علی رغم اینکه سفر فعالیتی جذاب و هیجان انگیز است ولی در بعضی مواقع می تواند بسیار نا خوشایند شود. البته ناخوشایند شدن آن به انتخاب هایی که مسافر دارد بر می گردد. این انتخاب ها از محلی که برای مسافرت انتخاب می کنیم می تواند شروع شود تا محل اقامت و مکان هائی که برای تماشا و گردش و تفریح می رویم را نیز ادامه یابد.
اگر در هر یک از این انتخاب ها دقت کافی را داشته باشیم مطمئنن سفر خوبی را در پیش رو داریم. مکانی که برای تفریح انتخاب می کنیم می تواند از بسیاری از دلایل سرچشه بگیرد، یکی از این موارد فصلی است که برای سفر انتخاب می کنیم می باشد. اگر در فصول سرد سال قصد سفر داشتید بهتر است جنوب کشور را انتخاب کنید زیرا این نقاط در این فصل ها دارای آب و هوایی خنک و ملایم هستند.
اگر جزو افرادی هستید که دوست دارید از مناطق تاریخی دیدن کنید و به این موضوعات علاقه دارید باید محلی را انتخاب کنید که آثار تاریخی متفاوتی داشته باشند. یکی از این مناطق بندرعباس است که دارای فضائی متفاوت از دیگر مناطق کشور است و همچین آثار تاریخی دارد که شاید دارای شهرت چندانی نباشند ولی دارای قدمتی بالا هستند.
در ادامه این موضوع می خواهیم شما را با یکی از این آثار تاریخی آشنا کنیم که شاید کمتر با آن آشنا باشید. این مکان معبد هندوها در بندر عباس است. معبد هندوها سالانه پذیرای گردشگران بسیاری هستند. اگر شماهم دوست دارید سری به یکی از معابد هندوها بزنید نیازی نیست حتما به هند سفر کنید، تنها کافیست به بندر عباس سفری داشته باشید و از این بنا دیدن نمائید. اگر به این شهر سفر داشتید این مکان را به هیچ وجه از دست ندهید.
معرفی بندرعباس
بندرعباس به دلیل داشتن مکانهای تاریخی به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری ایران شناخته شده است و همه ساله گردشگران بی شماری را به خود جذب می کند و ما پیشنهاد می کنیم این شهر را به لیست مکانهایی که در ایران می خواهید از آنها بازدید کنید، اضافه کنید. سفر در شهر با اتومبیل بسیار آسان است بنابراین می توانید برای بازدید از شهر از خودرو شخصی نیز استفاده کنید. اگر از علاقه مندا به سفر هستید می توانید اطلاعاتی در مورد موضوعات گردشگری را در مجله مستر بلیط بیابید.
درباره معبد هندوها
معبد تاریخی هندوها یا پرستشگاه بت گوران در استان هرمزگان نمونه ای بی نظیر از معماری هند در ایران به حساب می آید. این معبد در سال 1267 شمسی توسط معماران هندی برای هندوهایی که در این منطقه ساکن بودند، بنا به دستور استاندار بنادر در آن زمان، محمدحسن خان سعدالمالک ساخته شده است. این معبد با مساحت 300 متر، دارای یک اتاق بزرگ مربع شکل و یک راهرو است. طاقچه ای با سقف گنبدی شکل نیز در معبد ساخته شده است.
این بنا در مرکز بندرعباس واقع شده است و تبدیل به بازارچه ای شده بود که مدت ها توسط فروشندگان محلی استفاده می شده است. گنبد زیبای آن و همچنین تصاویر انسان و اسب که روی دیوارها نقاشی شده است، توجه بیشتر بازدید کنندگان را به خود جلب می کند. این معبد به عنوان یک اثر ملی توسط سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده و نوسازی این بنا در سال 1376 آغاز شده است.
تاریخچه معبد هندوها
محمدحسن خان دستور داد این معبد هندو را برای هندی هایی که برای تجارت در منطقه خلیج فارس از سال 1267 تا 1344 شمسی به ایران سفر کرده اند، بنا کنند و این تبدیل به یک پیوند محکم بین ایران و مردم هند شد. این بنا توسط دو تاجر هندی با نام های ﺷﻮﻝ ﺭﺍﻡ ﻭ ﺩﺩﻩ ﺭﺍﻡ ساخته شده است. هزینه ساخت آن از هدایای بازرگانان هندی تامین شده است.
این معبد در اصل متعلق به هندوهای پیرو آموزه های برهمن بوده است. آنها به خدایان برهما، ویشنو و تسیوا معتقد هستند. مجسمه هائی از خدایان ﺑﺮﻫﻤﺎ، ﺷﻴﻮﺍ ﻭ ﻭﺷﻴﻨﻮ در راهروهای این معبد وجود داشته است که با خروج هندوها از ایران این مجسمه ها را نیز با خود از معبد خارج کرده اند. این بنا را تنها معبد هندوها در ایران می توان دانست. سفر به بندر عباس و دیدن آثار گردشگری آن از طریق خرید بلیط اتوبوس بندر عباس امکان پذیر می شود.
معماری معبد هندوها
سبک معماری باشکوه معبد هندی ها در بندرعباس و همچنین مصالحی که برای ساخت این معبد استفاده کرده است، آن را از دیگر بناهای ایران متفاوت می کند. بنای اصلی دارای 72 برجک روی گنبد خود است که آن را به معماری هند نزدیک تر می کند. لازم به ذکر است که گنبد این معبد یکی از زیباترین گنبدهای ایران است.
طرح این معبد به صورت مربعی می باشد که قسمت اصلی آن را گنبد خانه تشکیل می دهد. دورتادور آن را راهروهائی تشکیل داده است و در داخل گنبد خانه بت اعظم قرار داشته است که برای عبادت آن به این قسمت وارد می شدند. اتاق و محراب معبد در قسمت شمالی آن واقع شده اند و در اطراف آنها 4 راهرو قرار دارد که برای زیارت در داخل راهروها و در اطراف اتاق می چرخیدند. این راهروها از حجره های کوچکی تشکیل شده است که برای طلاب معبد تعبیه شده بودند.
در داخل این حجره ها می توان نقاشی هائی از خدایان هندو را مشاهده کرد. در قسمت شرقی این معبد تالار بزرگی، که به عنوان تالار اجتماعات کاربرد داشته است، قرار دارد. قسمت غربی را پله های مارپیچ تشکیل می دهد که به پشت بام آن راه دارد. ساق این معبد از جزرهای پس رونده تشکیل شده است. این قسمت از معماری ایرانی الهام گرفته است.
داخل این معبد و فضای داخلی آن نیز بسیار زیبا و دیدنی است. اتاق اصلی آن به شکل چهار گوش و دارای قاب های زیبایی است. در اطراف معبد 4 راهرو وجود دارد. در گذشته هندی ها برای نماز از این راهروها به اینجا می آمدند. همچنین یک ضریح بزرگ در ضلع شرقی گنبد وجود دارد که تالار اجتماع بین مردم است. همچنین در این تابلو نقاشی های مختلفی وجود دارد که هرکدام نشان دهنده فلسفه خاصی از اعتقادات مختلف هندی ها هستند.
در دیوارهای داخلی معبد هند در بندرعباس می توانید نقاشی های زیبایی پیدا کنید اگرچه با گذشت زمان برخی از آنها نابود شده و نیاز به ترمیم دارند. در یکی از اتاقهای این معبد نقاشی کریشنا در زمان ترمیم یافت شده است. کریشنا آواتار خدای نگهبان در آئین هندو می باشد.
معبدهای هندو در هند از سنگ ساخته می شده اند ولی در بندر عباس بنابر شرایط جغرافیائی از لاشه سنگ، ملات گل و ساروج، سنگهای مرجانی خاک و گچهای ضخیم ماده و گچ لویی برای ساخت معبد استفاده کرده اند.
بازدید معبد هندوها
برای بازدید از این بنا باید در ساعات 8 تا 18 به این مکان مراجعه کنید. هزینه ای که برای خرید بلیط پرداخت می کنید برای گردشگران خارجی 50 هزار ریال و برای گردشگران داخلی 10 هزار ریال می باشد.
راه های دسترسی معبد هندوها
برای رسیدن به این مکان باید خود را به خیابان امام خمینی در مرکز شهر بندر عباس برسانید. قرار گرفتن این معبد در مرکز شهر دسترسی به آن را آسان کرده است. با هر وسیله نقلیه چه شخصی و چه عمومی می توانید خود را به این منطقه برسانید.
دیدگاهتان را بنویسید