غارها یکی از جاذبه های طبیعی هستند که امروزه در بین گردشگران بسیاری، محبوبیت پیدا کرده اند و افراد زیادی را برای دیدار خود جذب می کنند. شکل گیری این اتاقک های بزرگ می تواند صدها هزار سال طول بکشد. پرده ای از تاریکی، زیبایی طبیعی غارها را پوشانده است. برخی از غارها در صخره هایی در حاشیه خط ساحلی دریاها یافت می شوند که در اثر تپش بی وقفه امواج از بین رفته اند. غارها حتی در یخچال های طبیعی شکل می گیرند که آب ذوب شده از برف ها در ابتدای سفرش به دریا، تونل هایی را تراش می دهد. اما بیشتر غارها در کوه ها شکل می گیرند، نوعی چشم انداز ساخته شده از سنگ های آهکی، دولومیت و سنگ های گچی که به آرامی در حضور آب با رنگ کمی اسیدی حل می شوند را به وجود می آورند. ایران از جمله کشورهایی به شمار می رود هزاران غار را در خود جای داده است که برخی از آنها از ظهرت نسبتا خوبی نسبت به دیگران برخوردارند و برخی دیگر تنها در منطقه ای که قرار دارند شناخته شده اند. یکی از این غارها، غار آقبلاغ نام دارد که در شهرستان بستان آباد استان آذربایجان شرقی واقع شده است.

درباره غار آقبلاغ

درباره غار آقبلاغ

شهرستان بستان آباد یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی به شمار می رود و از آب و هوایی مناسب در تابستان ها برخوردار است. دمای مرکز این شهرستان در زمستان ها گاهی به ۴۶- درجه سانتیگراد رسیده‌ و به همین دلیل سردترین شهر ایران لقب گرفته ‌است. این شهرستان در زمان قاجار و اوایل پهلوی، به بلوکات ثلاثه اوجان مشهور بوده‌ که شامل سه بخش شامل اوجان، عباس (آباز) و مهرانرود (میدان چای)، به مرکزیت روستای حاج آقا، می شده است. این شهرستان جاذبه های زیادی دارد که در ادامه این بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از آنها به نام غار آقبلاغ اطلاعاتی را با شما به اشتراک می گذاریم. غار آقبلاغ در قسمت جنوبی روستای قره‌چمن از توابع شهرستان بستان آباد واقع شده و مورد توجه و بازدید کوهنوردان علاقه‌مند است. این غار در فصل بهار و تابستان چشم انداز طبیعی و زیبای رو به منطقه دارد که به حدی دیدنی و جذاب است که چشم از دیدن آن سیر نمی شود. افسانه ای در مورد این غار وجود دارد که می گوید، در قدیم یک راس گاو به داخل غار می رود و پس از هفت سال با هفت گوساله یا گاو از غار بیرون می آید. البته مسلما این داستان افسانه ای بیش نیست.

ساختار و طبیعت اطراف غار

ساختار و طبیعت اطراف غار

این غار از نوع غارهای استالاکتیت و عرض دهانه غار حدود 2 متر است. در داخل اتاقک غار چندین قبر وجود دارد که توسط افراد غارتگر اموال فرهنگی حفاری و باعث شده است که استخوان های پوسیده مردگان و ظروف شکسته سفالی نمایان شود. اجساد مردگان را در داخل کوزه های سفالی دفن کرده بودند. در قسمت پایینی کوه قبرستان روستا قرار دارد که کنار جاده اصلی قرار گرفته است. از مکانهای دیدنی و بکر روستای آقبلاغ  می توان به دامنه های سرسبز و چشم انداز زیبا، آب و هوای پاک و تمیز، آب معدنی روستای آقبلاغ که از داخل غار بیرون می آید، اشاره کرد.

راه های دسترسی به غار

اگر قصد دیدن این غار را دارید باید به شهرستان بستان آباد سفر کنید و خود را به شهر بستان آباد برسانید سپس از آنجا به روستای قر چمن بروید تا بتوانید به این غار دسترسی پیدا کنید. برای سفر به شهر بستان آباد می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و بلیط اتوبوس بستان آباد را در کمترین زمان ممکن به صورت آنلاین از آن خریداری کنید.

بازدید از غار آقبلاغ

بازدید از غار آقبلاغ

برای دیدار از این غار بهتر است به تنهایی اقدام نکنید و حتما همراهی داشته باشید. لازم به ذکر است که لباس و کفش مناسب حتما به تن داشته باشید تا مشکلی برای بالا رفتن پیدا نکیند. به تازگی امکانات رفاهی محدود در این محوطه ایجاد کرده اند که زمانی که به آنجا می روید دچار مشکل نشوید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *