ارتباط گردشگری با جامعه و ابعاد مختلف فرهنگ بشری، سبب ظهور و بروز گرایش های در گردشگری شده، که گردشگری مذهبی یکی از این گرایش ها است. وقتی افراد به قصد دیدار از اماکن مذهبی راهی سفر می شوند، این سفر مذهبی انجام می دهند. شواهد نشان می دهد که در گذشته های بسیار دور انسان ها به قصد زیارت و احترام انسان های شریف، اماکن، نمادها و فضاهای مقدس به سرزمین یا شهرهای دیگر سفر می کردند و در این راه در کنار پرداخت هزینه های مادی و غیر مادی، با دیگران مواجه می شدند و از گذر آشنایی و تعامل و رابطه میزبان – میهمان و نیز داد و ستد، به طرز نگرش و جهان بینی ها و طرز تلقی ها و حتی سبک زندگی پرداخته اند. جاذبه های گردشگری روستایی در ایران فراوان هستند، یکی از آن ها جاذبه های فرهنگی و مذهبی نظیر امامزاده ها، زیارتگاه ها، مساجد و مقبره ها به شمار می روند. تجربیات جهانی نشان می دهند، مراسم مذهبی – فرهنگی و یا اعتقاد به زیارتگاه ها که در باور و اعتقادات مدم جامعه ریشه دارد، از جریان هایی هستند که جاذبه ایجاد می نمایند. یکی از این جاذبه ها، امامزاده اباذر زیدون در شهرستان بهبهان به شمار می آید.
درباره امامزاده اباذر زیدون
شهرستان بهبهان در جنوب شرقی استان خوزستان و جنوب رشته کوه زاگرس میانی، در منطقه گرمسیر قرار دارد و مشتل بر سه بخش، پنج دهستان و شهرهای بهبهان و آغاجری می شود. بهبهان از شما به شهرستا رامهرمز و گچساران، از مشرق به شهرستان گچساران، از جنوب به شهرستان دیلم و از مغرب به شهرستان ماهشهر می رسد. این شهرستان که از قدمت بالا و طبیعتی بی نظیر برخوردار است درون خود جاذبه های گردشگری متعددی را نگهداری می کند. یکی از این جاذبه ها امامزاده اباذر زیدون به شمار می رود. ساختمان این امامزاده به دوران قاجار بر می گردد که در بخش زیدون، روستای اباذر واقع شده و بانی آن مرحوم غلامشاه خادمی و معمار آن محمد جواد دزفولی است. این اثر تارخی در سال ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۱۹۶۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید که دلیل این موضوع نیز قدمت و معماری بی نظیر آن به شمار می رود. گفته می شود که نسبت امامزاده به امام علی النقی الهادی (علیه السلام) می رسد که یقیناً این انتساب اشتباه است زیرا نسل امام هادی منحصر به جعفر الکذاب (التواب) می شود، که از او اعقاب زیادی به وجود آمده است. این امامزاده در بین اهالی این شهرستان بسیار مورد توجه است و سالانه افراد زیادی برای زیارت به این محل می روند.
معماری ساختمان امامزاده
پلان این بنا به صورت مربعی شکل و یك ایوانی ساخته شده است. در گذشته دو غرفه در طرفین ایوان سرتاسری دیده می شد كه دو گوشواره با روكاری آیینه كاری داشت. بر هر طرف ایوان پایه مناره و گیلویی مناره با كاشیكاری و نقش یا محمد یا علی یا فاطمه یا حسن یا حسین هنوز وجود دارد. ایوان ورودی با گچبری ها و طاقچه نماها و كای های سبز و سیاه و سفید و زرد كه كاشیكاری دوره قاجاری به شمار می روند، تزیین شده بود كه در چند سال اخیر تخریب و بازسازی شده است. درون بقعه كه زیر گنبد شلجمی قرار دارد مقرنس كاری و آیینه كاری نفیسی از دوره قاجار دارد. ایوان این امامزاده رو به مغرب و دارای ابعاد 4×24 متر و ارتفاع شش متر و دارای ده ستون کاشیکارى شده است. بقعه از داخل ابعادی برابر با ده در ده متر دارد و در وسط آن ضریح آلومینیومى دیده می شود. در داخل امامزاده، دو گلدسته به ارتفاع 24 متر قرار گرفته و صحن آن ابعادی برابر با 35 ×30 متر دارد که دور آن رواق بندى شده است. اگر مایلید در مورد نحوه دسترسی و شرایط بازدید از این محل اطلاعات بیشتری به دست بیاورید بهتر است ان بخش از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.
راه های دسترسی به امامزاده اباذر
برای اینکه بتوانید به زیارت امامزاده بروید باید به شهرستان بهبهان سفر کنید. برای سفر به بهبهان بلیط اتوبوس بهبهان را از مستر بلیط به صورت آنلاین خریداری کنید. پس از اینکه به شهر بهبهان رسیدید می توانید با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی موجود در شهر بهبهان، خود را به روستای اباذر، که امامزاده در آن واقع شده است، بروید.
بازدید از امامزاده اباذر زیدون
برای زیارت از این امامزاده نیازی نیست شرایط خاصی را رعایت کنید و در هر زمانی می توانید به این محل بروید. در این محل امکانات رفاهی کاملی وجود دارد و مشکلی از این بابت برای شما پیش نمی آید. از آنجایی که این منطقه گرمسیری است پس بهتر است فصول خنک سال را برای سفر انتخاب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید