شهرستان حاجی آباد یکی از شهرستان استان هرمزگان به شمار می آید و در قسمت شمال این استان جای گرفته است. مرکز شهرستان حاجی آباد، شهر حاجی آباد نامیده می شود و در فاصله 135 کیلومتری از بندر عباس، مرکز استان، قرار دارد. بیشتر بخش های این شهرستان کوهستانی هستند و کوهای هماک یا فارغان با ارتفاع 3،267 متر و زندان با 993 متر ارتفاع، از کوه های معروف این شهرستان به شمار می روند. رود فصلی شور، که شاخه اصلی رود کُل محسوب می شود و در نهایت به خلیج فارس می ریزد، مهم ترین رود این شهرستان است و در جهت شمالی به جنوبی جریان دارد. حاجی آباد، به سبب قرار گرفتن در مناسب ترین مسیر مواصلاتی میان بندر عباس و نواحی داخلی ایران، از گذشته دارای اهمیت ارتباطی بوده است. پیش از راه سازی جدید، راه های قدیمی بندر عباس به کرمان و بندر عباس به سیرجان و یزد، از دو تنگ در شهرستان حاجی آباد عبور می کرد که به تنگ راه زندان و تنگ راه زاغ شهرت یافته بودند. به سبب همین اهمیتی که منطقه از دیرباز داشته، ساختمان های زیادی در این شهر ساخته شده است، که یکی از آنها قلعه حاجی‌آباد نام دارد.

معرفی قلعه حاجی‌آباد

معرفی قلعه حاجی‌آباد

قلعه ها همیشه و در همه دوره های تاریخی اهمیت به سزایی داشته اند و اکثر آنها برای مقاصد نظامی مورد استفاده قرار می گرفتند. این قلعه های تاریخی و قدیمی امروزه به عنوان یکی از انواع آثار تاریخی شهرت دارند و افراد زیادی مایلند از آنها دیدن کنند. در این بخش از مجله مستر بلیط یکی از این قلعه های تاریخی به نام قلعه حاجی‌آباد به شما معرفی می شود، پس اگر از علاقمندان به این موضوعات هستید حتما ادامه این مطلب را دنبال کنید. قلعه حاجی‌آباد در شهرستان حاجی آباد و در شهری با همین نام قرار دارد که بر اساس اسناد تاریخی نام شهر حاجی آباد بر گرفته از این قلعه است. این قلعه مربوط به دوران ایلخانیان، تیموریان، صفویان است و پس از آن بود که در اطراف قلعه، شهر حاجی آباد را احداث کردند، بنابراین می توان این قلعه را هسته اولیه این شهر دانست. این قلعه یکی از محلات قدیمی شهر را با نام «پای قلعه» تشکیل می دهد. قلعه تاریخی حاجی‌آباد یکی از بهترین آثار باستانی استان هرمزگان به شمار می آید که در قسمت ورودی شهر حاجی آباد و در مجاورت امامزادگان سید محمد و امیرنظام الدین(ع) واقع شده است. قلعه تاریخی حاجی آباد با شماره ۷۲۷۱ در سال ۸۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

ساختار و موقعیت قلعه حاجی آباد

ساختار و موقعیت قلعه حاجی آباد

این قلعه روی صخره ای بلند در قسمت جنوب غربی شهر قرار دارد که ارتفاع آن بین  27 تا 30 متر و طول و عرض آن نیز 80 متر است. این قلعه مانند بسیاری از قلعه هایی که در گذشته ساخته شده اند، دارای برج و بارو است که می توان آنها را از مهم ترین عناصر هر قلعه به شمار آورد. پلان این قلعه به صورت مستطیل شکل و در جهت شرق به غرب کشیده شده است و در حال حاضر تنها چند دیوار و چهار برج نیمه مخروبه از آن باقی مانده است. در گذشته از این برج ها که به صورت مدور و استوانه ای هستند، جهت نگهبانی استفاده می شده است. احتمالا این بنا دارای دو دروازه بوده است، که در قسمت های جنوبی و شمالی قرار داشتند. در ساخت این بنا از خشت، گل و آجر استفاده کرده اند، که این مصالح مخصوص نواحی خشک و بیابانی است. امروزه بخشی از این قلعه را مرمت کرده اند که شامل اجرای دیواره خشتی برج و دیوار جنوبی قلعه، مقاوم سازی پایه سنگی برج جنوبی و تعمیر و مرمت برج شمالی می شود.

اگر می خواهید به شهر حاجی آباد سفر کنید می توانید خرید بلیط اتوبوس را از مستر بلیط به صورت آنلاین انجام دهید و از امتیازاتی، مانند تخفیفات بر روی برخی از بلیط ها، بهره مند شوید.

راه های دسترسی به قلعه

راه های دسترسی به قلعه

این قلعه که در شهر حاجی آباد و در داخل شهر قرار دارد، راه های دسترسی راحتی دارد. اگر قصد دارید از آن دیدن کنید تنها کافی است به قسمت جنوب غربی این شهر بروید. کلیه وسایل نقلیه می توانند شما را به این بخش از شهر برسانند. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید می توانید خودرو خود را در نزدیکی این بنا متوقف کنید سپس به این مکان بروید.

بازدید از قلعه حاجی‌آباد

برای دیدن این بنا نیازی نیست هزینه ای پرداخت کنید و زمانی حدود دو ساعت برای این کار کافی به نظر می رسد. از آنجایی که برای اینکه این بنا را از نزدیک ببینید باید به بالای تپه ای که این قلعه بر روی آن قرار گرفته است، بروید پس حتما از کفش و لباس مناسب استفاده کنید. منظره شهر از داخل قلعه بسیار زیبا و بی نظیر است و می تواند لحظاتی خوش را برای شما به وجود آورد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *