شهرستان بویین و میاندشت در استان اصفهان واقع شده و از تاریخی جذاب برخوردار است. این شهرستان یکی از شهرستان های گرج نشین استان اصفهان محسوب می شود که به وسیله همین اقوام نیز بنا نهاده شده است و زمان تاسیس آن به دوران صفوی و سلطنت شاه عباس اول بر می گردد. درست زمانی که شاه عباس جمعیت زیادی از مردمان گرجستان را به ایران آورد، در این محوطه آنها را جای داد. مرکز این شهرستان، شهر بویین و میاندشت محسوب می شود که از محله های بویین، میاندشت و ششجوان تشکیل شده است. عمده مردم این شهرستان را، گرج زبانان ایران تشکیل می دهند.  این مردمان با گذشت سال های بسیار که از آمدن آنها به این ایران گذشته شده است، دیگر با آداب و رسوم مردم این سرزمین زندگی می کنند و کمتر از رسوم گرجی در آنها دیده می شود. علاوه بر گرجیان، در این منطقه روستاهای ارمنی نشین نیز دیده می شود که آنها نیز از قدمتی طولانی برخوردارند و آثاری از گذشتگان را می توان در آنها مشاهده کرد. یکی از آثار تاریخی – مذهبی به جای مانده از آن دوران ها، کلیسای غوکاس به شمار می رود که در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این کلیسا برای شما صحبت خواهیم کرد.

درباره کلیسای غوکاس

درباره کلیسای غوکاس

روستای زرنه یکی از روستاهای شهرستان بویین و میاندشت از استان اصفهان به شمار می رود که در دهستان ییلاق قرار دارد. فاصله روستا از شهرستان بوئین و میاندشت11کیلومتر و از شهر اصفهان 186 کیلومتر است. زرنه تنها روستا در استان اصفهان محسوب می شود که تمامی ساکنان آن را ارامنه تشکیل می دهند. در ابتدای دوران حکومت صفویه و همزمان با مهاجرت مردمان از کشورهایی نظیر لبنان و عثمانی، بخشی مسیحیان گرجستان و ارمنستان نیز به ایران مهاجرت کردند و در منطقه اصفهان و بوئین فعلی ساکن شدند. در خصوص وجه تسمیه روستا زرنه گفته می شود که از نام کوهی در ارمنستان به اسم بلوران گرفته شده است که ساکنین ارمنی نشین برای این منطقه برگزیدند. اهالی روستا به علت علاقه ای که به کوه بلوران داشتند، نام زرنه را برای محل زندگی خود انتخاب کردند. زرنه از شمال به کرچمبو شمالی، از جنوب به شهر افوس، از شرق به روستای ازناوله و از غرب به روستای هزارجریب محدود می شود. در حال حاضر حدود 10 نفر در این روستا زندگی می کنند که همگی ارمنی هستند و دین مسیحیت دارند. کلیسای قدیمی این روستا که قدمتی 350 ساله دارد از جمله جاذبه های تاریخی این روستا به شمار می رود. این کلیسا هنوز کاربری خود را به عنوان کلیسا حفظ کرده است و مردم روستا مراسم مذهبی خود را در آنجا انجام می دهند.

معماری بنای کلیسا

معماری بنای کلیسا

کلیسا پلانی مستطیل شکل دارد که مساحتش حدودا برابر با 500 متر مربع می شود که 300 متر آن را زیر بنای کلیسا تشکیل می دهد و بر روی دوازده ستون استوار است. این ستون ها هر یک ارتفاعی برابر با 6 متر دارند و جنسشان از چوب است. نمای داخلی کلیسا اندودی از گچ و نمای بیرونی گاهگلی و سقفش با تیرهای چوبی پوشیده شده است. برای ساخت این کلیسا از مصالحی مانند خشت، گل، سنگ و چوب استفاده کرده اند. امروزه ورودی این کلیسا ترمیم شده است و از سنگ هایی به رنگ سیاه برای تزیین آن استفاده کرده اند. درون فضای داخلی کلیسا می توان طاغچه هایی را مشاهده کرد که گرداگرد سالن اصلی قرار دارد، علاوه بر تمام این ها محراب کلیسا هم در این سالن قرار دارد. این سالن دو درب ورودی در دو قسمت شمالی و جنوبی دارد که بیشتر از درب جنوبی وارد سالن می شوند.

راه های دسترسی به کلیسا

راه های دسترسی به کلیسا

این کلیسا در شهرستان بویین و میاندشت قرار دارد و برای همین باید در ابتدا خرید بلیط اتوبوس را از مستر بلیط به صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن انجام دهید و پس از آن به روستا رزنه بروید تا بتوانید این کلیسا را ببنید. اگر با خودرو شخصی سفر می کنید که باید در جاده ای قرار بگیرید که به روستا می رسد.

بازدید از کلیسای غوکاس

برای دیدار از این کلیسا نیازی به پرداخت هزینه نیست و می توانید به صورت رایگان از آن دیدن کنید. پس از دیدار از کلیسا گشت و گذار در روستا می تواند خالی از لطف نباشد و همچنین دیدار از مناظر طبیعی روستا شادی و شادابی خاصی برایتان به وجود می آورد. بهترین فصل سفر به این منطقه بهار و تابستان است ولی زمستان آن با وجود برف زیادی که می بارد زیبایی خاص خودش را دارد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *