کنار، گز، بنه و بادام کوهی، می شود و حیواناتی نظیر پلنگ، گراز، شغال، گرگ، روباه، آهو، کبک، تیهو، مرغابی، شاهین و پلیکان در این منطقه زندگی می کنند. در این شهرستان می توانید آثار تاریخی و طبیعی متعددی را ببنید که از آن جمله می توان به تنگتکاب، منطقه گردشگری خاییز، منطقه گردشگری پشکر، حمام بکان، راسته بازار بهبهان، مجموعهٔ ارجان، مجموعهٔ بکان، پل خیری محخان، نرگس زار بهبهان و … اشاره کرد.
معرفی نرگس زار بهبهان
در هر بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از جاذبه های گردشگری ایران صحبت می کنیم و در این مطلب نیز به سراغ نرگس زار بهبهان رفته ایم . پس اگر دوست دارید با این محوطه بیشتر آشنا شوید بهتر است به ادامه این مطلب مراجعه کنید. طبیعت گردی به عنوان یکی از گونه های بسیار گسترده و به سرعت در حال گسترش گردشگری می تواند نقش مهمی را در رشد و توسعه منطقه ای، کاهش فقر، اشتغال زایی، کسب درآمد و حمایت از جوامع محلی و مسائل زیست محیطی ایفا کند. در ایران جاذبه های طبیعی گوناگونی وجود دارد که یکی از آنها نرگس زار بهبهان به شمار می رود. دشت گل نرگس واقع در بهبهان واقع شده است و قدیمی ترین نرگس زار ایران به شمار می رود و قدمت آن به چهار هزار سال قبل می رسد. این نرگس زار در جشنواره هلند در سال 1992 رتبه اول را کسب کرده است. در گذشته مهریه دختران بهبهانی گل نرگس بوده است، کشف تابوت طلایی که متعلق به یکی از شاهزاده های ایلامی و دکمه های پیراهن او با طرح گل نرگس تزیین شده بود و به روی تابوت نیز مشاهده می شود، شاهدی بر این مدعا است.
ساختار و طبیعت دشت نرگس
این دشت، وسعتی برابر با 200 هکتار دارد که به دو صورت دیمی و آبیاری و کشت در آن انجام می شود. در نرگس زار بهبان می توان انواع مختلفی از گل های نرگس را دید که شامل شهلا، گل پر، پنجه گربه ای و مسکین می شود. بیشترین بخش این محوطه را گل های نرگس شهلا به خود اختصاص داده اند. کاشت گل نرگس از مهرماه شروع می شود و برداشت آن نیز از اوایل دی ماه تا اوایل اسفند ماه انجام می گیرد. در روز 29 دی ماه جشنواره گل نرگس در بهبهان برگزار می شود، لازم به ذکر است که این جشنواره هر سال بر قرار است. این دشت در سال 1393 به ثبت ملی رسیده است ولی متاسفانه امکانات خاصی در آن فراهم نشده است. هم اکنون در سلسله کوه های زاگرس، واقع در استان های ایلام، خوزستان و فارس، کاشت گل نرگس انجام می شود. این محل یکی از جاذبه های گردشگری جذاب این استان به شمار می آید.
راه های دسترسی به دشت نرگس
همانطور که در بخش های قبلی اشاره کردیم، این محوطه در استان خوزستان و شهرستان بهبهان قرار دارد. اگر قصد دیدار از این محل را دارید بهتر است که در ابتدا بلیط اتوبوس بهبهان را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و خود را به این محل برسانید. اگر هم با خودرو شخصی به سفر می روید می توانید به شهر بهبهان بروید و از آنجا به سمت بخش سالار آباد حرکت کنید.
بازدید از نرگس زار بهبهان
برای دیدار از این محل بهتر است در فصل زمستان به این منطقه سفر کنید زیرا در این دوران جشنواره گل نرگس برگزار می شود. در این دوران میزان گل دهی این گیاه به اوج خود می رسد و دشت در زیباترین حالت خود قرار دارد. زمانی که به این منطقه بروید می توانید علاوه بر دیدن این گیاهان از دیگر جاذبه های گردشگری این شهرستان نیز دیدن کنید.
دیدگاهتان را بنویسید