طبیعت گردی یکی از بهترین نوع های سفر به شمار می رود که امروزه در بین افراد علاقمند به سفر بسیار رایج شده است. افراد در این نوع سفر به دل طبیعت می روند و مدت زمانی را در این منطقه به سر می برند. در این مدت فعالیت های گوناگونی را انجام می دهند که از میان آنها می توان دوچرخه سواری، صخره نوردی، ماهیگیری، کمپینگ، رفتینگ و بسیاری دیگر را بیان کرد. زندگی شهری و استرس های روزمره باعث شد که مردم به سمت جاذبه های طبیعی بروند و زمانی را در این نواحی سپری کنند. طبیعت گردی سفری است به مناطق طبیعی نسبتا بکر و دست نخورده با هدف مطالعه، تحسین و لذت بردن از مناظر، جانوران، گیاهان وحشی منطقه و هرگونه آثار فرهنگی گذشته و معاصر که در این مناطق یافت می شود. ایران از جمله کشورهایی به شمار می رود که در آن جاذبه های گردشگری گوناگونی را می توان پیدا کرد. این جاذبه ها در سراسر ایران گسترده شده اند و دیدار از آنها خالی لطف نیست. یکی از این جاذبه ها در شهرستان لالی استان خوزستان قرار دارد و با عنوان دره دوزویل شناخته می شود که در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد آن اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهیم.

معرفی دره دوزویل

معرفی دره دوزویل

شهرستان لالی یکی از مناطقی در استان خوزستان به حساب می آید که از طبیعتی بکر و زیبا برخوردار است. این شهرستان اواخر زمستان و اوایل بهار آب و هوایی خنک و مطبوع دارد و بهترین زمان سفر به آن همین دوران است. شهرستان کوهستانی و زيبای لالی با دشت های سرسبز جايگاه کوچ زمستانی ايلات و عشاير بختياری بوده است و به جهت رويش گل های لاله و شقايق های آتشين آن در فصل بهار به دشت لاله های سرخ شهرت دارد. انواع جاذبه های گردشگری که اقليم و طبيعت منطقه لالی آن را در برمی گيرد شامل جاذبه های طبيعی کوهستان های بختياری زاگرس و قلل، حوضه های آبگير سد گتوند و رود کارون و رودهای سور و …، آبشارهای طبيعی و سازه های آبی تاريخی، چشمه های آب معدنی، وجود غار طبيعی پبده و ديگر ويژگی های طبيعت بختياری است. یکی دیگر از جاذبه های این منطقه دره دوزویل نام دارد که زمان پیدایش آن را به دو میلیون سال پیش تخمین می زنند. دوزویل در اصطلاح محلی و گویش بختیاری به درز و شکاف عمیق در میان کوه‌ ها و دشت‌ ها گفته می ‌شود که معمولاً در اعماق و ژرفای آن ‌ها آبی نیز جاری باشد. این دره، که عمق بسیار زیادی دارد، در دوره ای از تاریخ محل عبور و مرور عشایر بوده است.

ساختار و طبیعت دره

ساختار و طبیعت دره

این دره که از صخره های سخت و بزرگ تشکیل شده است، طولی برابر با 32 کیلومتر دارد. این دره به علت طول و عمقی که دارد صحنه ای خوف آور و در عین حال هیجان انگیز را به وجود آورده است. در این دره، رودخانه سور در منطقه دیدنی و تفریحی چم‌ سور جریان دارد که پس از عبور از تنگ تالوک و ایجاد دریاچه ‌ای پهن در این تنگه به سد شهیون می ‌ریزد. اگر در ته دره قرار بگیرید چیزی نمی بینید و تنها می توانید نقطه ای از آسمان که در دور دست قرار دارد را ببینید. در برخی نقاط دره به قدری تنگ می شود که به سختی می توان از آن رد شد، بنابراین برای دیدن این دره باید در مسیر آب قرار گرفت که آن هم تنها اندکی می توان پیش رفت. در طول این دره می توانید سه پل را مشاهده کنید که به زمان های مختلف از جمله ساسانی، پهلوی و دوران معاصر متعلق است. مشهور ترین آنها پلی فلزی است که با نام «جه جه» شهرت دارد و قدمت آن به زمان پهلوی بر می گردد. در دورانی که آب در این دره بالا می آید، منظره ای که ایجاد می شود ترسناک تر از همیشه است.

راه های دسترسی به دره

راه های دسترسی به دره

برای رفتن به این ناحیه می توانید در ابتدا خرید بلیط اتوبوس را از مستر بلیط به صورت آنلاین انجام دهید و پس از آن با خودروهای حمل و نقل عمومی به این منطقه بروید. ولی پیشنهاد می کنیم برای رفتن به این مکان از خودرو شخصی استفاده کنید و خود را به این مکان برسانید. این ناحیه در کنار جاده لالی به شهرکرد واقع شده است پس باید در این جاده قرار بگیرید.

بازدید از دره دوزویل

برای دیدار از این محوطه نیازی به پرداخت هزینه نیست و می توانید بدون اینکه هزینه ای را برای موضوع بپردازید می توانید به این منطقه بروید. ولی در خاطر داشته باشید که در این محل هیچ گونه امکانات رفاهی وجود ندارد و زمانی که به این محل می روید کلیه وسایل مورد نیازتان را به خود ببرید. در ضمن اگر می خواهید از صخره های این دره به پایین بروید حتما از وسایل و تجهیزات مناسب برای اینکار استفاده کنید و بدون تجهیزات و راهنما به هیچ وجه این کار را انجام ندهید. زباله های خود را طبیعت باقی نگذارید زیرا به محیط زیست اطراف آسیب می رساند و باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و حتی مرگ جانداران آن می شود.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *