دامغان به عنوان یکی از شهرهای باستانی ایران شناخته می شود که فراز و نشیب های زیادی را دیده است. این شهر که در گذشته به عنوان پایتخت اشکانیان انتخاب شده بود با نام صد دروازه شناخته می شد. دوره های تاریخی مختلفی در قدمت این شهر وجود دارد که دوران حکومت مغول ها و سلجوقیان از مهم ترین دوره های تاریخی برای این شهر به شمار می روند. میراث های گران بهایی که از دوره های مختلف در این شهر باقی مانده است باعث می شود که گردشگران زیادی جذب آن شوند. در مورد نحوه نامگذاری دامغان باید بگوییم دامغان از دو کلمه ده و مغان تشکیل می شود که نشان دهنده این است که در گذشته و در زمان مادها روحانیانی که به مغ شهرت داشتند در این منطقه زندگی کرده اند به همین علت نام دامغان را برای آن برگزیده اند. دامغان یکی ازشهرهای شیعه نشین و مذهبی کشور ایران است، که از رسومات خاصی برخوردار هستند. این شهر جاذبه های زیادی را چه از لحاظ تاریخی و چه طبیعی درون خود جای داده است که هر کدام از آن ها را در مجله مستر بلیط به شما معرفی کرده ایم. از جاذبه های دامغان می توان مسجد دامغان، مسجد تاریخانه،غار چاه دیو، تپه حصار، برج چهل دختر، کاروانسرای قوشه، گرد کوه و … را نام برد. هر کدام از این اثرهای تاریخی و طبیعی ویژگی هایی را دارا هستند که جذابیت این منطقه را دو چندان کرده است. کاروانسرای قوشه همان طور که گفته شد یکی از جاذبه های تاریخی دامغان به شمار می رود که در روستای قوشه قرار دارد و به عنوان یکی از مهم ترین بناهای جاده ری به خراسان به شمار می رود. در ادامه مطالب اطلاعات دقیقی را در مورد این کاروانسرا برای شما بیان خواهیم کرد.

تاریخچه کاروانسرای قوشه

کاروانسراهایی که امروزه در شهرهای مختلف مشاهده می شود از زمان حکومت شاه عباس صفوی می باشد، چرا که در آن زمان احداث کاروانسرا ها رواج پیدا کرده بود. کاروانسرای قوشه هم یکی از همین بناهای تاریخی زمان شاه عباس صفوی به شمار می رود که در سال 1355 نسبت به مرمت و بازسازی آن اقداماتی را انجام داده اند.

تاریخچه کاروانسرای قوشه

نقشه و معرفی بخش های مختلف

کاروانسرای قوشه یکی از کاروانسراهایی به شمار می رود که گردشگر فرانسوی یعنی هانری رنه دالمانی در آن سکونت داشته است و این بنا را به طرز زیبایی توصیف می کند. به گفته وی داخل حیاط کاروانسرا حوضی وجود داشته است که آب از داخل آن به بیرون تراوش می کرده و قهوه خانه ای را هم برای استراحت بزرگ مردان در آن احدث کرده بودند. کاروانسرای قوشه به عنوان یکی از کوچکترین کاروانسراهای آن زمان شناخته می شود که ایوان هایی دور تا دور حیاط آن را فرا گرفته اند، البته تمامی کاروانسرا هایی که در آن زمان احداث شده اند از چنین مشخصه هایی برخوردار هستند. همچنین در اطراف ایوان ها ایوانچه هایی وجود دارد که حجره ها را پشت آن ها بنا نهاده اند، اما نحوه ساخت و طرح هر کدام از حجره ها با هم متفاوت است. حجره هایی که پشت ایوانچه ها قرار گرفته اند به هم متصل می شوند، یعنی گوشه های شرقی و غربی حیاط را به هم متصل می کنند. حجره هایی که در قسمت شرقی و غربی حیاط قرار گرفته اند کمی بزرگ تر هستند و غرفه های عمیقی را برای متصل کردن این حجره ها به هم ایجاد کرده اند. بازدید از این کاروانسرا می تواند شما را با بناهای قدیمی و نحوه اقامت مسافران در زمان های گذشته آشنا نماید، بنابراین هنگامی که قصد سفر به این شهر را داشتید می توانید از طریق سایت اینترنتی مستر بلیط اقدام به خرید بلیط مورد نیاز خود نمایید.

در این کاروانسرا محلی را هم برای استراحت دام ها و چهارپایان قرار داده بودند  و محل رفت و آمد آن ها با انسان ها یکی نبود، به نحوی که اصطبل ها به حیاط راه نداشتند بلکه از بیرون می توانستند به آن جا وارد شوند. برای وارد شدن به کاروانسرای قوشه باید از سمت جنوب غربی استفاده کرد. سردر وردی این بنا داری دو طاق نمای زیبا می باشد  که به اندازه طبقه دوم آن ارتفاع دارد. پشت این سر در مجلل هشتی را ایجاد کرده اند که شبیه به صلیب است. از دو طرف هشتی می توان به حیاط آن وارد شد و از دو طرف دیگر هشتی به اصطبل ها راه دارد. هنگام وارد شدن به ساختمان کاروانسرا اول اتاق هایی را مشاهده خواهید کرد که متعلق به نگهبان ها بوده اند. در طبقه دوم چند اتاق وجود دارد که گمان می رود متعلق به صاحب کاروانسرا و فرزندانش بوده است. از تفاوت هایی که این کاروانسرا با دیگر کاروانسرا های آن زمان دارد این است که از دو طبقه برخوردار می باشد، یعنی در بیشتر کاروانسراها تنها یک طبقه را ایجاد کرده اند تا هوا به داخل کاروانسرا رفت و آمد داشته باشد. در این ساختمان می توان 7 برج را مشاهده کرد که اتاق هایی را برای نگهبانان دارا می باشد و سقف هر کدام از این اتاق ها به شکل گنبدی می باشد. از سر در این کاروانسرا که خارج می شوید می توانید باقی مانده یک یخچال قدیمی و آب انباری را مشاهده نمایید  که آن را برای راحتی مسافران ساخته بودند.

شرایط بازدید از کاروانسرای قوشه

شرایط بازدید از کاروانسرای قوشه

کاروانسراها جز بناهایی ارزشمند به شمار می روند که در زمان خود از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده اند. برای بازدید از کاروانسرای قوشه شما باید بهای بلیط ورودی را پرداخت نمایید، سپس می تواند به تمامی قسمت های آن ها دسترسی داشته باشید.

آدرس  و مسیر دسترسی با وسایل مختلف

کاروانسرای قوشه که در مسیر جاده دامغان به سمنان واقع شده است که از توابع دهستان دوار می باشد. برای رفتن به این منطقه و بازدید از کاروانسرا راه های متنوعی را پیش رو دارید. یکی از آن ها استفاده از اتوبوس است، چرا که شما را به راحتی به مقصد خواهد رساند، بنابراین می توانید بلیط اتوبوس دامغان را تهیه نمایید و هنگام رسیدن به مقصد با ماشین هایی که آن جا قرار دارند خود را به کاروانسرای قوشه برسانید. عده ای دیگر ممکن است لذت سفر با ماشین های شخصی را ترجیح دهند و هنگام مسافرت با ماشین های خود از دیگر جاذبه های بین راهی هم دیدن نمایند، از این رو قبل از اینکه به شهر دامغان برسند باید به تابلوهایی که در سر راه دارند توجه داشته باشند و با مشاهده تابلوی دهستان دوار مسیر خود را تغییر دهند و برای بازدید از این کاروانسرا راهی شوند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *