انار یکی از شهرستان های استان کرمان است که مانند بسیاری از دیگر شهرهای ایران دارای قدمتی بالاست. این شهر از جمله شهرستان های استان کرمان به شمار می آید که قابلیت تاریخی بسیاری برای جذب گردشگر دارد و این موضوع از آثار تاریخی بسیار آن سرچشمه می گیرد. شهرستان انار در موقعیت دشتی بوده و دارای اقلیم گرم و خشک است که مجموع این شرایط، زمینه را برای رشد و توسعه کشاورزی در منطقه فراهم آورده است. به گونه ای که باعث شده که این منطقه به یکی از بزرگ ترین مناطق و قطب تولید پسته در کشور بدل شود و یک چهارم پسته کرمان را تولید کند. این شهرستان علاوه بر اینکه از نظر تولید پسته جایگاه خوبی دارد بلکه آثار گردشگری و به خصوص تاریخی گوناگونی دارد که می تواند این شهر را به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل کند. این منطقه از شمال و شمال غربی به مرکز شهرستان و از شرق به ارتفاعات بدبخت کوه و از جنوب به شهرستان رفسنجان و از غرب و جنوب غربی به ارتفاعات شهر بابک منتهی می شود. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از آثار تاریخی این شهر یعنی ارگ انار توضیحاتی را برای شما ارائه می دهد.

معرفی ارگ انار

معرفی ارگ انار

قلعه های تاریخی که امروزه به یکی از جاذبه های گردشگری تبدیل شده اند روزگاری برای اهداف مختلفی ساخته می شدند. البته اکثر آنها در جهت حفاطت ساخته می شدند. قلعه ها ئو استحکامات نظامی، بیان مستقیم و روشن قدرست و از مهم ترین شواهد مادی برای شناخت حاکمیت اداری – سیاسی هستند. این دسته استحکامات، به جهات مختلفی مانند نقش در ارتباط با وقایع سیاسی، حراست از حاکمیت سرزمینی و کسب فضای سرزمینی یک منطقه، سیستم دفاعی نواحی و  مراکز جمعیتی مثل روستا ها و شهرها، راه های ارتباطی و جایگاه حکومت ها و دولست ها در تامین امنیت مراکز سیاسی – اداری و رونق اقتصادی، دارای اهمیت فراوانی بودند. یکی از این قلعه ها که با نام ارگ انار شهرت دارد در شهرستان انار واقع شده است. این ارگ در دوران ساسانیان بنا شده است هرچند برخی زمان ساخت آن را به دوران قدیمی تر از آن هم نسبت می دهند. این ارگ در دوره صفویه بازسازی شده و مورد استفاده مجدد قرار گرفته است.

معماری ارگ انار

معماری ارگ انار

پلان ارگ به شکل ذوزنقه و بر روی تپه ای واقع شده که توسط نه برج و بارو، دور تا دور آن قرار گرفته است. مساحت این ارگ تقریبا برابر با 11179 متر مربع است که نشان می دهد که این ارگ چندان بزرگ نیست و در جهت شرق به غرب کشیده شده است. طول دیوارهای این ارگ در هر ضلع بین 128 تا 30 متر متغیر هستند.  ضلع غربی از همه طولانی‌تر و  128 متر است و در سمت جنوب ارگ نیز دو ضلع 70 و 30 متری دارد. دروازه ورودی ارگ در قسمت جنوبی قرار دارد. در ساخت این بنا از مصالحی مانند خشت و گل استفاده کرده اند که از مصالح اصلی این ناحیه در ساختمان سازی به شمار می آید. احتمال می دهند که ارگ دارای سه طبقه بوده که از طبقه سوم اثری باقی نمانده است. این ارگ از فضاهای یک طبقه و دو طبقه تشکیل شده است که فضاهای یک طبقه عمدتاً در حاشیه ارگ قرار دارند و دارای کاربری خدماتی، مسکونی بوده اند و در واقع بخش عامه نشین آن به شمار می روند و شامل فضاهای خدماتی نظیر اصطبل ها، طویله ها و … و همچنین محل سکونت مردم عادی و خدم و حشم می شود. بناهای دو طبقه که در مرکز ارگ جای گرفته اند مقر حکومتی و مرکز سیاسی ارگ بوده اند.

اگر می خواهید به شهر انار سفر کنید اتوبوس می تواند گزینه ای مناسب باشد، خرید بلیط اتوبوس انار را نیز می توانید از مستر بلیط و در کمترین زمان ممکن با بالاترین امنیت انجام دهید.

راه های دسترسی به ارگ

راه های دسترسی به ارگ

برای اینکه بتوانید از این بنای تاریخی دیدن کنید نیاز از به شهر انار بروید ولی دسترسی به ارگ کار چندان سختی نیست زیرا در حاشیه شهر قرار دارد و با هر وسیله نقلیه ای می توانید به آنجا بروید.

بازدید از ارگ انار

اگر قصد دیدن این بنا را دارید بهتر است در طول روز این کار را انجام دهید تا بتوانید کلیه قسمت های آن را ببنید و از جای جای آن لذت کافی را ببرید. اگر سفری به این شهر داشتید پیشنهاد می کنیم به هیچ عنوان این اثر ارزنده را از دست ندهید و حتما در برنامه های سفر خود بازدید از آن را بگنجانید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *