کاخ چهلستون اصفهان

کاخ چهلستون اصفهان کجاست؟ معرفی + راه‌های دسترسی

کاخ چهلستون اصفهان یکی از آثار باشکوه و تاریخی دوره صفوی در شهر اصفهان است. این کاخ که به معنای واقعی کلمه “چهل ستون” نام دارد، در واقع دارای بیست ستون چوبی است که انعکاس آنها در آب حوض جلوی کاخ، تعداد ستون‌ها را به چهل می‌رساند. ساخت این بنای زیبا در زمان شاه عباس اول آغاز و در زمان شاه عباس دوم تکمیل شد. کاخ چهلستون به عنوان یک مکان تشریفاتی و پذیرایی از میهمانان ویژه استفاده می‌شده است. این کاخ در باغی وسیع و سرسبز قرار گرفته که خود نمونه‌ای بارز از هنر باغ‌سازی ایرانی به شمار می‌رود. کاخ چهلستون اصفهان به عنوان یکی از میراث‌های فرهنگی و تاریخی ایران، در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و همچنان یکی از مقاصد گردشگری مهم شهر اصفهان به شمار می‌رود. در ادامه برای آشنایی بیشتر با این بنا با ما همراه باشید.

شرایط بازدید کاخ چهلستون اصفهان                           

این مجموعه همه روزه به غیر از روزهای تعطیل سال و ایام سوگواری پذیرای بازدید کنندگان گرامی است. ساعات کار آن از 9 صبح الی 17 بعد ظهر است. علاقمندان به بازدید از کاخ موزه چهلستون باید هزینه ای بابت بلیط بپزدارند که تعرفه آن برای اتباع ایرانی و غیر ایرانی متفاوت است. کاخ موزه چهلستون یکی از زیبا ترین بناهای تاریخی اصفهان است که به شما پیشنهاد می کنیم در سفر به اصفهان حتما از آن بازدید نمایید.

خرید بلیط اتوبوس اصفهان

آدرس و نحوه دسترسی به کاخ چهلستون اصفهان

کاخ چهلستون در میدان امام حسین اصفهان خیابان استانداری واقع شده است و دسترسی به آن به راحتی با استفاده از خودرو شخصی یا وسایل حمل و نقل عمومی امکان پذیر است.

اگر با خرید بلیط اتوبوس اصفهان یا سایروسایل نقلیه عمومی یا شخصی به اصفهان سفر کرده اید و می خواهید به بازدید از این موزه بروید کافی است که تصمیم بگیرید با مترو می خواهید به کاخ بروید یا با اتوبوس و تاکسی.

برای رسیدن به کاخ چهلستون با استفاده از مترو باید در ایستگاه میدان امام حسین خیابان چهار باغ از مترو پیاده شوید و مسافتی را نیز پیاده طی کنید تا به باغ چهلستون در شرق خیابان چهار باغ برسید. برای استفاده از اتوبوس هم کافی است در ایستگاه شهرداری خیابان باغ گلدسته پیاده شوید و مسیری را پیاده طی کنید تا به باغ چهلستون برسید.

همچنین افرادی که می‌خواهند با استفاده از خودرو شخصی به بازدید از این بنا بروند می توانند خودرو خود را در یکی از پارکینگ هایی که در نزدیک مجموعه احداث شده است پارک نمایید.

هتل های نزدیک به کاخ چهلستون اصفهان

یکی از جاذبه‌های برجسته این شهر، کاخ چهلستون است که با معماری خیره‌کننده و تزئینات باشکوه، هر ساله هزاران بازدیدکننده را به خود جذب می‌کند. برای گردشگرانی که قصد دارند از این اثر تاریخی بازدید کنند و در عین حال اقامتی راحت و لذت‌بخش در نزدیکی آن داشته باشند، هتل‌های متنوع و با کیفیتی در اطراف کاخ چهلستون وجود دارد. این هتل‌ها با ارائه امکانات مدرن و خدمات مطلوب، تجربه‌ای خاطره‌انگیز از سفر به اصفهان را برای مسافران فراهم می‌کنند. در ادامه به معرفی برخی از این هتل‌ها و ویژگی‌های برجسته آنها خواهیم پرداخت تا بتوانید بهترین گزینه را برای اقامت خود انتخاب کنید.

1. هتل شیخ بهایی اصفهان

هتل شیخ بهایی یکی از هتل‌های معروف و مشهور شهر اصفهان است که در قلب بافت تاریخی این شهر قرار دارد. این هتل در یک بنای تاریخی قرار گرفته و از معماری سنتی ایرانی برخوردار است. موقعیت مکانی عالی در نزدیکی میدان نقش جهان و سایر جاذبه‌های تاریخی اصفهان مثل چهلستون باعث محبوبیت بالای این هتل شده است. ساختمان اصلی هتل در قالب یک خانه تاریخی با معماری سنتی ایرانی است و  اتاق‌های مجهز با امکانات رفاهی مدرن دارد. رستوران سنتی با منوی غذاهای محلی و ایرانی، حیاط داخلی زیبا با آبنما و فضای آرام‌بخش و امکانات رفاهی مانند استخر، سالن ورزشی و سالن ماساژ برخی از مزایای این هتل است.

هتل شیخ بهایی اصفهان به دلیل موقعیت ممتاز و معماری سنتی خود، یکی از مقاصد محبوب گردشگران داخلی و خارجی برای اقامت در اصفهان است. اگر به دنبال تجربه اقامتی در بافت تاریخی شهر اصفهان هستید، هتل شیخ بهایی گزینه مناسبی برای شماست.

2. هتل جام فیروزه اصفهان

هتل جام فیروزه یکی از هتل‌های مشهور و لوکس شهر اصفهان است که در نزدیکی میدان نقش جهان قرار دارد. این هتل با معماری سنتی ایرانی و امکانات مدرن، یکی از گزینه‌های محبوب گردشگران برای اقامت در اصفهان است. از ویژگی‌های هتل جام فیروزه باید به موقعیت عالی در نزدیکی جاذبه‌های تاریخی اصفهان مانند میدان نقش جهان، اتاق‌های مجهز با امکانات رفاهی مدرن مانند تلویزیون، اینترنت، سیستم تهویه، پارکینگ اختصاصی برای مهمانان و موارد دیگر اشاره کرد.

هتل جام فیروزه با ترکیب معماری سنتی و امکانات مدرن، محیطی دلنشین و آرام‌بخش برای اقامت در اصفهان فراهم می‌کند. اگر به دنبال اقامتی لوکس و با کیفیت در این شهر تاریخی هستید، هتل جام فیروزه گزینه مناسبی برای شماست.

3. هتل آپارتمان هشت بهشت اصفهان

هتل آپارتمان هشت بهشت یکی از گزینه‌های محبوب اقامتی در شهر اصفهان است. این هتل در موقعیت مکانی مناسبی قرار دارد و به راحتی می‌توان به جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهر دسترسی داشت. ساختمان هتل با معماری سنتی ایرانی طراحی شده و امکانات رفاهی مدرنی مانند آشپزخانه مجهز، سالن پذیرایی، اتاق‌های مجلل و سرویس‌های بهداشتی کامل را در اختیار مهمانان قرار می‌دهد. هتل آپارتمان هشت بهشت با ارائه خدمات با کیفیت و محیطی آرام و دلنشین، گزینه مناسبی برای اقامت در اصفهان به ویژه برای خانواده‌ها و گروه‌های بزرگ است.

رزرو هتل های اصفهان

تاریخچه کاخ چهلستون اصفهان

کاخ چهلستون یکی از باشکوه‌ترین کاخ‌ های اصفهان است که بنای آن آمیخته‌ای از رنگ، هنر، و معماری است. قدمت این کاخ به دوران حکومت صفویه و زمان شاه عباس اول و شاه عباس دوم باز می‌گردد. این بنا در میان باغ سلطنتی بسیار زیبا و سرسبزی واقع شده است و به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد، در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است. این عمارت باشکوه در حال حاضر تحت عنوان موزه چهلستون فعالیت می‌کند و علاقه‌مندان برای بازدید از آن باید بلیط تهیه نمایند.

بنای چهلستون که گنجینه‌ای از تاریخ و فرهنگ ایران است، به عنوان یکی از آثار باستانی اصفهان دارای اهمیت ویژه‌ای می‌باشد و بر همین اساس در سال ۱۳۱۰ نام آن به لیست آثار ملی ایران افزوده شد. پس از آن، این بنا شهرت جهانی یافت و مورد توجه باستان‌شناسان، پژوهشگران و معماران بسیاری قرار گرفت و در سال ۲۰۱۱ نیز جزو ۹ باغ جهانی که نام آنها در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است قرار گرفت. در ادامه، تاریخچه ساخت این کاخ زیبا را در دوره‌های تاریخی مختلف مورد بررسی قرار می‌دهیم.

کاخ چهلستون اصفهان

دوره حکومت شاه عباس کبیر

در دوران صفویه اصفهان به عنوان پایتخت کشور انتخاب شد وساختمان ها و بناهای بسیاری در آن بنا گردید. از جمله این بناها که در زمان شاه عباس اول ساخته شد کاخ چهلستون بود. در آن زمان شاه عباس اول از کاخ عالی قاپو برای سلطنت و انجام کارهای رسمی خود استفاده می‌کرد. اما به فضایی دیگر جهت استراحت به دور از مشکلات سلطنت و کشور داری نیاز داشت. همین مسئله موجب شد که دستور دهد عمارت کوچکی در داخل بخشی از باغ جهان نما بسازند. این عمارت به شکل کلاه فرنگی بود که اتاق هایی به بلندی 12 متر داشت.

اگر چه قرار بود این عمارت صرفا برای استراحت شاه باشد اما پس از مدتی از آن به منظور برگزاری جشن ها و مهمانی های کوچک و بزرگ سلطنتی و پذیرایی از سران و مقامات داخلی و خارجی به کار می‌رفت. به طوری که گروهی از مورخان ذکر کرده اند که شاه عباس اول جشن نوروز بیست و سومین سال سلطنت خود را در عمارت چهلستون برگزار نمود. بنابراین کاخ چهلستون در زمان شاه عباس اول از جایگاه ویژه ای برخوردار بود.

این کاخ به نحوی طراحی شده بود که با استفاده از تونل هایی به کاخ های عالی قاپو و هشت بهشت متصل می‌شد و باغ چهلستون که این عمارت در میان آن واقع شده بود نیز دارای راه ارتباطی با میدان نقش جهان و باغ های اطراف خیابان چهار باغ بود.

دوره حکومت شاه عباس کبیر

دوره شاه عباس دوم

در این دوره از تاریخ که مصادف با تاجگذاری شاه عباس دوم بود، کاربری کاخ چهلستون تغییر و توسعه یافت. برای این منظور، از برترین و معروف‌ترین معماران، مهندسان، و هنرمندان آن زمان که دارای ذوق و مهارت خاصی در کار خود بودند، استفاده شد تا در نهایت بنایی بسیار باشکوه و فوق‌العاده زیبا ایجاد گردد.

شاه عباس دوم دستور داد برای تمامی قسمت‌های عمارت، از جمله ایوان‌های درونی و بیرونی، از زیباترین آینه‌کاری‌ها و تزئینات استفاده شود. همچنین، افزایش تعداد اتاق‌ها، تالارها و … از دیگر اقداماتی بود که بر روی کاخ چهلستون انجام شد. به عنوان مثال، تالار هجده ستون، تالار آینه، ایوان‌های طرفین سرای پادشاهی و … به همراه کاشی‌کاری‌ها و آینه‌کاری‌هایی که بر روی سقف‌ها و دیوارهای تالار انجام می‌شد، از جمله این اقدامات بودند.

در واقع، می‌توان گفت این کاخ با تزئینات شیک و بی‌نظیری که بر روی آن انجام شده است، از نخستین بناهای مجلل و سلطنتی محسوب می‌شد. کاخ چهلستون پس از تغییرات فراوان در سال ۱۰۵۶ هجری قمری، طی مراسم باشکوهی با حضور شاه عباس دوم و سفرای داخلی و خارجی افتتاح گردید. با افتتاح کاخ چهلستون، شاه عباس دوم تمامی ملاقات‌ها و مهمانی‌های خود را در این کاخ برگزار می‌کرد.

این کاخ در طی حکومت سایر شاهان صفوی نیز از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود و از مهم‌ترین ساختمان‌های حکومتی و سلطنتی آن زمان محسوب می‌شد. اما متاسفانه در دوازدهمین سال سلطنت شاه سلطان حسین، طی حادثه‌ای دچار آتش‌سوزی شد.

کاخ چهلستون در دوره حکومت قاجار

نوشته ها و آثار مورخان حاکی از آن است که در دوران قاجار کاخ چهلستون تغییر چندانی نداشته و به همان حالت قبلی خود بوده است اما در زمان سلطنت ظل السلطان فرزند ناصر الدین شاه آسیب های فراوانی به کاخ وارد شده و حوض مرمرین و جوهای سنگی باغ نیز پر شده و دیگر همانند گذشته دارای مجارای عبور آب نبودند.

متاسفانه در اواخر حکومت قاجار به بناهای صفویه به ویژه کاخ چهلستون و عالی قاپو کمتر توجه می‌شد و این بناها به شدت مورد تخریب قرار گرفته بودند. همین مسئله موجب شد که تزئینات و نقاشی ها و درهای خاتم کاخ صدمات بسیاری ببینند و از طرفی استفاده از رنگ روغن جهت بازسازی مجدد رنگ و نقش دیوارها موجب شد که نقاشی های بی نظیر کاخ به طور کامل جدا شده و از بین بروند.

بی توجهی به کاخ چهلستون در اواخر قاجاریه به حدی ادامه داشت که شیخ جابر انصاری معتقد است تمامی آینه کاری های بزرگ و با شکوه، تابلوهای گران قیمت، درهای خاتم و بسیاری دیگر از اشیا قیمتی کاخ به تهران فرستاده شدند. علاوه بر این فرش های نفیس و دو رو بافت کاخ نیز کاملا تخریب شده و از بین رفتند و در مجموع از آن عمارت با شکوه و سلطنتی خرابه ای بیشتر باقی نماند.

کاخ چهلستون در دوره پهلوی

در دوره پهلوی یک موسسه باستان شناسی ایتالیایی را انتخاب نمودند که کاخ چهلستون را بر اساس عکس هایی که از آن وجود داشت مجددا مورد بازسازی و مرمت قرار دهد و تمامی نقش و نگارها و آینه کارهای کاخ را همانند گذشته ایجاد نماید. با تعمیرات صورت گرفته و احیا باغ و عمارت چهلستون این بنای با شکوه به موزه تغییر کاربری داد و از آن به منظور در معرض دید قراردادن مهم ترین آثار دوره های مختلف تاریخ استفاده می کردند.

علت نام گذاری کاخ چهلستون اصفهان چیست؟

این کاخ سلطنتی در واقع دارای 20 ستون استوار است اما استخر بزرگی که مقابل آن قرار دارد سبب شده که این ستون ها کاملا در آب استخر انعکاس یابند، از این رو محققان بسیاری معتقد هستند این موضوع وجه تسمیه کاخ است.

برخی دیگر نیز جایگاه ویژه عدد 40 در ادب فارسی که نشان دهنده تعدد و کثرت است را دلیل نامگذاری این بنا به چهلستون می‌دانند. کاخ چهلستون و باغ زیبایی که در آن واقع شده است شاهکار معماری ایرانی است و از قسمت های متعددی تشکیل شده  که تزئینات و آینه کاری های هر بخش آن در نوع خود بی نظیر هستند که در ادامه به طور کامل به شرح آن می پردازیم.

موزه چهلستون اصفهان

معماری کاخ چهلستون

سبک معماری به کار رفته در این کاخ آمیخته ای از هنر معماری ایرانی، فرنگی و چینی است. این بنا دارای ایوان بزرگی به طول 38 متر، ارتفاع 14 متر و عرض 17 متر می باشد. این ایوان در ضلع شرقی عمارت واقع شده است و همچنین جنس ستون ها هشت ضلعی ایوان از چوب کاج و چنار است. چهار ستون میانی این کاخ بر روی چهار شیر سنگی قرار گرفته و نمایی فوق العاده زیبا به آن بخشیده است.

قسمت های مختلف مجموعه چهلستون

اگر بلیط هوایپما اصفهان، قطار یا اتوبوس را رزرو نموده اید و قصد دارید سفری چند روزه به این شهر باستانی جهت بازدید از بناهای گردشگری آن به ویژه کاخ چهلستون داشته باشید بهتر است پیش از سفر اطلاعات خود را در رابطه با این بناها افزایش دهید تا بازدید از آن ها برایتان لذت بخش تر باشد. مجموعه چهلستون از مهم ترین و اصلی ترین جاذبه های گردشگری اصفهان محسوب می‌گردد که از بخش های زیر تشکیل شده است.

1- باغ موزه چهلستون

این باغ قدیمی باشکوه دارای سه ورودی می باشد که ورودی اصلی آن در قسمت شرقی قرار دارد. با ورود از این در به فضای باغ و طی مسافتی کوتاه عمارت اصلی باغ و استخر بسیا زیبا و بزرگی که در روبروی آن قرار دارد را مشاهده خواهید نمود.

این استخر بزرگ در جهت شرقی غربی کشیده شده و در محور اصلی باغ قرار دارد. در اطراف این محور اصلی درختانی کاشته شده اند که کاملا مسیر رسیدن به کاخ چهلستون را مشخص کرده اند. باغ چهلستون در گذشته خیلی وسیع تر از باغ کنونی بود اما متاسفانه  در طی دهه های مختلف به علت تخریب وحوادث گوناگون بخش قابل توجهی از آن از بین رفت.

2- استخر

یکی از مهم ترین بخش های مجموعه چهلستون علاوه بر کاخ چهلستون استخر بزرگی است که در محوطه باغ قرار دارد. این استخر در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد و از دو بخش تشکیل شده است. بخشی از استخر در قسمت جلویی کاخ و بخش دیگر در قسمت پشت کاخ است.

این استخر زیبایی و طراوت خاصی به باغ چهلستون بخشیده است و ابعاد آن به گونه ای است که تصویر کاخ کاملا در آن منعکس می گردد. علاوه بر این تیرگی که در کف استخر وجود دارد سبب شده عمق آب بیشتر از حالت واقعی نمایش داده شود. استخر مقابل عمارت دارای 16 متر عرض و 108 متر طول می باشد.

3- ساختمان کاخ

کاخ چهلستون دارای ایوان بزرگی است که از دو قسمت تشکیل شده، یک قسمت آن بر روی 18 ستون چوبی قرار گرفته که 4 ستون میانی آن بر روی 4 شیر سنگی قرار دارد. معماری ها و کنده کاری های روی این شیرهای سنگی به نحوی انجام شده است که در نگاه اول  دو شیر شبیه سر یک انسان هستند. از دهان این چهار شیر آب فوران می کند و در نهایت به حوضچه مرمری تالار می ریزد.

4- تالار آیینه کاخ چهلستون

قسمت دیگر ایوان دارای ارتفاع بیشتری است و بر روی دو ستون واقع شده است و این بخش تشکیل دهنده سر در ورودی ایوان است که به تالار آیینه شهرت دارد. تمامی بخش ها و دیوارهای این ایوان با استفاده از آیینه کاری های فوق العاده زیبا در کنار آیینه های بسیار بزرگ  قدی پوشیده شده است که این تالار آینه ای نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

برای سقف تالار نیز از قاب های چوبی که دارای اشکال گوناگونی هستند استفاده شده که تصویر حوض مرمرین میان ایوان در سقف به خوبی پیدا است. این ایوان از لحاظ قرینه سازی کاملا مشابه ایوان عالی قاپو است.

5- شاه نشین

قسمت شاه نشین در پشت در تالار آینه قرار گرفته و فضای کوچکی است که نسبت به تالار در سطح بالاتری قرار دارد. در سقف بخش شاه نشین از آینه کاری های بسیار ریزی استفاده شده که نمای زیبایی به این قسمت بخشیده است. شاه نشین دارای ابعاد 7* 5.5 متر است.

6- تالار اصلی کاخ

تالار اصلی یا همان تالار اشرف زیبا ترین بخش  کاخ چهلستون است که طرح و نقش های بسیار ماهرانه و زیبایی در آن به کار برده اند. در هنگام ورود به این تالار اولین چیزی که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند، تابلوهای رنگ روغنی هستند که بر روی دیوار خود نمایی می کنند.

علاوه بر این گنبدهای پوشیده از زر و نقوش بی نظیر نیز به نوبه خود تاثیر گذار و خیره کننده هستند. برای تزئین تالار مرکزی کاخ از نقاشی های بی نظیری که بیانگر مهم ترین وقایع تاریخی  دوره های مختلف هستند استفاده شده است.

به عبارتی می توان وجود طرح های طلایی، لچکی های رنگارنگ، تزئینات فریبنده این بنا را به یکی از شاهکارهای هنری آن زمان تبدیل نموده است. این تالار که امروزه محل موزه چهلستون است در زمان شاهان صفوی از آن برای برگزاری جشن ها و مراسمات با شکوه استفاده می کردند.

7- ایوان ستون دار جنوبی

برای تزئیین این ایوان از نقاشی های زیبایی که مربوط به اواخر دوره صفویه هستند استفاده شده و نمای خاصی به آن بخشیده است. ایوان ستون دار جنوبی در بخش انتهای کاخ چهلستون واقع شده است.

نقاشی های کاخ چهلستون

در تالار اصلی کاخ چهلستون، شش نقاشی دیواری وجود دارد. دو نقاشی از این مجموعه مربوط به دوران قاجار بوده و نبرد شاه اسماعیل اول با ازبکان و همچنین پذیرایی شاه عباس اول، دوم و شاه طهماسب از همایون هندی و امرای ترکستان را به تصویر می‌کشند. دو نقاشی دیگر نیز در ورودی تالار و مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند و به جنگ کرنال در زمان نادرشاه افشار و جنگ چالدران در دوران شاه اسماعیل اول می‌پردازند.

در تالار اصلی اتاق‌هایی نیز وجود دارد که امروزه محل برگزاری نمایشگاه‌های فصلی هستند. این اتاق‌ها نیز با نقاشی‌های زیبایی تزئین شده‌اند که برخی از آن‌ها به قدری خاص و چشم‌نواز هستند که به عنوان شاهکار نقاشی شناخته می‌شوند. همانطور که اشاره شد، تمام بخش‌های کاخ، از جمله دیوارها و نقاشی‌ها، در زمان حکومت ظل‌السلطان با گچ پوشیده شده بودند. تلاش‌های تیم باستان‌شناسی به مرمت دقیق این نقاشی‌ها و نمایان شدن دوباره آن‌ها منجر شد.

وجود تزئینات طلاکاری شده در تالار پادشاهی و دیگر تالارها و همچنین تابلوهای نقاشی بی‌نظیر و خیره‌کننده از جمله زیبایی‌هایی است که در بازدید از این تالار نظر تماشاچیان را به خود جلب می‌کند.

ترکیب نقوش روی دیوارهای کاخ، کاشی‌کاری‌ها و قالب‌بندی‌های روی سقف تالار به حدی زیبا و خاص هستند که از کاخ چهلستون به عنوان یکی از برترین نمونه‌های معماری دوران صفویه یاد می‌کنند.

تابلوهای موجود در تالار اصلی کاخ چهلستون اصفهان

تالار اصلی کاخ چهلستون اصفهان، نگین معماری دوران صفویه، میزبان گنجینه‌ای از نقاشی‌های دیواری است که هر کدام دریچه‌ای به سوی تاریخ، فرهنگ و هنر ایران می‌گشایند. این نقاشی‌ها که در دو بخش مجزا بر روی دیوارهای تالار نقش بسته‌اند، روایتگر داستان‌های حماسی، وقایع تاریخی و ملاقات‌های باشکوه پادشاهان ایرانی هستند. در ادامه با تابلوهای نقاشی در این کاخ آشنا شوید.

نقاشی های کاخ چهلستون اصفهان

تابلوی اول ( نقاشی مجلس بزم شاه عباس کبیر و ولی محمد خان)

این تابلو نخستین تابلویی است که در ورود به تالار با آن مواجه خواهید شد و در آن جشن شاه عباس اول در پذیرایی ولی محمد خان شاه ترکستان به تصویر کشیده شده است. می‌توان گفت این نقاشی زیباترین نقاشی است که از شاه عباس اول و همراهان او کشیده شده است. در این تصویر علاوه بر شاه عباس سرداران او و حتی نوازندگان موسیقی نیز به زیبایی به تصویر کشیده شده اند.

تابلوی دوم (صحنه جنگ شاه اسماعیل اول با عثمانیان در چالدران)

این تابلو که بعد از دوران صفویه بر روی دیوار کاخ کشیده شده صحنه ای از جنگ شاه اسماعیل اول با عثمانیان در دشت چالدران را به تصویر می کشد. در این نبرد ایرانی ها شکست بسیار سختی در برابر عثمان ها داشتند. تابلو مورد نظر اثری از نگارگر معروف قرن دوازدهم که فردی به نام محمد صادق است می باشد. این شخص مهارت فوق العاده ای در استفاد از رنگ و روغن و خلق آثار با شکوه داشت.

تابلوی سوم (پذیرایی شاه طهماسب اول از همایون شاه هندوستان)

در این تابلو بخشی از پذیرایی شاه طهماسب اول از همایون شاه هندوستان به تصویر کشیده شده است و دارای ابعاد شش در چهار متر است. در واقع این تابلو به روابط قدیمی و طولانی بین هند و ایران اشاره دارد. در این نقاشی از رنگ های کاملا طبیعی استفاده شده و سبک آن مینیاتور است. نقاش این تابلو تمامی جزئیات از جمله نوع لباس ها، کلاه، سازها، زیورآلات و … را به خوبی نمایش داده است.

تابلوی چهارم ( جنگ شاه اسماعیل اول با ازبکان)

در این تابلو صحنه هایی از جنگ طاهر آباد درمرو به تصویر کشیده شده و در سبک مینیاتور است. رنگ هایی که در نقاشی این تابلو استفاده شده است غالبا دارای رنگ روشن هستند و همه چیز به طبیعی ترین و زیبا ترین حالت ممکن  نمایش داده شده اند. از صحنه های این تابلو می توان به شاه اسماعیل که بر اسب سفیدی سوار شده و لباس زرد به تن دارد و پادشاه ازبکان که سوار بر اسبی قهوه ای می باشد اشاره نمود. علاوه بر این با تماشای این تابلو می توانید فرار سپاه ازبک و به اسارت گرفتن آن ها توسط ایرانیان را مشاهده کنید.

تابلوی پنجم (نبرد کرنال)

این تابلو نبرد کرنال و صحنه جنگ نادرشاه با محمد شاه گورکانی هندو را نشان می دهد و نگارگر آن فردی به نام آقا صادق است که پس از عصر صفوی آن را بر روی دیوار عمارت نقاشی نموده است.

تابلوی ششم (مهمانی شاه عباس دوم به افتخار ندر محمد خان شاه ترکستان)

تابلوی ششم نیز صحنه هایی از مهمانی شاه عباس دوم به افتخار ندر محمد خان فرمانروای ترکستان را برای باز پس گرفتن مجدد سلطنتش به کمک شاه ایران را به تصویر می کشد.

بازدید از کاخ موزه چهلستون با مِستربلیط

این موزه که به نام باغ موزه چهلستون یا کاخ موزه چهلستون مشهور است در آن آثار ارزشمندی از کتب و دست نوشته های قدیمی اصفهان و اشیا گران بها کاخ چهلستون در آن نگهداری می شود. از جمله آثار موجود در این موزه می توان به نگارگری، ظروف تزئینی، ظروف چینی سفید و آبی، نسخ خطی قرن 4 هجری، درهای خاتم کاری و منبت کاری شده، قالیچه های قدیمی با طرح محرابی و … اشاره نمود. اگر به اصفهان سفر کردید حتما سری به این جاذبه مهم بزنید. اگر هم قبلا از کاخ چهلستون اصفهان بازدید کردید، از تجربیات خود برای ما بنویسید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *