شرکتهای ریلی
فاصله تا شهرهای دیگر
راهنمای خرید اینترنتی قطار ماهشهر از مِستربلیط
ماهشهر در جنوب غربی ایران واقع شده است و به دلیل دارا بودن صنایع پتروشیمی در اقتصاد کشور نقش پررنگی ایفا می کند. این شهر در جنوب استان خوزستان قرارگرفته و با اهواز 110 کیلومتر فاصله دارد. ماهشهر با بنادر و صنعت کشتی رانی و وجود منطقه های ویژه اقتصادی یکی از قطب های ویژه اقتصادی ایران محسوب می شود. یکی از ویژگی های ماهشهر مهاجر پذیری آن است که این شهر را به دو بخش ماهشهر قدیم و نواحی صنعتی تقسیم کرده است. اقوام مختلفی در بخش ماهشهر قدیم کنار هم در حال زندگی اند. بندر امام خمینی یکی از بنادر مهمی است که در محدوده ماشهر و حدودا در 8 کیلومتری آن قرار گرفته است. ماهشهر از نظر جغرافیایی در جلگه خوزستان واقع شده است و آب و هوای بسیار گرم آن محدوده زمینه رشد گیاهان گرمسیری را فراهم کرده است. رطوبت و گرما در این شهر بسیار بالاست. نیمه دوم مرداد تا شهریور رطوبت به 100 درصد هم می رسد. تیر و مرداد زمان وزیدن بادهای آتشین معروف ماهشهر است که بسیار گرم و داغ اند.
ماهشهر شهری با زیبایی های فراوان است که جاذبه های متعددی برای دیدن دارد و تماشای این شهر قطعا تجربه زیبایی برای شما خواهد بود. مستر بلیط این امکان را برای شما به راحتی هرچه تمام تر فراهم کرده است.
میانگین سالانه بارش باران ماهشهر تقریبا 233 میلی متر گزارش شده است. 3 متر ارتفاع از سطح دریا دارد و وسعت آن به 2713 هکتار می رسد. خور موسی که در جنوب ماهشهر قرار دارد موقعیت مهمی از منظر اقتصادی و استراتژیک دارا است. ماهشهر با 83 کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس از جنوب با خلیج فارس همسایه است. این بندر از غرب به شادگان و از شرق به هندیجان و امیدیه ختم می شود. همسایه های شمالی ماهشهر، اهواز و رامشیر هستند.
از نام های قدیمی که برای ماهشهر گفته اند قدیمی ترین آن به دوره اردشیر اول از سلسله ساسانیان برمی گردد که ریواردشیر نام داشت که بعدها به ریشهر تغییر کرد. ماهشهر در سفرنامه های تاریخی مهروبان نام های زیادی داشته است مانند ماجول یا ماچول، ماژول، معشور یا معشوق. در دوره ساسانیان ماهشهر از آن دسته مناطقی بوده است که رونق زیادی داشته است به همین دلیل اردشیر اول نام ریواردشیر را برای آن انتخاب کرده بود. ماهشهر از بندرهای قدیمی حاشیه خلیج فارس است که روستای صالحک آن از جاذبه زیادی برخوردار است. این روستا از دوره اشکانیان به جا مانده است و به خوبی نشان دهنده جریان زندگی در آن بازه زمانی است.
سفرنامه های بزرگی هم چون سفرنامه های ناصرخسرو و ابن بطوطه از ماهشهر نام برده شده است. ناصر خسرو ماهشهر را شهری بزرگ در لب دریا توصیف کرده است و از بازار بزرگ و زیبای آن نیز یاد کرده است. ابن بطوطه نیز در سفرنامه خود از ماهشهر بدین شکل یاد کرده است که از بندر ماچول تا هندوان که همان هندیجان امروزی است زیر سایه درختان قدم می زدند. برای اینکه شما نیز در سفرنامه خود از زیبایی های ماهشهر یاد کنید کافی ست بلیط قطار ماهشهر را تهیه کنید و از زیبایی های این بندر لذت ببرید.
در دوره صفویه از بندر معشور یا ماهشهر زیاد یاد نشده است و نقش کم رنگ تری دارد. تا اواخر قرن چهاردهم خورشیدی ماهشهر بندر کوچکی بوده است که کشتی های محلی کارهای صادرات و واردات خود را در آن انجام می دادند. مردم ماهشهر از طرق دیگر مانند ماهی گیری، کشاورزی و دامپروری زندگی خود را می گذرانند.
ماهشهر در دوره پهلوی اول با احداث راه آهن سراسری و توسعه و پیشرفت بندر امام خمینی دوباره رونق گرفت. در سال 1324 صادرات نفت خام در ماهشهر شروع به کار کرد. آغاجاری به پالایشگاه آبادان و از آبادان تا ماهشهر مسیری بود که نفت طی می کرد تا به این بندر برسد. وجود خور موسی ماهشهر را به بهترین گزینه برای صادرات فراورده های نفتی در دهه سی خورشیدی تبدیل کرده بود. حجم تخلیه و بارگیری نفتی بندر ماهشهر در سال 1376 به 14 میلیون تن رسیده بود.
غرب ماهشهر، ناحیه صنعتی ماهشهر است. این منطقه از چندین محله مختلف تشکیل شده است که بیشتر کسانی که در آن زندگی می کنند در صنایع پتروشیمی مشغول به کار هستند. تمامی خانه های ناحیه صنعتی پیش از زمان جنگ و به وسیله پیمان کاران غیر ایرانی ساخته شده اند. بین این مسکن ها خانه هایی با سقف شیروانی و حیاط و باغ هم دیده می شود که بسیار زیباست.
در ماهشهر مانند اکثر شهر های خوزستان قومیت های متفاوتی دیده می شود که می توانیم آن ها را به چند دسته بندی کلی تقسیم کنیم.
دسته ای از مردم ماهشهر مربوط به قوم کعبیان قبان عراق هستند. آن ها در سال 1106 به خاطر شیوع طاعون به ماهشهر آمده اند و بومی های بندر ماهشهر محسوب می شوند که شغل غالب آن ها ماهی گیری بوده است.
دسته ای دیگر مشهور به قنواتی ها هستند که از بهبهان به ماهشهر مهاجرت کردند. شغل اکثر آن ها کشاورزی بوده است. اقوام لر و بختیاری و اقوام دیگر حدودا از دهه 20 به ماهشهر نقل مکان کردند و در کار های کمرگ و صادرات مشغول به کار بودند. در طی جنگ ایران و عراق بخشی از مهاجران از آبادان و خرم شهر به ماهشهر آمدند و دیگر بازنگشتند.
تقریبا جدید ترین مهاجران که تصمیم گرفتند ادامه زندگی خود را در ماهشهر بگذرانند از اهالی کهگیوله و بویر احمد و لرستان هستند. الان در ماهشهر می توان از همه شهرها مسافرها و مهاجرانی دید که برای کار در صنعت پتروشیمی به این بندر آمده اند.
گویش زیبای مردم بومی و قدیمی ماهشهر را اگر بخواهیم از منظر آواشناسی بررسی کنیم بسیار شبیه به گویش آبادانی و بوشهری است. اما از منظر دستوری شبیه به گویش بختیاری و بوشهری است. به همین خاطر در ماهشهر دو زبان برای گفتگو به گوش می خورد یکی فارسی با گویش ماهشهری و عربی که بیشتر تحت تاثیر کشور های عرب زبان همسایه ایران که زمانی جزو خاک ایران محسوب می شدند در ماهشهر رایج است.
معرفی ایستگاه راه آهن ماهشهر و امکانات آن
پروژه ساخت ایستگاه راه آهن ماهشهر به تازگی تمام شده است و کافی است مسافران برای استفاده از امکانات مختلف آن یک بلیط قطار تهیه کرده و از تمامی امکانات لذت ببرند. امکاناتی از قبیل نمازخونه، سرویس بهداشتی، رستوران و کافی شاپ. هم چنین برای تسهیل کار مسافران دستگاه های خودپرداز متعددی در این ایستگاه تعبیه شده است که می توانید از آن استفاده کنید.
آدرس راه آهن ماهشهر
راه آهن ماهشر در کنار ایستگاه راه آهن کارون و در نزدیکی منازل سازمانی راه آهن قرار گرفته است.
مسیرهای پرتردد به مقصد ماهشهر
ارزان ترین و سریعترین مسیرها را با بیش از 500 شریک رسمی انتخاب کنید