برکه های باران نام ۵ آب انباری است که در گذشته برای تامین آب شهر و آب مورد نیاز مسافران و کاروان ها مورد استفاده قرار می گرفته اند. این مکان تاریخی به علت قدمت کهن و معماری ویژه ای که دارد، از اهمیت فراوانی برخوردار است. معماری جذاب برکه های باران و مصالح به کار رفته در آن، مانند دیگر آب انبارهای شهر بندرعباس ارزش بالایی دارد و از آن جایی که در گذشته این محل برای تفریح فرح پهلوی بوده و در این مکان اشیای قیمتی بسیار زیادی نیز وجود داشته است. اما سال ها پیش به علت ناپدید شدن چندین اشیای قیمتی در این مجموعه، دور تا دور ۳ برکه داخل موزه را حصار کشیده اند و افراد با خرید بلیط هواپیما بندرعباس می توانند از آن ها بازدید کنند.
تاریخچه
همان طور که می دانید شهر پر جاذبه بندرعباس آب و هوایی نسبتا گرم دارد و در گذشته به علت خشک سالی های طولانی، مردم مجبور به ساخت آب های متعدد می شدند و در حال حاضر بیش از ۲ هزار آب انبار در این شهر وجود دارد. اما به جرعت می توان گفت که برکه های باران بندرعباس، از تمام آب انبار های شهر با ارزش تر و زیبا تر هستند. همچنین قدمت و تاریخچه این مجموعه تاریخی به دوران صفوی بر می گردد و در خرداد سال ۱۳۵۴ در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
این مجموعه تاریخی در بندرعباس از ۴ دهنه مختلف شکل یافته است که در داخل آن می توانید یک بنای گنبدی به همراه ۵ آب انبار مختلف را مشاهده کنید. از این ۵ آب انبار، ۳ آب انبار در فضای موزه قرار گرفته است و ۲ برکه دیگر خارج از این مکان قرار دارند. در بین این ۵ برکه، یکی از آن ها به شکل آمفی تئاتر است و افراد می توانند با خرید بلیط های سفر خود از سایت معتبر مستر بلیط به دیدن آن بروند. مصالح اصلی به کار رفته در این آب انبار ها سنگ مرجان و ملات ساروج است که مقاومت بالایی دارند. این آب انبار زیبا دارای سقف قوسی شکل است که زیر هر یک از آن ها، سکو هایی چوبی برای نشستن وجود دارد. حدود چند متر آن طرف تر از سقف های قوسی شکل این بنا، دیواره ای قرار دارد که کمی خراب شده است. در گذشته داخل این برکه های باران، دستگاه تصفیه هوا وجود داشته است که با استفاده از آب درون برکه، محوطه آب انبار را خنک می کرده اند. پلان برکه های باران نیز به ۳ شکل مستطیلی، طولی و دایره ای با سقف گنبدی به شکل صلیبی ساخته شده اند. همچنین در قسمتی از این مجموعه تاریخی باشکوه، یک چاه، چند صندلی و درخت های نخل قرار گرفته است که فضایی دلنشین را ایجاد کرده اند و افراد می توانند به راحتی در آن جا بنشینند و از تماشای مناظر لذت ببرند.
شرایط بازدید
بازدید از این مجموعه تاریخی دارای شرایط خاصی نیست و شما می توانید هر ساعتی که بخواهید به آن جا بروید. اما توجه داشته باشید که ورود عموم به داخل آب انبار ممکن نیست، زیرا ورودی آن مسدود شده است و با حصاری فلزی تمام پنجره های را بسته اند.
آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف
برکه های باران در خیابان ۲۲ بهمن شهر بندرعباس قرار گرفته اند و از موقعیت مکانی عالی برخوردار است، از این رو دسترسی به آن چندان کار دشواری نیست. این جاذبه تاریخی، دسترسی بسیار خوبی به وسایل حمل و نقل دارد و افراد می توانند با استفاده از اتوبوس، تاکسی و کمی پیاده روی خود را به آن جا برسانند و از تماشای این هنر بی نظیر لذت ببرند. ممنون از این که تا انتهای مجله مستر بلیط همراه ما بودید.
دیدگاهتان را بنویسید