سیم کارت در ترکیه

چگونگی استفاده از سیم کارت در ترکیه + روش‌های دسترسی به اینترنت

یکی از مهم‌ترین مواردی که در سفر به ترکیه به آن نیاز خواهید داشت، سیم‌کارت است. در واقع شاید شما نخواهید در طول چند روز سفر خود با کسی تماس بگیرید ولی بدون شک اینترنت آن را برای مسیریابی، به اشتراک گذاشتن عکس و فیلم یا حتی ارسال پیام در شبکه‌های اجتماعی نیاز خواهید داشت. در این مطلب از مجله مستربلیط نحوه خرید سیم کارت در ترکیه را بیان خواهیم کرد و همچنین امکان استفاده از سیم کارت‌های ایرانی را بررسی می‌کنیم تا با نحوه استفاده از اینترنت در ترکیه بیشتر آشنا شوید.

روش‌های دسترسی به اینترنت در ترکیه

از هر طریقی که به ترکیه سفر کنید (یعنی با تور یا به‌صورت شخصی) اینترنت یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که به آن نیاز خواهید داشت. با وجود اینکه اکثر هتل‌ها و مراکز خرید دارای وای فای هستند ولی ممکن است بخواهید با استفاده از نقشه در داخل شهر بگردید؛ در این صورت حتما به اینترنت سیم کارت نیاز پیدا خواهید.

با این توصیف شما می‌توانید از چند طریق به اینترنت در ترکیه دسترسی داشته باشید:

  1. اینترنت وای فای در مراکز اقامتی و تفریحی مانند هتل و فروشگاه‌ها
  2. اینترنت سیم‌کارت‌های ترکیه
  3. اینترنت رومینگ سیم کارت‌های ایرانی

با این توصیف در ادامه بررسی خواهیم کرد که کدام یک از انواع این اینترنت برای شما کاربردی‌تر خواهد بود و هزینه کمتری دارد؟

با توجه به محدودیت‌هایی که اینترنت وای فای برای شما دارد مانند محدودیت حجم مصرفی یا محدودیت مکانی، شما همیشه نمی‌توانید به آن دسترسی داشته باشید. در نتیجه بهتر است سیم کارت کشور ترکیه را خریداری یا اینکه سیم کارت‌های ایرانی را رومینگ کنید تا مانند ایران علاوه‌بر تماس تلفنی بتوانید به اینترنت نیز دسترسی داشته باشید.

حال سوال اینجاست که کدام یک از این روش‌ها به‌صرفه‌تر و بهتر است؟ برای پاسخ به این سوال راهنمای خرید سیم کارت و رومینگ را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

خرید سیم کارت ترکیهخرید سیم کارت ترکیه در ایران

احتمالا شما هم پیش از سفر به ترکیه برای ارتباطات و همچنین استفاده از اینترنت به فکر خرید سیم کارت افتاده‌اید. اما نکته اینجاست که در حال حاضر اپراتورهای ترکیه در ایران نمایندگی ندارند و امکان خرید آن‌ها در داخل ایران وجود ندارد. از این‌رو می‌توانید برای خرید سیم کارت از روش‌های زیر استفاده کنید.

پیش از معرفی روش‌ها بهتر است، اپراتورهای مختلف ترکیه را معرفی کنیم. در این کشور سه اپراتور یعنی ترکسل، ودافون , ترک تلکام وجود دارند که دارای سیم‌کارت‌های دائمی و اعتباری هستند که مسافران فقط می‌توانند انواع اعتباری آن را خریداری کنند.

به همین منظور پس از ورود به خاک ترکیه می‌توانید هر یک از این سیم کارت‌ها را از باجه‌هایی که در فرودگاه قرار دارند یا دفاتر معتبر فروش سیم‌کارت که در سراسر شهر هستند، خریداری کنید.

ترک تلکام نیز از جمله اپراتورهای جدید در ترکیه به شمار می‌رود که برای شهرهای بزرگی مثل استانبول و آنکارا مناسب است و در شهرهای کوچک و مرزی پوشش‌دهی ندارد. این اپراتور قیمت‌های کمتری نسبت به دو اپراتور دیگر دارد و می‌توانید سیم کارت‌های آن را از ۲۰۰ تا ۳۰۰ لیر تهیه کنید.

در بین اپراتورهای مختلف ودافون هزینه کمتری نسبت به ترکسل دارد و هزینه آن حدود ۳۵۰ تا ۲۵۰ لیر (در زمان نگارش این مقاله) است. البته اگر به شهرهای کوچک سفر می‌کنید، بهتر است، سیم کارت خود را از ترکسل خریداری کنید چرا که ترک تلکام پوشش‌دهی ضعیفی در شهرهای کوچک و مناطق دور افتاده ترکیه دارد.

راهنمای خرید سیمکارت دائمی و توریستی در ترکیه

با توجه به اینکه با چه هدفی به ترکیه سفر می‌کنید، شرایط خرید سیم کارت متفاوت خواهد بود. اما در هر صورت فقط شهروندان ترکیه امکان خرید سیم کارت‌های دائمی را دارند و گردشگران فقط می‌توانند انواع سیم‌کارت اعتباری را خریداری کنند.

سیم کارت‌های اعتباری برای مدت ۳ ماه فعال هستند و در ماه چهارم یک طرفه و در نهایت غیرفعال می‌شوند. برای استفاده ماهانه از این سیم کارت‌ها شما باید بسته تهیه کرده یا از تعرفه فعال شده برای آن سیم کارت استفاده کنید.

برای خرید هر یک از این سیم کارت‌ها فقط کافی است پاسپورت خود را ارائه دهید و فرم مخصوص را با توجه به اطلاعات پاسپورت خود تکمیل کنید تا سیم کارت برای شما فعال شود. از این سیم کارت می‌توانید برای تماس در سراسر ترکیه و همچنین پیامک و اینترنت استفاده کنید. هزینه استفاده از خدمات نیز در سراسر ترکیه یکسان خواهد بود.

همانطور که گفته شد برای خرید سیم کارت می‌توانید از دفاتر فروش فعال در فرودگاه اقدام کنید، اما محدوده قیمت آن بیشتر از فروشگاه‌هایی است که در سطح شهر وجود دارد. از این رو بهتر است سیم کارت خود را از فروشگاه‌ها خریداری کنید.

در بین انواع اپراتورها، ترکسل رتبه اول را از نظر پوشش‌دهی و آنتن‌دهی دارد. پس از آن ودافون رتبه دوم را کسب می‌کند که در صورت اقامت دو الی سه ماهه در ترکیه یا استفاده از حجم بالای اینترنت بسته‌های به‌صرفه‌تری در اختیار شما قرار می‌دهد. در نهایت نیز ترک تلکام سیم کارت‌های ارزان‌تری دارد که برای سفر در شهرهای بزرگ ترکیه مناسب است.

استفاده از سیم کارت ترکیه

استفاده از رومینگ در ترکیه

سوالی که ممکن است در رابطه با تماس یا استفاده از اینترنت در ترکیه مطرح شود، این است که آیا سیم کارت ایران در ترکیه کار می کند؟ در پاسخ باید گفت که بله شما می‌توانید با استفاده از سرویس رومینگ سیم کارت از سیم کارت ایرانی خود در ترکیه نیز استفاده کنید.

در واقع روش دیگر برای ارتباط در ترکیه رومینگ سیم کارت‌های ایرانی است که هزینه بیشتری نسبت به خرید سیم‌کارت‌های ترک دارد؛ از این‌رو نسبت روش چندان به‌صرفه‌ای نیست.

در حالت عادی شما از سیم کارت یک کشور فقط می‌توانید در محدوده همان کشور استفاده کنید و هنگامی که وارد مرز کشور دیگری شوید، هزینه تماس، پیامک و اینترنت چندین برابر خواهد شد و  باید سیم کارت خود را اصطلاحا رومینگ کنید.

در سیستم رومینگ مکالمه به ازای هر دقیقه محاسبه خواهد شد و اگر شما کمتر از یک دقیقه صحبت کنید باز هم هزینه ۶۰ ثانیه برای شما منظور می‌شود.

برای فعال کردن اینترنت همراه اول در ترکیه، ابتدا فعال بودن رومینگ خود را چک کنید. در صورتی‌که رومینگ فعال نبود، می‌توانید با استفاده از کد دستوری *۱۰*۲۹۱# آن را فعال کنید. در صورت فعال شدن رومینگ با ورود به کشور ترکیه، اپراتورهای مختلفی به شما پیشنهاد داده می‌شود که می‌توانید از هر یک از آن‌ها استفاده کنید.

در صورتی‌که شماره همراه شما با پیش شماره ۰۹۱۰ فعال می‌شود توجه داشته باشید که این خط‌ها به‌صورت پیش‌فرض رومینگ فعال ندارند و باید از طریق مراجعه به دفاتر مربوطه به‌صورت حضوری آن‌ها را فعال کنید.

با این توصیف شما می‌توانید از اینترنت همراه در ترکیه به روش‌های مختلف استفاده کنید اما به خاطر داشته باشید که خرید سیم کارت‌های ترکیه نسبت به رومینگ سیم کارت‌های هزینه کمتری داشته و به‌صرفه‌تر است.

این سیم‌کارت‌ها را می‌توانید با استفاده از پاسپورت خود و پر کردن فرم مخصوص از باجه‌های فروش سیم کارت در فرودگاه‌های ترکیه یا مراکز معتبر فروش سیمکارت در سطح شهر خریداری کنید.

همانطور که گفته شد ترکیه دارای سه اپراتور مختلف به نام ترکسل، ودافون، ترک تلکام است که هزینه خدمات و همچنین پوشش‌دهی آن‌ها با یکدیگر متفاوت است و در بین این اپراتورها، ترکسل پوشش‌دهی بیشتر، ودافون بسته‌های اینترنت با حجم و سرعت بالاتر و در نهایت ترک تلکام هزینه به‌صرفه‌تری دارد.

سیمکارت‌های اعتباری ترکیه که به‌عنوان گردشگر می‌توانید تهیه کنید برای مدت ۳ ماه اعتبار دارند که در ابتدا حجم اینترنت و پیامک و مدت مکالمه مشخصی برای شما شارژ خواهد شد و پس از آن باید سیم کارت خود را اصطلاحا شارژ کرده و بسته جدید خریداری کنید.

اکنون که قصد سفر به ترکیه را دارید برای تهیه بلیط هواپیما می‌توانید از سایت مستربلیط اقدام کنید. به‌علاوه اگر از مرز زمینی قصد سفر را دارید برای خرید بلیط قطار و بلیط اتوبوس نیز روی مستربلیط حساب کنید.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *