خونگ اژدر

خونگ اژدر؛ معرفی + راه های دسترسی

خونگ اژدر کجاست؟ شهر ایذه واقع در استان خوزستان، دارای جاذبه های گردشگری بسیاری می باشد؛ که این مکان های گردشگری اکثرا تاریخی و تفریحی هستند. شهر زیبای ایذه با نام شهر تاریخ کهن هم شناخته می شود که یکی از جاذبه های تاریخی گردشگری این شهر زیبا نقش برجسته یا همان سنگ نگاره خونگ اژدر است که امروز در مجله مستر بلیط به معرفی این سنگ نگاره ها می پردازیم.

معرفی خونگ اژدر

نقش برجسته ها یا سنگ نگاره ها که از زمان های بسیاری دوری تا به امروز بر جای مانده اند؛ هرکدام منظور و قصد متفاوتی داشته اند؛ مثلا در برخی از سنگ نگاره ها به آیین و مذهب اشاره می کنند و برخی به قدرت و بخشندگی پادشاه هان اشاره دارند و اکثر نقش برجسته یا کتیبه ها بر اساس یک رویداد واقعی و مهم حکاکی شده اند.

تعداد بسیاری از این نقش برجسته ها در شهر ایذه قرار دارند و هرکدام دارای اسم هایی متفاوتی می باشند که این اسم ها را بر اساس تصویری که روی سنگ نگاره ها حک شده روی آنان گذاشته اند؛ اما تعداد نقش برجسته های خونگ اژدر دو عدد است که تخمین زده اند یکی مربوط به زمان عیلامیان و دیگری مربوط به زمان اشکانیان است.

از آنجایی که بیشتر سنگ نگاره ها در شهر ایذه، متلعق به عیلامیان هستند و تصویر یکی از سنگ نگاره ها تقریبا پاک شده است؛ می توان پی برد که سنگ نگاره های خونگ اژدر هم متعلق به همان زمان است.

تاریخچه

تاریخچه

همان طور که در قسمت بالا اشاره کردیم، نقش برجسته های اژدر متعلق به زمان عیلامیان و اشکانیان هستند، این سنگ نگاره ها در سال 1961 میلادی توسط یک محقق انگلیسی به نام لویی واندبرگ کشف شده اند؛ و از آن زمان تا به امروز به ثبت و رسمیت ملی رسیده اند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

معمولا سنگ نگاره ها دارای نقشه اساسی نیستند؛ یعنی این که به گونه ای نیستند مانند ساخت خانه نیاز به نقشه و… داشته باشند، آنها فقط نیاز به یک طراح ماهر و سنگ های مقاوم داشتند که بر روی سنگ حکاکی کند. با مستر بلیط همراه باشید تا در ادامه مطالب به معرفی تصاویر و بخش های مختلف سنگ نگاره ها بپردازیم.

در نقش برجسته اول که متعلق به عیلامیان است؛ با توجه به این که اثر زیادی از آن نمانده، اما می توان تشخیص داد که تصویر این سنگ نگاره مربوط به پادشاه است که مردم به دیدن او میرفتند. در نقش برجسته دوم هم می توان تصویری را دید که پادشاه دوم اشکانیان، مهرداد بر روی اسب نشسته و سه نفر در کنار او ایستاده اند و یک کبوتر هم  در میان آنها دیده می شود.

از آنجا حدس می زنند که مرد سوار بر اسب پادشاه دوم اشکانیان است که، با لباس های مجلل و فاخر و کلاه پادشاهی در نقش برجسته به تصویر کشیده شده و طبق تطابقی ‌که به تصویر این مرد و سکه های اشکانیان داده اند به این مسئله پی بردند که تصویر مرد سنگ نگاره با تصویر مرد روی سکه ها یکسان است.

نقش برجسته دوم یا کتیبه دوم یک ملاقات مهم را نشان می دهد که شاه به دیدن یک مرد بلند قامت رفته، و محققان حدس می زنند این مرد بلند قامت یکی از حاکمان محلی بوده، زیرا از ظاهری آراسته برخوردار است و به کمر خود شمشیر و یک ردای بلند همانند شال بر روی سمت چپ سینه خود دارد و در وسط آن دو مرد ایستاده است.

در سمت دیگر سنگ نگاره دوم سه مرد دیگر ایستاده اند، مردی که در وسط آن دو ایستاده، همانند روحانیون آن زمان لباس پوشیده و همان طور که دست خود را رو به آسمان گرفته است یک کاج هم در دست دارد؛ آن دو مرد هم که در کنار او ایستاده اند؛ به نظر می آید که نگهبان باشند زیرا دارای صلاح هستند و دستان خود را مانند سرباز های قدیم به کمر زده اند.

کبوتر هم که درست در میان پادشاه و حاکم محلی قرار گرفته، به معنای قدرت و شکوه پادشاه است و کسانی که این نقش برجسته را درست کردند، منظورشان به تصویر کشیدن قدرت و استقامت و شکوه پاشاه دوم همان مهرداد بوده است.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

نقش برجسته یا سنگ نگاره خونگ اژدر با این که در فضای باز و کوهستانی وجود دارد، اما بلیطی است و نمی توان همه روزه از آنجا دیدن کرد؛ اکثر سنگ نگاره ها که از قدیم تا به امروز باقی ماندند به دلیل ملی بودنشان بلیطی هستند و نگهبان دارند.

روزهای تعطیل رسمی نمی توان از آنجا بازدید کرد زیرا تعطیل است و نگهبانان اجازه نمی دهند. بقیه روزها هم از ساعت 7 الی 20 شب می توان از آنجا دیدن کرد که اگر برای تماشای هر نوع سنگ نگاره های تاریخی در طول روز بروید، خیلی مناسب تر می باشد زیرا تصاویر روی آن ها واضح تر است.

کمی راجب شهر ایذه بخوانیم!

کمی راجع به شهر ایذه بخوانیم!

شهر ایذه که در استان خوزستان واقع شده است، یکی از قدیمی ترین شهر های استان خوزستان شناخته می شود. شهر ایذه پایتخت زیادی از سلسله ها بوده که اکباتان یکی از همین سلسله هاست.

نام قدیمی شهر ایذه (مالِمیر) بوده است و در گذشته زمان اکباتان به معنای مال امیر بوده، یعنی این شهر متعلق به فرمانروا یا همان امیر یا همان پادشاه  آن زمان بوده است.

علاوه بر نام مالمیر شهر ایذه نام های زیاد دیگری داشته که می توان به ایذج، آیاپیر، ایگه، اوجا و … اشاره کرد، و اکثر نام های قدیمی شهر ایذه فراموش شده بود و در زمان پهلوی اول رضا شاه سال 1314 بار دیگر نام ها زنده شدند و نام این شهر را برای همیشه از سوی فرهنگسرای ایران ایذه قرار دادند.

این شهر به دلیل موقعیت جعرافیایی مورد توجه سران مملکت از گذشته تا به امروز است. ایذه از مردمان بختیاری و لر پوشیده شده؛ و به همین دلیل زبان رسمی و رواج آنها لری است.

طبق آخرین سر شماری جمعیت شهر ایذه، حدودا دارای 120 هزار نفر جمعیت است؛ و رشد جمعیت در این شهر مثبت است. این شهر به دلیل پیشینه غنی بسیار مورد توجه توریستان خارجی و تورهای گردشگری و مسافرتی داخلی قرار می گیرد، و علاوه بر زیبایی های تاریخی، از مردمان بسیار خونگرم و خوش برخوردی، برخوردار است.

اکثر مکان های گردشگردی تاریخی شهر ایذه متعلق به سنگ نگاره های زمان عیلامیان هستند که هر کدام  زیبایی های منحصر به فرد خود را دارند و افرادی که از آنان بازدید می کنند هرکدام به گونه ای مختلف سرگرم می شوند.

 آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

راه های دسترسی به خونگ اژدر

سنگ نگاره های خونگ اژدر درشرق روستایی به نام خونگ اژدر در 15 کیلومتری شهر ایذه و در استان خوزستان قرار دارد. برای دسترسی و بازدید از این سنگ نگاره ها می توان با تمام وسایل نقلیه مانند، ماشین، اتوبوس و… به شهر ایذه و روستای خونگ اژدر سفر کرد.

اگر هم احساس می کنید که برای بازدید مستقیم سنگ نگاره ها به مشکل بر می خورید، می توانید در استان خوزستان بلیط اتوبوس ایذه را تهیه کنید و بعد از آن به روستای خونگ اژدر بروید. اگر قصد سفر به شهر ایذه را دارید، حتما از نقش برجسته های خونگ اژدر و بقیه نقش برجسته  یا سنگ نگاره های این شهر زیبا بازدید کنید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل ایذه شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *