امامزاده شاهزاده ابوالقاسم رابر

امامزاده شاهزاده ابوالقاسم رابر

یکی از قدیمی ترین اهداف سفر، سفر به مکان های مذهبی به شمار می رود، این نوع از سفر را می توان از اصلی ترین دلایل سفر افراد دانست. به دلیل اینکه این مدل از سفر در بین افراد زیادی طرفدار دارد با نام گردشگری مذهبی شهرت پیدا کرده است. گردشگری مذهبی یکی از رایج ترین شکل های گردشگری در سراسر جهان به شمار می رود که سابقه آن مربوط با قرون گذشته است و به طورکلی شامل سفرها و بازدیدهایی می شود که اصلی ترین هدف از آن ها تجربه ای مذهبی است. جاذبه های مذهبی، زیارتگاه ها و اماکن مقدس هرساله تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جذب می کنند. طبق گزارش سازمان جهانی گردشگری، هرسال در سراسر جهان 300 – 330 میلیون گردشگر از اماکن مذهبی کلیدی بازدید می کنند. در حال حاضر سفرهای زیارتی و مذهبی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و گردشگری مذهبی رشد و گسترش قابل توجهی یافته است؛ به گونه ای که مذهب یکی از اصلی ترین انگیزه های سفر شناخته می شود. ایران به سبب وجود امامزادگان بی شمار در آن دارای مراکز مذهبی زیادی است که یکی از آنها امامزاده شاهزاده ابوالقاسم رابر در استان کرمان به شمار می رود.

درباره امامزاده شاهزاده ابوالقاسم رابر

درباره امامزاده شاهزاده ابوالقاسم رابر

شهرستان رابر یکی از شهرستان‌های کوهستانی استان کرمان در جنوب شرق ایران به شمار می رود که مرکز این شهرستان شهر رابر است و این شهر تا مرکز استان کرمان ۱۷۵ کیلومتر فاصله دارد. شهر رابر در دامنه جنوبی کوه شاه قرار گرفته و سر چشمه هلیل‌رود از این شهر است. آب و هوای شهر رابر به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه‌های مرتفع و نیز ارتفاع بالا از سطح دریا معتدل و کوهستانی است. در این شهرستان می توانید شاهد تعداد انبوهی از جاذبه های گردشگری باشید که یکی از آنها امامزاده شاهزاده ابوالقاسم رابر نامیده می شود. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ این جاذبه می رویم و اطلاعات جامعی در مورد آن را با اشتراک می گذاریم. بقعه این امامزاده در 6 کیلومتری جنوب شهر رابُر، در خارج از روستای لنگر واقع شده، که به شاهزاده ابوالقاسم مشهور است. گفته می شود که این امامزاده از نوادگان امام موسی کاظم به شمار می رود و نسب ایشان بدین شرح است: «ابوالقاسم علی بن حسین بن ابی جعفر محمّد بن علی بن ابراهیم المجاب بن محمّد العابدین امام موسی الکاظم (علیه السّلام)». در مورد تاریخچه زندگی ایشان اطلاعاتی در دست نیست و تنها برای اولین بار نام وی را علامه نسّابه ابن مهنّا در کتاب خود ذکر نموده و برای او نسلی قایل نشده است. تنها چیزی که مشخص است این است که ایشان در نیمه اول قرن چهارم هجری وفات یافته اند و برادر زاده ای به نام سیدابوالفخر رضا بن حمزة بن حسین موسوی داشته، که در رفسنجان مدفون و به سیّد غریب مشهور است.

ساختار و بنای امامزاده ابوالقاسم

ساختار و بنای امامزاده ابوالقاسم

ساختمان این زیارتگاه پلانی مربعی شکل دارد که ابعاد آن در حدود 18 متر است. ورودی بنا در قسمت شرقی قرار دارد و یک درب دیگر نیز در ضلع جنوبی قرار گرفته است. قبر امامزاده در اتاقی با ابعاد 12 در 12 قرار دارد که چهار سکوی بزرگ با ارتفاع 3 متر در آن دیده می شود. چهار زاویه این اتاق با ایجاد چهار گوشواره به دایره تبدیل شده و در نتیجه گنبد خانه بقعه بر آن قرار گرفته است. شکل این گنبد به صورت عرقچینی با قطر 10 و ارتفاع 12 متر است و نمای داخلی آن را با گچ و نمای بیرونی را با قیر پوشانده اند. دو طاقچه کوچک نیز در دو زاویه جنوبی آن دیده می شود و در وسط بنا ضریحی آهنی با ابعادی برابر با 2 متر طول و 1 متر عرض و ارتفاعی برابر با 1.80 سانتی متر وجود دارد. اگر قصد سفر به این منطقه را دارید می توانید با کمک از مستر بلیط، بلیط سفر خود را تهیه کنید و راهی این منطقه شوید.

راه های دسترسی به امامزاده ابوالقاسم

راه های دسترسی به امامزاده ابوالقاسم

برای رسیدن به این مکان می توانید اقدام به خرید بلیط اتوبوس کنید و خود را به شهر رابر برسانید و سپس از آنجا با وسایل نقلیه عمومی موجود در شهر، به سمت روستا لنگر حرکت کنید. فاصله روستای لنگر از شهر رابر در حدود 6 کیلومتر می شود و اگر با خودرو شخصی به سفر می روید می توانید از جاده بافت کرمان خود را به آنجا برسانید.

بازدید از امامزاده شاهزاده ابوالقاسم رابر

برای زیارت از این مکان نیازی به پرداخت هزینه نیست و به رایگان می توانید به آنجا بروید. از آنجایی که این زیارتگاه در محلی خوش آب و هوا قرار دارد پس از زیارت هم می توانید از طبیعت اطراف آن استفاده کنید و لحظاتی را به دور از هیاهوی شهر بگذرانید.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *