کاروانسرای مرنجاب

کاروانسرای مرنجاب کجاست؟ معرفی + راه‌های دسترسی

کاروانسرای مرنجاب کجاست؟ کاروانسرایی در کویر زیبا و دیدنی مرنجاب واقع شده است که امروزه به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری برای مسافران کویری به شمار می رود. صد ها سال از قدمت این کاروانسرا می گذرد اما هنوز هم به عنوان جاذبه های گردشگری برای توریست ها مورد استفاده قرار می گیرد.

آب و هوای این مناطق با توجه به قرار گرفتن در کویر گرم و خشک است که بهترین زمان ها برای مسافرت به منطقه آران و بیدگل فصل های زمستان و پاییز می باشد چرا که از آب و هوایی معتدل برخوردار است. زمانی که قصد دارید به بیدگل سفر کنید می توانید با مراجعه به مجله مستر بلیط تمامی اطلاعاتی را که در مورد این بنا نیاز دارید مطالعه نمایید.

تاریخچه کاروانسرای مرنجاب

تاریخچه کاروانسرای مرنجاب

در سال 1012 شاه عباس صفوی دستور به ساخت کاروانسرایی در جاده ابریشم یعنی مسیر پر تردد جاده اصفهان به خراسان داد، با این کار توانست برای رفاه حال مسافران قدمی مثبت بردارد و هم اینکه از لحاظ اقتصادی فکر مناسبی به شمار می رفت.

در کتاب عالم آرای عباسی اسکندر بیک منشی از این کاروانسرا به عنوان یکی از معتبر ترین کاروانسراها یاد می کند. معلوم نیست این کاروانسرا تا چه دهه ای کاربری خود را حفظ نموده است اما می توان گفت در زمان حکومت پهلویان که جاده تهران قم را کشیدند از رونق افتاد.

آلفونس گابریل اتریشی در خاطرات خود می نویسد زمانی که راهی این کاروانسرا شدم و شن زارهای کویر را مشاهده نمودم تا قبل از تاریکی هوا خود را به باقی مانده کاروانسرای مرنجاب رساندم که در آن جا در برابر فشار های باد در امان بودم، اما باید بگویم خرابه ای بیش از آن باقی نمانده بود.

در سال های قبل از انقلاب رئیس دانشگاه تهران و سازمان میراث فرهنگی قصد داشتند که به مرنجاب بروند به مرمت و بازسازی این اثر تاریخی بپردازند، اما با روی کار آمدن انقلاب این کار را رها نمودند. بعد از پیروی انقلاب چند سالی گردشگری در ایران راکد بود.

مرنجاب

کاروانسرای تاریخی مرنجاب تا قبل از سال 1378 که به وسیله سازمان میراث فرهنگی خریداری شد خرابه ای بیش نبود و فردی به نام عباس شیبانی آن را به آغلی برای گوسفندان خود تبدیل کرده بود؛

اما بعد از اینکه توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری شد آن را مرمت نمودند و دیگر بناهای تاریخی اطراف آن مثل خانه عامری ها را هم بازسازی کردند. این بازسازی ها تا سال 1382 همچنان ادامه داشت.

تعداد زیادی از اتاق های این کاروانسرا خراب شده بودند که در هنگام مرمت آن را به نحوی بازسازی نمودند تا جایی مناسب برای اقامتگاه مسافران باشد. از آن زمان به بعد وظیفه حفظ و نگهداری این بنای تاریخی بر عهده سازمان میراث فرهنگی می باشد.

در سال های گذشته تمامی گردشگران و توریست هایی که برای دیدن کاروانسرای مرنجاب به این منطقه راهی می شدند از کاروانسرا به عنوان اقامتگاه خود استفاده می کردند.

بنابراین اگر شما هم می خواهید به تماشای آسمان در دل کویر بپردازید می توانید با مراجعه به سایت اینترنتی مستر بلیط اقدام به خرید بلیط نمایید و راهی آران و بیدگل شوید. در سال 1384 این آثار باستانی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

نقشه و معرفی بخش های مختلف مرنجاب

نقشه و معرفی بخش های مختلف مرنجاب

برای ساخت کاروانسرا از مصالحی استفاده کرده اند که استقامت آن امروزه هم همچنان به چشم می خورد. برای این کاروانسرا پایه هایی از جنس سنگ و ملات به کار برده اند و در داخل این بنا حیاطی به اندازه 30 در 20 قرار دارد.

هنگام ساخت این بنای تاریخی 29 اتاق را ساخته اند که با یک پله از کف زمین فاصله دارند. در پشت اتاق ها اصطبل هایی را ساخته بودند تا مسافران بتوانند چهارپایان خود را در آن نگهداری نمایند.

به طور کلی می توان گفت این کاروانسرا همانند قلعه ای مربعی ساخته شده است که مساحت آن 3500 متر مربع است و شش برج را بر روی دیوارهای آن بنا نهاده اند. در بالای کاروانسرا سنگرهایی را برای دیده بانی ساخته بودند.

در آن زمان حدود 500 نگهبان از این کاروانسرا محافظت می کردند. قناتی را برای کاروانسرا تعبیه نمودند که از آب شیرین برخوردار بود. شور نبودن آب این قنات هر ساله توجه گردشگران زیادی را به خود جلب می کند.

برای رزرو هتل می توانید به صورت آنلاین اقدام کنید و در کمترین زمان ممکن رزرو خود را انجام دهید.

شرایط بازدید از کاروانسرای مرنجاب

طوفان های وحشتناک زیادی در این منطقه به وجود می آید به همین علت اگر قصد بازدید از کاروانسرا را دارید بهتر است با راهنمایی کار آزموده راهی سفر شوید. در کویر مرنجاب می توان انواع و اقسام گیاهانی مثل گزنه وحشی، ارته، نازی، تاق، خارشتر و … را مشاهده نمود و حیواناتی مثل گرگ، کفتار، روباه شنی، گربه شنی، مارمولک، عقرب و … در این کویر مشاهده می شود.

در درون کاروانسرا یک سفره خانه سنتی را قرار داده اند. همچنین هر اتاقی که در این کاروانسرا وجود دارد دارای سرویس بهداشتی و حمام می باشد. اتاق های کاروانسرا مرنجاب به دو دسته تقسیم می شوند.

اتاق های کوچک که ظرفیت 10 نفر را دارند و اتاق های بزرگ که ظرفیت 15 نفر را دارا هستند؛ بنابراین برای بازدید از این کاروانسرا به حدود 2 ساعت نیاز دارید. هنگام رفتن به جاده کویر مرنجاب باید هزینه ورودی را به مبلغ 5 تا 15 هزار تومان را پرداخت نمایید.

هنگامی که قصد دارید راهی این کویر شوید می توانید با مراجعه به سایت معتبر مستر بلیط اقدام به خرید بلیط اتوبوس کاشان نمایید و سفری لذت بخش را برای خود رقم بزنید.

آدرس و نحوه دسترسی

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف به کاروانسرای مرنجاب

برای رفتن به این کاروانسرا چند مسیر رو به روی شما قرار دارد که اولین و بهترین آن استفاده از جاده آران و بیدگل می باشد و در نهایت به جاده خاکی مرنجاب می رسد.

امام زاده هلال بن علی در کنار کویر مرنجاب قرار دارد یعنی از کنار این امام زاده کویر مرنجاب شروع می شود. برای رسیدن به کاروانسرا حدود 50 کیلومتر از ابتدای جاده را باید طی نمایید، از آنجائی که نمی توانید از خودروهای دیگر سبقت بگیرید، برای رسیدن به حدود 3 ساعت زمان نیاز دارید.

از جاده آران و بیدگل تا کاروانسرای مرنجاب هیچ گونه روستایی مشاهده نمی شود. در طول مسیر یک چاه آب وجود دارد که در نزدیکی جاده خاکی قرار دارد. می توانید با اتوبوس به راحتی خود را به جاده آران و بیدگل برسانید.

همچنین اگر قصد دارید از هواپیما استفاده نمایید باید بلیط هواپیما اصفهان را خریداری کنید سپس به وسیله دیگر وسایل نقلیه خود را به کاروانسرای مرنجاب برسانید.

آدرس: استان اصفهان، شهر آران بیدگل، کویر مرنجاب.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *