آب انبار سعد آباد

آب انبار سعد آباد؛ معرفی + راه های دسترسی

یکی از مسائلی که ساکنان فلات ایران همیشه با آن دست به گریبان بودند، کمبود آب بوده است. آب، این مایه حیات، زندگی بخش هر منطقه ای بوده و است. ایران از جمله مناطقی است که دارای آب کافی نیست و بسیاری از بخش های آن مناطقی بیابانی و کویری هستند، به همین خاطر نیاکان ما دست به ابتکار عمل کردند و سازه هایی را ایجاد کردند تا بتوانند در فصولی از سال که آب کم می شود ذخیره ای داشته باشند.

یکی از این سازه ها آب انبار ها هستند. این بناها به گونه ای ساخته شده اند که ذخیره آب برای مدت طولانی در آن ها وجود دارد و برخی از طریق قنات ها آب گیری می شدند و تعدادی دیگر از طریق آب باران و برف در فصل پائیز و زمستان پر آب می شدند.

ساختمان آنها را به گونه ای ساخته اند که آب در آنها دچار گندیدگی و آلودگی نمی شود. آب انبار سعد آباد که در شهرستان فریمان قرار دارد موضوع این مطلب مجله مستر بلیط است پس برای آشنایی بیشتر با آن به ادامه مطلب مراجعه کنید.

معرفی آب انبار سعد آباد

معرفی آب انبار سعد آباد

این آب انبار در روستای سعد آباد از توابع شهرستان فریمان استان خراسان رضوی قرار دارد و متعلق به دوران مظفرالدین شاه قاجار است. روستای سعد آباد در بخش مرکزی شهرستان فریمان قرار دارد و دارای قدمت تاریخی بالایی است.

همانطور که از تاریخ این آب انبار مشخص است این روستا احتمالا قدمتی بیشتر از دوران قاجاریه دارد. این آب انبار در حال مرمت شدن است و کتیبه ای از آن نیز وجود دارد که پس از تعمیر در جای مناسب نصب می شود. این اثر در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۰۸۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شهرستان فریمان و برترین مقاصد گردشگری آن، مجموعه مقالات “فریمان” را مطالعه نمایید.

ساختار آب انبار سعد آباد

کلیه آب انبار های به جای مانده از گذشته دارای معماری شبیه به هم هستند و عناصری که در آنها استفاده شده، همانند هم است. آب انبارها دارای سه قسمت هستند:

1) تنوره یا خزینه که به صورت دایره ای چهارگوش ساخته می شدند و بالای آن به صورت گنبدی بود  که یک سوراخ داشت.

2) بادگیر، که از بالای ساختمان آب انبار به خزینه و گاه تا سطح آب می رسد. بادگیرها را به صورت چهار و هشت گوش می ساختند و یک تیغه عمودی به نام پره نیز دارند تا باد خنک را به سطح آب برساند.

3) پاشیر، که دارای پلکانی با شیب تند است و به سمت پائین و شیر آب می رود. پله ها اصولا دو تا سه متر عرض و 50 سانتی متر ارتفاع دارند.

نقشه این آب انبار به صورت دایره ای شکل است و مساحت حدود 80 متر مربع دارد و سقف آن را به صورت گنبد آجری عرق چین ساخته اند.  این آب انبار کتیبه ای سنگی دارد که به خط نستعلیق نوشته و حکاکی شده است.

برای سفر به شهر فریمان می توانید از اتوبوس استفاده کنید و بلیط اتوبوس را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و از امتیازات آن بهره مند شوید.

راه های دسترسی به آب انبار سعد آباد

برای این که بتوانید از این آب انبار دیدن کنید باید به روستا سعد آباد که در 20 کیلومتری مرکز شهرستان فریمان قرار دارد بروید. این کار را می توانید با کمک وسایل حمل و نقل عمومی انجام دهید ولی ما به شما پیشنهاد می کنیم برای اینکه سفری راحت تر داشته باشید با خودرو شخصی به این روستا بروید.

شرایط بازدید

برای تماشای این آب انبار نیاز به پرداخت هزینه نیست. از طرح هایی که برای این آب انبار در نظر دارند، تغییر کاربری آن به باشگاه ورزشی است. زمانی که به دیدن این آب انبار رفتید می توانید در روستا نیز به گردش بپردازید و برای خرید سوغاتی از محصولات روستاییان اقدام کنید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل مشهد شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *