انواع مختلفی از سفر کردن وجود دارد که یکی از آنها گردشگری مذهبی به شمار می آید که شاید بتوان گفت قدیمی ترین آنها نیز به حساب می آید. افراد زیادی سالانه به این نوع از سفر می روند که در آن هدف از سفر زیارت اماکن مذهبی و دینی است. شواهد نشان می دهد که در گذشته های بسیار دور انسان ها به قصد زیارت و احترام انسان های شریف، اماکن، نمادها و فضاهای مقدس به سرزمین یا شهرهای دیگری مسافرت می کردند و در این راه در کنار پرداخت هزنیه های مادی و غیر مادی، با دیگرن مواجه می شدند و از گذر آشنایی و تعامل و رابطه میزبان – میهمان و نیز داد و ستد، طرز نگرش ها و جهان بینی ها و طرز تلقی ها و حتی سبک زندگی پرداخته اند. در این نوع سفر افراد به دنبال معنویت و آرامش هستند و از طریق زیارت اماکن مذهبی به این مهم دست پیدا می کنند. ایران به واسطه وجود امامزادگان بسیار، یکی از مقاصد اصلی برای این نوع سفر به شمار می آید. یکی از این اماکن مقدس بقعه حاجی حاضر در شهرستان ایوان استان ایلام به شمار می رود که سالانه زوار زیادی به سمت آن می روند.
معرفی بقعه حاجی حاضر
در این قسمت از مجله مستر بلیط در مورد این مکان مذهبی اطلاعاتی را جمع آوری کرده ایم که برای آشنایی بیشتر، آنها را با شما به اشتراک می گذاریم. شهرستان ایوان یکی از شهرستان های استان ایلام به شمار می رود که از قدمت بالایی برخوردار است و به خاطر همین قدمت و طبیعت بی نظیرش پکیج کاملی از سفر را در اختیار مسافران قرار می دهد. در این شهرستان جاذبه های گردشگری رنگارنگی وجود دارد که شامل مکان طبیعتی، تاریخی و مذهبی می شود. آتشکده سیاهگل، قبرستان هلوچ، طاق شیرین و فرهاد، منطقه رنو و … برخی از این جاذبه های گردشگری محسوب می شوند. بقعه حاجی حاضر یکی دیگر از جاذبه های گردشگری این منطقه به حساب می آید که ۱۳ کیلومتری شمال غرب شهر ایوان و در قسمت شمالی روستایی به همین نام واقع شده است. افراد زیادی در این استان و همچنین استان های همجوار اعتقاد راسخی به این محل دارند به همین خاطر سالانه افراد زیادی برای زیارت آن می آیند. در ایام به خصوص نیز این محل یکی از اصلی جاذبه های مذهبی این استان و شهرستان محسوب می شوند و مقصد افراد زیادی می شود. برخی می گویند که ایشان برادر امام رضا بوده اند و عده ای دیگر روایت می کنند که ایشان نماینده امام رضا و از نوادگان امام موشی کاظم بوده اند. البته بنابر روایاتی شجره نامه ای از ایشان در عراق وجود دارد.
معماری و بخش های مختلف بقعه
گفته می شود که این بقعه دارای بنایی قديمی بوده است كه توسط شخصی به نام «نورمحمد» از طايفه خالدی كلهر گيلان غرب و با كمك مالی حسين قلی خان ابوقداره والی پشتكوه ساخته شده بود. ساختمان قديمی بقعه شامل يك اتاق با سقف گنبدی بوده كه در طی ساليان گذشته چندين بار مرمت و بازسازی شده است. به گفته خادم بقعه، ساختمان جديد در سال 1375 احداث شد كه دارای شكلی ساده و گنبد و ضريح آهنی است. محوطه بقعه حاجي حاضر در حدود سه هكتار مساحت دارد و قبرستان روستاهای اطراف در داخل محوطه واقع شده اند. این محوطه با ديوار و ميلههای آهنی حصاركشی شده و فضاهای داخلی آن توسط كمك های مالی روستاهای اطراف و سازمان حج و اوقاف درخت كاری و نماسازی شده است. امکانات مختلفی مثل جاده آسفالت، آب، برق، سرویس بهداشتی و … در این محوطه وجود دارد.
راه های دسترسی به بقعه
برای اینکه به این محل بروید می توانید در ابتدا بلیط اتوبوس ایوان را به صورت آنلاین از مستر بلیط خریداری کنید و خود را به این شهر ایوان برسانید. پس از آن با وسایل حمل و نقل عمومی به روستای حاجی حاضر بروید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید از همان ابتدا در مسیر این روستا قرار بگیرید.
بازدید از بقعه حاجی حاضر
برای زیارت از این بقعه نیازی نیست هزینه ای بپردازید و در هر روز و ماهی از سال می توانید به این بقعه مراجعه کنید. پس از زیارت این مکان، دیدار از روستا و طبیعت اطراف آن می تواند جذابیت های خاص را داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید