گردشگری طبیعی یکی از اشکال گردشگری به شمار می رود، که امروزه در دنیا بسیار طرفدار پیدا کرده است. واژه طبیعت گردی در اوایل سال 1980 توسط سبالوس لاسکورین ابداع شده است. سبالوس در تعریف واژه طبیعت گردی بیان می دارد: اکوتوریسم سفری است به مناطق طبیعی نسبتا بکر و دست نخورده با هدف مطالعه، تحسین و لذت بردن از مناظر، جانوران، گیاهان وحشی منطقه و هرگونه آثار فرهنگی (گذشته و معاصر) که در این مناطق یافت می شود. در دنیای صنعتی کنونی در ایران که مردم مشغول مشاغل پراسترس هستند، نیاز آنها به استراحت و سفر موجب افزایش توجه آنها به پدیده طبیعت گردی گردیده است. هر روز بر تعداد افرادی که طبیعت را برای گذران اوقات فراغت خود اتخاب می کنند افزوده می شود. ایران از جمله کشورهایی به شمار می آید که به خاطر اقلیم و آب و هوایی که دارد سرشار از جاذبه های طبیعی متنوع است و در هر گوشه آن می توان جاذبه ای منحصر به فرد با ویژگی های خاص خود را پیدا کرد. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد رودخانه زهره در شهرستان هندیجان با شما به صحبت می نشینیم. اگر دوست دارید زمانی به این منطقه سفر کنید این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید.

معرفی رودخانه زهره

معرفی رودخانه زهره

هندیجان یکی از شهرستان های استان خوزستان به شمار می رود که در جنوب شرقی آن و در نزدیکی خلیج فارس قرار دارد. شهر هندیجان، که مرکز این شهرستان به حساب می آید، شهری بندری است و ارتفاع آن از سطح دریا به ۵ متر می‌رسد و ۹۰ کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس دارد. این شهر یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران به شمار می آید که شاهد این ادعا نیز آثاری است که در این منطقه پیدا کرده اند و تاریخ زندگی آن را به هزاره چهارم پیش از میلاد نسبت می دهند. این شهر به وسیله رودخانه ای به نام زهره به دو قسمت تقسیم می شود. رودخانه زهره یا هندیجان با طول تقریبی حدود ۲۷۵ کیلومتر در سه استان فارس،کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان جریان دارد. سرچشمه این رودخانه، رودهای فهلیان و تنگ شیو در شهرستان ممسنی در استان فارس و خیرآباد در منطقهٔ دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار می آیند. این رودخانه یکی از رودخانه معروف و پر آب جنوب ایران محسوب می شود که از کوه «کنه دوده» در استان فارس سرچشمه می ‌گیرد. پس از اینکه وارد استان خوزستان می شود از زیدون بهبهان می گذرد و پس از آن در هندیجان جریان دارد و از آنجا به خلیج‌ فارس می‌ ریزد.

ساختار رودخانه

ساختار رودخانه

این رودخانه از کنار شهرهایی مثل اردکان، نورآباد و رستم در استان فارس می‌ گذرد که در نورآباد با نام رودخانهٔ فهلیان شناخته می شود. در میانه بردنگان رودخانه کتی به رود فهلیان می‌ریزد و پس از آن رود تنگ شیو هم به این رود می پیوندد. پس از خروج از استان فارس، این رودخانه دیگر زهره نام می گیرد. رودخانه به مسیر خود به سمت جنوب غرب ادامه می هد و از کنار شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز عبور می ‌کند که در این مسیر نیز رودخانه ‌های بابا منیر و هفت قنات نیز به ان می ریزند و پس از آن به سردشت (زیدون) بهبهان در استان خوزستان وارد می شود و با گذشتن از روستای سریره به سمت شهرستان هندیجان در جنوب تغییر مسیر می دهد و با گذر از این شهرستان به خلیج فارس می پیوندد. این رودخانه در شهرستان هندیجان به خاطر اینکه به خلیج فارس نزدیک است آبزیان زیادی را در خود جای داده است که به دو گروه ماهیان آب شیرین و آب شور تقسیم می ‌شوند. ماهیان آب شیرین آن شامل سرخه یا سرخو، ماهی بچ و ماهیان آب شور نیز شوریده، شانک، خارو، میگو، سرز و راشگو می شوند.

راه های دسترسی به رودخانه

راه های دسترسی به رودخانه

همانطور که در بخش های قبلی توضیح دادیم این رودخانه در شهر هندیجان جریان دارد و این شهر را به دو قسمت تقسیم می کند. پس اگر تمایل دارید از نزدیک این رودخانه را ببنید باید به شهر هندیجان سفر کنید. این سفر را هم می توانید با استفاده از خرید بلیط اتوبوس هندیجان انجام دهید.

بازدید از رودخانه زهره

برای بازدید از این رودخانه نیازی به پرداخت هزینه نیست و می توانید در شهر هندیجان از این رودخانه زیبا دیدن کنید و در کنار آن به قدم زدن بپردازید و از زیبایی های آن بهره مند شوید. از آنجایی که منطقه جزء مناطق گرمسیری ایران محسوب می شود بهتر است در فصل زمستان و اوایل بهار به این ناحیه سفر کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *